INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DINAMO KIEV

Mircea Lucescu, declarații controversate la prezentare în Ucraina: „Nu mă dezic de Șahtior, dar prezentul e Dinamo Kiev”

Mircea Lucescu, noul antrenor al lui Dinamo Kiev, a discutat 40 de minute cu jurnaliștii ucraineani, după ce președintele Igor Surkis a vorbit 20 de minute.
Mircea Lucescu, noul antrenor al lui Dinamo Kiev, a discutat 40 de minute cu jurnaliștii ucraineani, după ce președintele Igor Surkis a vorbit 20 de minute.

Articol de , - Publicat joi, 30 iulie 2020 13:50 / Actualizat joi, 30 iulie 2020 13:53

Mircea Lucescu, noul antrenor al lui Dinamo Kiev, a discutat 40 de minute cu jurnaliștii ucraineani, după ce președintele Igor Surkis a vorbit 20 de minute. ”Sentimentele, emoțiile față de Șahtior există în continuare, dar știu ce înseamnă datoria profesională”, a spus tehnicianul.

Gata! Mircea Lucescu este oficial antrenorul lui Dinamo Kiev. A fost prezentat astăzi, la o zi după ce a împlinit 75 de ani. Prima sa conferință de la întoarcerea în Ucraina a fost o videoconferință.

Cum va arăta Dinamo Kiev cu Mircea Lucescu: echipă tânără, jucători crescuţi de club, buget auster de transferuri

Secundul moldovean Caras e și translator

A deschis președintele Igor Surkis, aflat la sediul clubului. A vorbit peste 20 de minute cu ziariștii, aprinzându-se când s-a referit la ultrași, care au contestat numirea lui Lucescu. Apoi, a intrat Luce în direct, de la baza de pregătire a noii echipe, de la Koncea-Zaspa. Era îmbrăcat în tricoul bleumarin New Balance cu sigla lui Dinamo și cu inițialele ML pe piept. Îl avea alături pe Emil Caras, secundul său moldovean, care i-a fost și translator. Timp de 40 de minute, a răspuns întrebărilor reporterilor locali. În română, cu traducerea asistentului.

"Nu am discutat înainte cu Ahmetov înainte de a semna"

Jurnaliștii erau interesați în primul rând de relația sa cu Șahtior și cu patronul său, Rinat Ahmetov. "Nu am discutat înainte cu el, ci după ce am semnat. Mi-a urat succes, i-am explicat de ce am făcut lucrul acesta. Voiam să mă întorc într-un fotbal în care am fost înconjurat cu dragoste", a declarat tehnicianul, accentuând: "Șahtior este istorie pentru mine. O istorie extraordinară, dar istorie. Sentimentele, emoțiile sunt în continuare. Eu nu mă dezic de ce s-a întâmplat în acea perioadă, dar eu sunt un antrenor profesionist și știu să împart lucrurile. Știu ce înseamnă emoțiile, sentimentele, dar știu și ce înseamnă datoria profesională".

"În fotbalul italian, schimbările de antrenori sunt dese"

Lucescu a explicat că "provin dintr-un campionat italian unde antrenorii sunt superprofesioniști, iar schimbările între echipe sunt dese. Capello, Lippi, Zaccheroni, mulți au procedat astfel. Mourinho, în Anglia, a fost la Chelsea, Man. United și Tottenham. Antrenori care au câștigat cu cluburile respective nu s-au desprins emoțional când au plecat, dar s-au desprins profesional. Președintele lui Dinamo Kiev m-a invitat, cerându-mi ajutor pentru a-i sprijini pe acești tineri talentați să crească. Nu-l puteam refuza, sper să-mi aducă satisfacție ce am început aici. Asta e prima mea datorie aici, să-i fac să crească pe jucători, cu gândul la performanță. Vreau să-i propulsez spre marile cluburi ale Europei".

"Respect ce s-a întâmplat la Șahtior, dar eu vreau să trăiesc în lumea fotbalului"

A încheiat acest capitol repetând: "Nu am venit aici să-mi iau nicio revanșă față de Șahtior. Am numai respect față de ce s-a întâmplat acolo, pentru jucători, pentru conducere, pentru fani. Însă eu vreau să trăiesc în lumea fotbalului, bucurându-mă de rezultate".

S-a plâns că nu are decât 17 jucători la pregătire

Din cei 27 de jucători din lot, Lucescu nu se va putea baza de unii importanţi. "Nicăieri unde am fost nu am schimbat imediat radical. Dau încredere totală jucătorilor până la proba contrarie. Timpul este foarte scurt şi mai am şi surpriza neplacută că şase piese importante nu vor lua parte la prima parte a pregătirilor. Nu este uşor să impui un anumit tip de organizare şi am nevoie de prezenţa tuturor pe teren. Avem o săptămâna la dispoziţie să ne cunoaştem. Voi avea discuţii individuale, să aflu starea lor de spirit, pentru că este un lucru foarte importanta. Cred că avem jucători talentati şi au nevoie de o schimbare în modul de a gândi fotbalul si al pregătirii. Am vorbit cu scouterii şi nu vreau să dau nume, nici necesarul echipei până nu voi fi convins de ceea ce îmi trebuie. Am încredere fparte mare în jucătorii pe care Dinamo Kiev îi are in momentul de faţă". 

Citește mai multe știri despre Mircea Lucescu: 

Mircea Lucescu a semnat cu Gigi Becali al Ucrainei! Șahtior contraatacă: „Conducerea face echipa la Dinamo Kiev! Nu știu de ce l-au mai chemat”

PCH sare în apărarea lui Mircea Lucescu » Mesaj pentru ultrașii lui Dinamo Kiev: „Prețuiți-l sau dați-ni-l înapoi!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
21lva
21lva  •  30 Iulie 2020, 14:08

Oare ce-au descoperit controversat in declaratiile lui Lucescu acesti doi ilustri jurnalisti? chiar nu mai exista bun simt in lumea asta a presei?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close