INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

Mircea Lucescu, la atac! Continuă războiul cu arbitrii: „Probabil s-au schimbat regulile”

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Articol de - Publicat luni, 22 februarie 2021 12:14 / Actualizat luni, 22 februarie 2021 12:24

Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, protestează, reproșându-i „centralului” Pashal că le-a dat prea multe cartonașe galbene jucătorilor săi. „Alb-albaștrii” au remizat cu Desna, 1-1, dar rămân lideri în Ucraina, cu un punct în fața lui Șahtior Donețk.

La al doilea meci după reluarea campionatului, Mircea Lucescu și Dinamo Kiev au jucat cu Desna, în deplasare. Nu doar că nu au putut învinge, de-abia au egalat, târziu, dintr-un penalty transformat de Țigankov în al doilea minut de prelungire. 1-1, al patrulea egal al alb-albaștrilor în acest sezon, al doilea cu Desna (acasă au făcut 0-0).

Mircea Lucescu: „Sunt multe lucruri pe care nu le înțeleg”

Au pierdut în total 11 puncte în 15 etape (patru remize și înfrângerea cu Șahtior, 0-3), dar sunt încă pe primul loc, cu 34 de puncte, unul mai mult decât marea rivală. Meciul decisiv va fi pe 17 aprilie: considerat în deplasare, se va disputa tot la Kiev, pe „OIimpiski”, gazda lui Șahtior, care nu poate juca la Donețk din cauza conflictului care a afectat întreaga regiune Donbass.

Lucescu și-a continuat războiul cu arbitrii ucraineni. I-a reproșat „centralului” Igor Pashal că i-a avertizat prea mult pe jucătorii săi.

„Sunt multe lucruri pe care nu le înțeleg. Nu înțeleg de ce Țigankov a primit cartonaș galben. A intrat într-un duel în careul advers. E corect, nu fiecare cădere e penalty. Dar te poți dezechilibra, Țigankov a căzut și nu a cerut 11 metri, atunci de ce să-i dai «galben»? Nu e penalty, însă nu e nevoie nici de cartonaș, este un sport de contact", a declarat antrenorul în vârstă de 75 de ani. 

Mircea Lucescu: „Suntem pedepsiți mai mult decât trebuie”

„Il Luce” nu s-a oprit: „De ce a văzut «galben» și Mikolenko? Pentru că voia să joace mingea mai repede? Pentru că s-a enervat de încercările constante ale adversarilor de a întrerupe meciul? Nu a protestat, doar a trântit balonul de pământ. De ce atâtea cartonașe? Nu încălcăm disciplina. Nu tragem de timp, nu facem faulturi tactice. Suntem o echipă care vrea să joace fotbal de atac. Mi se pare că suntem pedepsiți mai mult decât trebuie".

A încheiat cu amar: „Probabil s-au schimbat regulile, dar eu nu le-am aflat”.

Arbitrul nu a observat pauzele dese, tragerile de timp ale adversarilor. A prelungit meciul cu cinci minute, dar era nevoie de cel puțin zece minute.
- Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

4 cartonașe galbeneau primit jucătorii lui Dinamo Kiev duminică, la 1-1 cu Desna; adversarii au luat cinci, cele două ale lui Bezborodko transfomându-se în roșu în minutul 87

EXCLUSIV Andone, dezvăluiri despre Lucescu: „Ne-a primit inclusiv în vestiar la analiza unui meci, acolo unde eu n-am primit pe nimeni în viața mea”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Dan Petrescu, băgat în ședință de patroana lui Kayserispor! Fanii îi cer demisia!

Adrian Ursea, la a treia înfrângere consecutivă cu Nice » „Vulturii”, învinși de Metz

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează