INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Șumudică, primul contact cu noua echipă: „Asta-i soarta mea!”

Marius Șumudică (50 de ani) a semnat cu formația turcă Yeni Malatyaspor, din prima ligă a Turciei. Antrenorul a vorbit despre primul contact cu noua echipă.
Marius Șumudică (50 de ani) a semnat cu formația turcă Yeni Malatyaspor, din prima ligă a Turciei. Antrenorul a vorbit despre primul contact cu noua echipă.

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 octombrie 2021 19:33 / Actualizat sambata, 09 octombrie 2021 20:00

Marius Șumudică (50 de ani) a semnat cu formația turcă Yeni Malatyaspor, din prima ligă a Turciei. Antrenorul a vorbit despre primul contact cu noua echipă.

  • Între iunie și august 2021, Marius Șumudică a pregătit-o pe CFR Cluj, care l-a demis și l-a angajat pe Dan Petrescu.
  • În Turcia, Marius Șumudică le-a mai pregătit pe Kayserispor (iulie 2017 - mai 2018), Gaziantep (iunie 2019 - ianuarie 2021) și Rizespor (ianuarie 2021 - martie 2021).

Mâine joc un amical cu Gaziantep, fosta mea echipă. Asta e soarta mea (n.r. - râde)! Nu am un lot de retrogradare, dar nu pot să știu exact, am făcut doar un antrenament. Mi-au lipsit și 6 jucători importanți, plecați pe la naționale, accidentați.

Președintele de aici e un om ok, un om corect, a rămas în picioare tot ce am vorbit de la București. Contractul e incomparabil cu cel pe care îl aveam la CFR! 

Îmi doresc să jucăm un fotbal bun și să n-avem probleme cu retrogradarea. E plauzibil. Apoi, putem discuta de anul următor, se poate prelungi automat contractul. Caracterul meu rămâne același, coleric, agresiv, dar voi fi mai atent la declarații, la relația cu arbitrii, cu presa. Se interpretează și nu mai am nevoie de așa ceva”, a declarat Șumudică la „Digi Sport Special”.

Marius Șumudică a semnat cu Yeni Malatyaspor

„Clubul nostru a ajuns la un acord cu antrenorul român Marius Șumudică până la finalul sezonului. Îi întâmpinăm pe Marius Șumudică și echipa sa și le dorim succes”, a anunțat Yeni Malatyaspor pe Instagram.

Antrenorul român preia o echipă aflată într-o situație delicată. După 8 etape, Yeni Malatyaspor ocupă locul 17 din 20 în Turcia (primul retrogradabil), având doar 6 puncte, cumulate din două victorii obținute în etapele 2 și 3. De 5 meciuri, Yeni Malatyaspor este învinsă de toate adversarele. În 4 dintre acestea nici măcar nu a înscris!

Marius Șumudică, după ce a semnat cu Yeni Malatyaspor: „Mi-am îndeplinit visul”

„Sunt foarte bucuros că am revenit în fotbalul turc. Am întâlnit niște oameni OK. Azi-noapte am semnat contractul și astăzi începem treaba. Sper, împreună cu staff-ul, să scot echipa din situația delicată în care se află și să avem aceleași rezultate pe care le-am avut la Kayserispor și Gaziantep. 

Mi-am dorit foarte mult să revin în Turcia și iată că mi-am îndeplinit visul. M-am întors într-un campionat puternic, un campionat în care te simți antrenor și ești respectat”, a transmis Șumudică pentru GSP.ro. 

Detalii despre Yeni Malatyaspor, noua echipă a lui Marius Șumudică:

  • Evoluează de 5 ani în Super Liga Turciei; 
  • Are un lot cotat la 27,85 milioane de euro pe Transfermarkt.com (al 13-lea cel mai valoros din Turcia); 
  • Evoluează pe arena Yeni Malatya, care are o capacitate de 25.745 locuri; 
  • 13 jucători din lot nu sunt turci; 
  • Cel mai valoros fotbalist din lot este extrema stângă Mounir Chouiar (22 de ani), evaluat la 6 milioane de euro. El este urmat de stoperul Wallace (28 de ani, 2,8 milioane de euro); 
  • Primul meci în care Marius Șumudică o va conduce pe Yeni Malatyaspor va fi în etapa 9 din Super Liga Turciei, cu Adana Demirspor, locul 10 în campionat.

Șumudică a fost aproape de Al Ahli Jeddah 

În finalul lunii trecute, Șumudică a fost la un pas să revină în zona Golfului și s-o preia pe Al Ahli Jeddah. Conducerea clubului și Șumudică au negociat un posibil contract, după cum a anunțat Gazeta Sporturilor, dar cele două părți nu au ajuns la un acord.

S-a speculat că Șumudică ar prelua și Rapidul, în Liga 1, dar antrenorul a demontat zvonurile joi: „Rapid are rezultate peste așteptări în momentul de față. Încep meciurile grele, dar Daniel Niculae și Mihai Iosif au făcut o treabă foarte bună până acum. I-am promis lui Miță Iosif că nu voi merge la niciun meci al Rapidului, pentru a nu da curs unor discuții”.

VIDEO. Marius Șumudică, moment de senzație în Turcia: s-a „dezlănțuit” după o victorie

Citește mai multe știri despre stranieri: 

Un fotbalist român, inclus de The Guardian în TOP 60 cei mai talentați tineri jucători ai lumii

Moruțan atrage atenția cluburilor din campionatele tari » Ce scriu turcii despre români

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
fibra
fibra  •  10 Octombrie 2021, 09:13

Sa nu fie ca la Rizespor.

rooster.adevar.at
rooster.adevar.at  •  10 Octombrie 2021, 06:59

Ce mascarici !!

the.king
the.king  •  09 Octombrie 2021, 22:02

Mult succes Sumi!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează