INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GERMANIA

Mesaj dur pentru Alex Maxim la Mainz: "Nu e suficient de bun. Nici măcar pentru banca de rezerve"

Alexandru Maxim
(foto: Guliver/Getty Images)
Alexandru Maxim (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat joi, 01 martie 2018 09:00

Alexandru Maxim, 27 de ani, nu mai prinde lotul la Mainz de 3 etape, iar Gazeta a aflat de la reporterii tabloidului Bild că el nu reușește să-l convingă pe antrenor în pregătiri.

Alexandru Maxim a atins cel mai de jos punct al carierei sale în Bundesliga. În vară era considerat cel mai important transfer al Mainzului, iar antrenorul Sandro Schwarz îl vedea noul său decar. Acum a ajuns un oarecare în lotul roș-albilor. De trei etape nu mai prinde lotul, ceea ce nu i s-a întâmplat nici măcar în cei patru ani și jumătate zbuciumați petrecuți la VfB Stuttgart (ianuarie 2013 - iunie 2017)!

A dispărut din 3 februarie

Ultima apariție în Bundesliga, Alex a bifat-o pe 3 februarie, cu Bayern (0-2): 57 de minute, nota 4 (suficient) în tabloidul Kicker sportmagazin. De atunci, a dispărut pur și simplu de pe foile de joc. Să fie accidentat? O fi având vreo problemă personală? Să fi intrat în conflict cu șefii clubului, mai ales că s-a scris că ar putea fi vândut? Contactați de Gazetă, Peter Dorr și Manfred Schaefer, reporterii de la Bild care relatează despre FSV Mainz, susțin că nu e nimic din toate astea.

Antrenorul n-are presiunea fanilor

"Maxim se pregătește, zi de zi, cot la cot cu ceilalți. Însă pur și simplu, nu este suficient de bun pentru a intra în vederile antrenorului. Nici măcar pentru banca de rezerve", a fost mesajul lor. La Stuttgart, poate și pentru că era foarte iubit de fani, Alex a fost scutit de o asemenea umilință pe termen lung. Însă la Mainz, antrenorul n-are această presiune. Cine-l convinge în antrenamente, joacă. Cine nu, poate lua loc chiar în tribună. Cazul mijlocașului de 27 de ani, care după 24 de etape scurse, din 34, poate vorbi deja despre un sezon ratat. Încă unul! 

3 milioane de €a costat-o pe Mainz transferul lui Maxim de la Stuttgart, în vara lui 2017

3,86e media notelor lui Maxim în bisăptămânalul Kicker. Adică "suficient", în condițiile în care 1 e calificativul maxim și 6, minim

CONTRACTUL LUI MAXIM

  • 4 ani e durata acordului încheiat de Maxim cu Mainz 05 în vara lui 2017
  • 1,5 milioane de euro pe an e salariul mijlocașului de 28 de ani

CIFRELE LUI MAXIM ÎN 2017-2018

  • 16 apariții are românul în Bundesliga, din 24 posibile. A jucat per total 763 de minute (în medie 47 pe meci)
  • 1 gol și două pase decisive a dat "tricolorul" în campionat
  • 4 partide a bifat Alex în Cupa Germaniei. Niciuna cap-coadă

Și la națională e pe dinafară

Maxim are 32 de selecții în reprezentativa României, ultima pe 4 septembrie 2017, la 0-1 cu Muntenegru în preliminariile CM 2018. După acea partidă, Christoph Daum a fost înlocuit de Contra pe bancă. Însă "Guriță" nu l-a mai convocat pe Alex pentru niciunul din ultimele 4 meciuri ale anului. O explicație n-a oferit, dar se crede că n-a vrut să riște un alt scandal cu fanii, pe care mijlocașul îi înjurase, făcându-le semn să tacă, în urma golului marcat pe Național Arena, cu Armenia (1-0). 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (30)
maxp
maxp  •  02 Martie 2018, 20:01
Postat de brancusi pe 01 Martie 2018, 11:19

Nici nu comentez despre baiat,e cariera lui,viata lui,vreau doar sa subliniez ca acolo au facut fata cu brio regretatul Misa Klein,Ionut Lupescu,Dorinel Munteanu,niciunul dintre ei la fel de talentat ca Maxim,insa...raspunsul si-l da fiecare.

Sunt si alte vremuri, parerea mea. Observ din ce in ce mai des cum jucatori extrem de calitativi dpdv tehnic ajung sa faca tusa pt ca nu au o disciplina tactica pe masura. Ceea ce e un dezavantaj, dar eu tot merg pe ideea ca fotbalul se joaca cu fotbalisti, nu cu pioni capabili sa stea in teren cum o cere sahistul. Mourinho a creat o revolutie in randul antrenorilor, a reusit niste lucruri magnifice si acum toti incearca sa-l copieze. Majoritatea dau in penibil rau de tot. La ora actuala filosofia marilor antrenori efectiv nu e aceea de a crea fotbal, ci de a-si arata "inteligenta tactica". Nu le iese la mai niciunul. Pe vremea lui Dorinel ca exemplu, inca se mergea pe un fotbal creativ, astazi mai putin. Asta e parerea mea, o vad la multe echipe.

maxp
maxp  •  02 Martie 2018, 19:54

Cei care conving in antrenamente momentan retrogradeaza din Bundesliga :)) Eu am vazut cateva meciuri ale Mainzului in acest sezon. Eu ma intreb cine convinge. Muto? De Bergreesen, sau cum l-o chema? Serdar? :))) Asta e chiar tare, aia sunt jucatori efectiv cam de nivel de Liga I. In schimb cine nu prea mai convingea pana nu demult la antrenamente? Quaison, care se pare ca e cam cel mai bun din lotul ala. Hai sa fim seriosi, Maxim a dat de o groaza de "tacticieni" care aleg sa joace cu "disciplinatii tactic". Si pe care ii cam doare in cot de calitatile tehnice ale jucatorilor. Performantele vorbesc de la sine, Mainz se indreapta cu mare "succes" spre 2.Bundesliga. Ar fi chiar de rau ca Maxim sa convinga astfel de indivizi.

2080266422248409
Ciprian Vasile  •  01 Martie 2018, 15:40

Adevarul e ca Mainz si Stuttgart sunt mari echipe iar jucatorii pe care ii bagau in twren in detrimentul lui Maxim jucau grozav. De asta Stuttgart a retrogradat atunci si acum Mainz e pe locul de baraj la retrogradare. Nu o fi a nostru Messi, dar nici ceilalti care joaca nu sunt straluciti, ca altfel erau si ei mai sus. Deci nu e Maxim problema echipei, ci intreg lotul este slab.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează