INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GAZIANTEP – ALANYASPOR

GAZIANTEP – ALANYASPOR 3-1. VIDEO + FOTO 2020 la Maxim » Șumudică și Gaziantep urcă pe 3 în Turcia, după încă o victorie spectaculoasă

Articol de - Publicat duminica, 27 decembrie 2020 14:25 / Actualizat duminica, 27 decembrie 2020 14:46

Gaziantep, echipa lui Marius Șumudică, a continuat seria rezultatelor senzaționale din Turcia și a câștigat clar, 3-1 cu Alanyaspor, locul 2. Șumudică e la două puncte de liderul Galatasaray, predând azi o lecție de contraatac. Maxim a închis tabela cu un gol spectaculos.

Marius Șumudică a încheiat 2020 cu focuri de artificii în Turcia, la două puncte în spatele liderului Galatasaray. A trecut și de Alanya (3-1), cu care împarte poziția secundă, având un joc mai puțin.

Posesie incredibilă

Gazdele au cedat deliberat posesia, având doar 26% în prima repriză, pentru a pândi devastator pe contraatac. Din trei astfel de situații au capitalizat de două ori pe tabelă. Dicko a sprintat ca un fulger din terenul propriu, a pierdut pe drum trei adversari și a strecurat mingea printre picioarele portarului. Tot malianul s-a aflat la originea golului de 2-1, crossul peste toată defensiva Alanyei a ajuns la Mirallas, care i-a pus mingea pe tavă în 4 metri lui Demir. 

Trei minute trecuseră de când Vetrih a deviat șutul lui Davidson (bară-gol). Putea fi 3-1 la pauză, dar Demir s-a pierdut și, în loc să îi ofere assistul lui Maxim (titular azi, la fel ca Toșca), l-a căutat, greșit, pe Dicko la colțul lung.

Iar aproape de „dublă"

Era pentru trupa lui Șumi cel mai convenabil scenariu, cu care a surprins în acest sezon, de pus în ramă. De pe 18 ianuarie, de la eșecul cu Fenerbahçe (0-2), nimeni nu a câștigat la Gaziantep! Fostul lider a riscat și atât aștepta Maxim. Altă contră, preluare pe piept la marginea careului, trei pași și finalizare cu clasă în diagonală, în plasa laterală. Șut imparabil și dedicație la cameră. 

3-1 și pe margine, Șumudică era sufocat de îmbrățișările staffului său. Le închisese gura celor de pe banca adversă. Apoi, după degajarea lui Güvenç și o gafă a unui adversar, Alex a trecut aproape de a doua sa "dublă" la rând, șut deviat alături de țintă. Era a patra execuție cadrată a gazdelor.

14 goluri în patru meciuri

A avut și noroc Gaziantep: de două ori a fost trimisă mingea în transversală în minutul 73, după reflexul căpitanului Güvenç. Războinicii lui Șumi s-au pus pe două linii (23% posesie la final) și au apărat a patra victorie consecutivă în Super Lig, cu 14 goluri marcate într-o lună! Incredibil

13 etapeeste seria fără înfrângere a echipei lui Șumudică în Süper Lig. A pierdut doar în prima rundă pe terenul liderului Galatasaray

7 goluriare Maxim în 14 meciuri din acest campionat. Și-a egalata performanța la Gaziantep din cel trecut și vârful de la Stuttgart din 2013-'14

Gaziantep – Alanyaspor 3-1

Gaziantep  - Alanyaspor, echipele de start: 

Gaziantep: Guvenc – Djilobodji,  Kana-Biyik , Toșca - Olkowski, Mirallas, Vetrih. Al. Maxim, Vural – Dicko,  Demir
Rezerve: Akbaba, Aktas, Ceylan, Kozulj, Junior Morais, Jefferson, Ozer, Andre, Sahiln, Soyalp
Antrenor: Marius Șumudică

Alanyaspor: Marafona – Juanfran, Caulker, Tzavellas, Moubandje – Siopis, Kutlu – Karaca, Ucan, Davidson - Babacar
Rezerve: Guney, Pektemek, Gunes, Gulay, Celebi, Bingol, Bekiroglu, Bareiro, Ayaroglu, Aksoy
Antrenor: Cagdas Atan

VIDEO Marius Șumudică, dezvăluiri tari din Turcia: „Intru în transă, mă deranjez la stomac, nu pot să ies prin oraș!”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Steven Gerrard îl laudă pe Ianis Hagi după ce a adus victoria lui Rangers: „Este într-un moment bun! Sunt foarte mulțumit de el”

Gest impresionant al jucătorilor lui Al Hilal! Răzvan Lucescu, apreciat pentru titlul primit în Ancheta GSP

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
reteleanu
reteleanu  •  27 Decembrie 2020, 20:11
Postat de aran pe 27 Decembrie 2020, 15:18

Batalia de la Calugareni a fost pe 13 august 1595. Pe 15 august 1595 Bucurestiul a fost ocupat de turci, Mihai Viteazu a taiat-o peste munti. E ca si cum ai avut o bara pe la inceputul meciului, apoi ai luat o bataie zdravana, iar apoi vorbim doar de bara aia, nu de rezultatul final...

rezultatul final a fost batalia de la giurgiu, unde mihai i-a ejectat pe otomani. asa ca, da, am avut o bara la pauza si 2-1 la final.

ceaiuri
ceaiuri  •  27 Decembrie 2020, 18:15
Postat de alex_x pe 27 Decembrie 2020, 14:51

Sumi a bagat spaima n turci.... Singurul antrenor străin din prima liga turca, bate la ei cum bătea Mircea, Ștefan și Mihai viteazul... Încă o data demonstrează ca e un tehnician de top. Se vede pasiunea, plăcerea, bucuriade a antrena... Tot respectul pentru Sumi din partea unui stelist... Înainte de toate sintem romani....

nu e singurul mai e un croat

1430454500607385
Cel Bun Parioru  •  27 Decembrie 2020, 16:10
Postat de balaur pe 27 Decembrie 2020, 15:18

Deci, dupa mintea ta, Alanyaspor e superechipa :))))

Da.E superechipa in Turcia. Echipa asta ar trece la pas de cheferei, fece5ebei si alde csu, nu degeaba ajuns pe 2 in Turcia.Ati observa asta daca v-ati mai uita si la meciuri, si nu ati sta doar pe comentariile unora care cred ca fotbalul este un sport pe play station.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează