INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

Mircea Lucescu e contestat de ultrași și după ce a luat titlul: „Campioni sub conducerea unui antrenor urât”

Mircea Lucescu FOTO Guliver/Gettyimages +9   FOTO
Mircea Lucescu FOTO Guliver/Gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 25 aprilie 2021 21:21 / Actualizat duminica, 25 aprilie 2021 21:55

Dinamo Kiev a cucerit astăzi matematic titlul cu numărul 16 în Ucraina, iar Mircea Lucescu a oprit hegemonia de 4 sezoane a lui Șahtior, dar tehnicianul român este contestat în continuare de ultrașii formației din capitală.

Cronica meciului Dinamo Kiev - Inhulets

Dinamo Kiev a învins-o pe Inhulets, scor 5-0, și e matematic campioana Ucrainei, cu 3 runde rămase de jucat! Însă, „Druzi Dynamo”, pagina oficială a galeriei lui Dinamo Kiev, a distribuit un mesaj al suporterului Vitaly Șeremeta, care l-a criticat în termeni duri pe Mircea Lucescu. Contactați de GSP.ro, reprezentanții galeriei lui Dinamo au precizat că Șeremeta este un ultras activ și implicat în acțiunile suporterilor.

Vitaly Șeremeta: „Campion sub conducerea unui antrenor urât”

„Țin cu Dinamo din 1984. Am văzut multe campionate câștigate de Dinamo. Am văzut câștigarea campionatului URSS din 1985, 1986 și 1990. Am văzut toate meciurile de campionat câștigate în cel al Ucrainei... Întotdeauna, momentul câștigării campionatului mi-a adus o mulțime de emoții pozitive.

Dar azi, pentru prima oară, nu mă bucur de campionat. Campion sub conducerea unui antrenor urât, care în 12 ani a devenit unul dintre promotorii dușmăniei Donețkului față de Kiev, care a fost folosită în terenul fertil hrănit în general de Partidul Regiunilor (n.r. grupare politică pro-rusă, aflată la putere până în 2014, căzută după Maidan și având o susținere masivă în estul Ucrainei) și, în particular, de Ahmetov.

Antrenorul pentru care rusia (sic) și Ucraina sunt o singură țară, iar Lobanovski nu-i destul de bun pentru a fi încadrat printre cei mai buni antrenori din istoria lumii. Antrenor care, după ce a plecat din Donețk în 2014, s-a dus să lucreze în structura Gazprom (n.r. sponsor principal al lui Zenit St. Petersburg, cea mai mare companie de gaze naturale din lume, controlată de statul rus). Azi nu mă bucură câștigarea campionatului. Dar mă bucură că majoritatea celor din jurul meu gândesc la fel”, a scris suporterul în postarea de pe Facebook, preluată de pagina galeriei noii campioane a Ucrainei.

VIDEO. Momentul în care trupa lui Mircea Lucescu a primit trofeul de campioană

Citește și alte știri din fotbalul intern:

Răzvan Marin, gol și pasă de gol cu AS Roma! Evoluție excelentă a internaționalului român

Moruțan, duel cu Messi și Benzema?! Mijlocașul de la FCSB e urmărit de un club din La Liga: „Ăsta ar fi prețul”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
sorineatzapuideratza
sorineatzapuideratza  •  27 Aprilie 2021, 10:52

decat campion cu un rusofon mai bine lipsa...

talpaiadului
talpaiadului  •  26 Aprilie 2021, 16:24

Fanii au si ei dreptate. Lucescu este un antrenor bun, dar ca om a fost intotdeauna conflictual si controversat. La Shahtior el nu a fost doar antrenor ci si trompeta separatistilor rusi. Si nu e prima data, incepand cu nationala Romaniei unde a selectionat numai jucatori de la Dinamo desi Steaua era campioana Europei si continuand cu manifestarile de la Rapid si din Turcia. Sa fim seriosi, omul Lucescu e departe de antrenorul cu acelasi nume.

1223953254372879
Alexandru Cristian Vasile-Bugarin  •  26 Aprilie 2021, 16:07

Ucrainienii nu sunt mai proși ca noi, dar *** alea fanatice sunt deplorabile. Înțeleg, arunci cu un cap de porc după Figo, înjuri antrenorii când nu au rezultate, dar înverșunarea împotriva celui ce te face campion, după ani de secetă, este dezgustătoare.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează