INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANTRENORI

Mircea Lucescu a fost internat la Kiev » Va fi supus unei intervenții chirurgicale

Articol de - Publicat luni, 24 aprilie 2023 19:39 / Actualizat luni, 24 aprilie 2023 20:12

La 77 de ani, Mircea Lucescu va fi supus în această săptămână unei intervenții chirurgicale pentru coxartroză. Înainte însă, doctorii vor să vadă cum iese examenul la inimă. E esențial înaintea operației. Antrenorul a făcut de două ori preinfarct: în 1992, când era la Brescia, și în 2009, la Șahtior.

Sâmbătă, Mircea Lucescu a stat pe bancă la 1-1 cu Șahtior, apoi i-a anunțat pe jurnaliști la conferință că va fi operat de coxartroză (degradarea lentă, progresia ireversibilă a cartilajului articular de la nivelul șoldului) și că va fi înlocuit temporar la Dinamo Kiev de secundul Oleksandr Shovkovskyi.

Mircea Lucescu așteaptă decizia doctorilor

„Voi face această intervenție chirurgicală la Kiev. Aș fi putut merge în alte țări, dar am hotărât să mă operez aici. Am încredere în doctorii ucraineni și e important pentru echipă, pentru club. Îl voi ajuta cât pot de mult pe Shovkovskyi, sper ca Dinamo să continue să joace bine și să aibă rezultate bune”, a anunțat „Il Luce” sâmbătă după-amiază.

A doua zi, antrenorul în vârstă de 77 de ani a fost internat în spital. Nu se știe deocamdată când va avea loc operația. Lucescu așteaptă decizia medicilor.

Mircea Lucescu ar putea să nu mai revină la Dinamo Kiev după operație » Meciul cu Shakhtar ar putea fi ultimul al carierei
ANTRENORI
Mircea Lucescu ar putea să nu mai revină la Dinamo Kiev după operație » Meciul cu Shakhtar ar putea fi ultimul al carierei

În primul rând, tehnicianul trebuie supus unui control cardiac amănunțit, mai ales că a avut în trecut probleme cu inima. În iulie 2009, când era la Shakhtar, a suferit un preinfarct și a fost operat la Donetsk. Era al doilea preinfarct, după cel din 1992, când antrena în Italia, la Brescia.

Acum, doctorii vor stabili data intervenției pentru coxartroză de-abia după ce vor avea toate rezultatele examenului cardiac.

Mircea Lucescu ar putea să nu mai antreneze la Dinamo Kiev. Final de carieră?

La conferința de sâmbătă, „Il Luce" nu a precizat nimic despre viitorul său. Potrivit cunoscutului ziarist ucrainean Ihor Burbas, care a dezvăluit și că jucătorii lui Dinamo au fost informați despre decizia lui doar la finalul partidei cu Șahtior, este foarte posibil ca Lucescu să nu mai antreneze echipa kieveană.

Shovkovskyi, 48 de ani, ar fi fost adus la alb-albaștri în ianuarie, inițial ca asistent, tocmai pentru a asigura interimatul până la sfârșitul sezonului, ceea ce s-a și întâmplat. În vară, patronul Ihor Surkis va numi probabil alt antrenor, favorit fiind Serhi Rebrov, acum la Al-Ain, în Emirate.

La fel, e posibil ca meciul de sâmbătă să fi fost ultimul al carierei lui Mircea Lucescu. Ar fi o despărțire plină de înțeles de fotbalul ucrainean. La Șahtior Donețk a trăit cea mai lungă și mai frumoasă perioadă, cucerind 22 de trofee în 12 ani (2004-2016), inclusiv Cupa UEFA, în 2009. La Dinamo Kiev a câștigat ultimele sale trei cupe. „Tripla” din 2020-2021, campionat-Cupă-Supercupă.

Citește și alte știri despre stranieri: 

Răzvan Lucescu s-a enervat după ultimul eșec al lui PAOK: „Se fac mari eforturi ca Panathinaikos să ia titlul. Îmi vine să merg pe jos 100 de kilometri după o înfrângere decisă astfel”

Pisa a luat decizia asupra lui Olimpiu Moruțan! Anunțul făcut azi de un cunoscut jurnalist italian

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează