STRANIERI  ·  ANGLIA

Mărul discordiei » Costel Pantilimon, prins la mijloc după 0-4 cu Aston Villa: fanii lui Sunderland îl critică, presa îl apără

Pantilimon este la pămînt, ca Sunderland (locul 17), după bombardamentul suferit cu Villa // 
Foto: Guliver/GettyImages
Pantilimon este la pămînt, ca Sunderland (locul 17), după bombardamentul suferit cu Villa // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de — Luni, 16 Martie 2015

Notat cu 4 de Daily Mail, portarul român este cerut pe banca de rezerve de suporteri. ”N-a avut nici o şansă reală la vreunul dintre goluri”, îl susţine cotidianul Sunderland Echo.

Nu demult era cel mai eficient portar din Premier League, impresionînd presa şi fanii cu paradele formidabile. Magia s-a rupt însă şi, o dată cu Sunderland, s-a prăbuşit şi Pantilimon. Iar meciul cu Aston Villa de sîmbătă (0-4) a atins abisul. De aproape 3 luni nu mai primise 4 goluri Costel (nota 4 în Daily Mail), dar măcar Man. City era campioana. Acum uriaşul de 2,03 nu a salvat mai nimic!

Totuşi, presa engleză a încercat să-i ia apărarea. "Deşi a scos de patru ori mingea din plasă, nici nu a fost protejat deloc de apărare. N-a avut prea multe de făcut", a scris Sunderland Echo. "Nu a avut nici o şansă reală la vreunul dintre goluri. A trebuit să respingă şutul lui N'Zogbia din repriza secundă ca să evite golul 5", a remarcat cotidianul britanic. Goal.com i-a găsit punctele slabe: "Putea face mai mult la unele goluri, jocul său de picior suferind cînd a vrut să pornească atacul".

Suporterii "Pisicilor negre" nu l-au cruţat pe reţelele de socializare. "Îngrozitoare prestaţie a lui Pantilimon! Evoluţie şocantă pentru Sunderland de la un capăt la altul", l-a criticat Greg Lee pe Twitter. "Putem să-l schimbăm pe Pantilimon la pauză? Este inutil", a completat şi Ryan Elliott.

Au vrut să-l bată pe Poyet!
Sunderland stă pe un butoi cu pulbere. Fitilul e aprins şi Gus Poyet în aer. Managerul care a sărit să-l bată etapa trecută pe Steve Bruce (Hull) a ajuns ţintă. Uruguayanul i-a scos din sărite pe fani şi nu a lipsit mult s-o încaseze sîmbătă şi la propriu, pe "Stadium of Fight", cum a titrat Daily Mail!

Imediat după golul de 0-3, în minutul 37!, Stadium of Light a început să se golească. Cei care au acceptat supliciul pînă la capăt au căutat o răfuială cu antrenorul. Şi a fost nevoie ca stewarzii să facă scut viu în jurul băncii de rezerve pentru ca Poyet să ajungă nevătămat la vestiare în pauză.

"Sînt şocat şi dezamăgit, n-am explicaţii pentru prima repriză. Dar îmi asum vina", se apără Gus.

10 goluri a încasat Pantilimon în ultimele 6 etape, în care Sunderland a făcut 3 puncte. În primele 14 runde ale sezonului, primise 16

7 meciuri cu Pantilimon între buturi s-au încheiat în campionat fără gol primit de "pisicile negre"

"Expus la trei dintre goluri, Pantilimon a fost păcălit de Agbonlahor la cea de-a doua reuşită, care a schimbat atmosfera pe stadion" (Daily Mail, cotidian englez)

"Avem nevoie de timp să ne adaptăm, pentru antrenor e abia al doilea an aici. Acum e important să luptăm pentru a evita retrogradarea" ( Costel Pantilimon, portar Sunderland)Miniștri surpriză în Guvernul Orban. Rareş Bogdan şi Raluca Turcan rămân pe dinafară

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
11:00 Tenis, WTA

Turneul din Moscova

Digi 2
14:00 Tenis, WTA

Turneul din Luxemburg

Digi 4
17:30 Baschet M

Dinamo - U BT Cluj-Napoca

Digi 3
Program TV complet

Liga 1