INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DINAMO KIEV

PCH sare în apărarea lui Mircea Lucescu » Mesaj pentru ultrașii lui Dinamo Kiev: „Prețuiți-l sau dați-ni-l înapoi!”

Articol de GSP - Publicat joi, 30 iulie 2020 08:03

Peluza Cătălin-Hîldan se implică în războiul dintre Mircea Lucescu (75 de ani) și fanii lui Dinamo Kiev.

  • Lucescu a decis să accepte în cele din urmă oferta lui Dinamo Kiev, deși era tentat să renunțe din cauza protestelor fanilor;
  • După mai multe discuții cu patronul Igor Surkis, Il Luce s-a hotărât să continue în capitala Ucrainei, țară unde a mai pregătit-o pe Shakhtar Donetsk timp de 12 ani

Printr-un comunicat publicat pe Facebook, suporterii-acționari ai formației din Ștefan cel Mare îi îndeamnă pe ultrașii din Kiev să respecte unul dintre cele mai importante personaje din fotbalul românesc.

„Prețuiți-l pe Mircea Lucescu sau, dacă nu, dați-ni-l înapoi”

„TREI SFERTURI DE VEAC

La care se adaugă al patrulea sfert. Cel pe care Mircea Lucescu l-a avut mereu înaintea fotbalului.

Pentru că el a inventat FOTBALUL COMPUTERIZAT cu mulți ani înainte ca acest lucru să devină o realitate a fotbalului de pretutindeni.

Avem impresia că despre Mircea Lucescu s-a spus tot. În realitate s-a spus puțin. O mică parte din ceea ce se știe mai puțin este aceasta:
Între 1991 și 1996 a antrenat Brescia. Echipa lombardă a renăscut din sudoarea și inspirația lui Lucescu. A adunat în jurul lui o echipă de specialiști care au pus la punct un program care ar fi putut să se numească așa: «Tot ce ați fi vrut să știți despre fotbal, dar n-ați îndrăznit niciodată să cereți».

Cei patru specialiști puși la treabă de Lucescu adunau în fiecare zi o cantitate incredibilă de informații și coordonate din meciurile adversarelor, supuse unei analize microscopice a fiecărui jucător, atât individual, cât și în ansamblul echipei.

Fiecare pasă, fiecare mișcare pe teren și fiecare acțiune căpăta o altă valoare în funcție de direcție sau eficiență:

- pasă verticală, lungă, orizontală, greșită, utilă, scurtă, în spate, finală
- recuperare, accelerare, lovituri libere, șuturi, faulturi, centrări, schimb de direcție...

În total 47 de tipuri diferite de acțiune care erau încadrate în 50 de zone diferite ale terenului de joc.

Pentru fiecare meci care urma, Lucescu avea la dispoziție o cantitate de informații despre adversar, cum niciun alt antrenor nu putea avea.

Ultrașilor de la Kiev le transmitem aceste gânduri: vă apreciem pentru felul cum vă susțineți echipa! Așa suntem și noi. Dincolo de asta, și noi și voi suntem «dinamoviști». Știm ce înseamnă rivalitate.  Dar să știți că Mircea Lucescu merită să fie apreciat și respectat. Nu rivalitatea a fost cea prin care a dominat fotbalul din Ucraina atâția ani, ci valoarea lui.

Prețuiți-l pe Lucescu, sau dacă nu, DAȚI-NI-L ÎNAPOI! Fie la Kiev, fie la București, DINAMO ARE NEVOIE DE IL LUCE CA DE LUMINĂ!
SĂ NE TRĂIEȘTI VEȘNIC, NEA MIRCEA! Vom avea noi grijă ca numele tău să fie etern”

 - Comunicat PCH

32 de trofee
a cucerit Mircea Lucescu în cariera de antrenor, al doilea cel mai titrat tehnician, după Alex Ferguson

11 cluburia antrenat Lucescu de-a lungul carierei până la Dinamo Kiev, plus două naționale: România (1981-1986) și Turcia (2017-2019)

VIDEO Mircea Lucescu despre cum s-au născut marile echipe Steaua și Dinamo în anii '80

Mircea Lucescu, amenințat cu ștreangul 

Mircea Lucescu a fost inamicul numărul 1 al fanilor lui Dinamo Kiev. Cât timp a stat pe banca rivalei Shakhtar, antrenorul român a cucerit 22 de trofee, dominând total competiția internă. De-a lungul anilor, „Il Luce” a avut mai multe momente tensionate cu formația din Capitală, iar ultrașii nu au uitat.

Imediat după numirea sa la Kiev, pe una dintre cele mai populare pagini de suporteri ai lui Dinamo Kiev au apărut două mesaje amenințătoare, reprobabile. În prima postare, antrenorul român apare în fața eșadofului, cu mesajul „Capus sus, Mister!”. Imaginile sunt aici

Citește mai multe știri de actualitate:

Fanii lui Dinamo Kiev continuă războiul cu Mircea Lucescu: „Nu vei putea lucra în condiții normale aici!” » I-au amintit de accidentul cu tramvaiul

Gigi Becali, trădat și de Adi Popa? „Nu știu dacă FCSB e Steaua! Voi fi unde e marea masă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (34)
emil71
emil71  •  31 Iulie 2020, 10:10

Calificarea incredibilă în 84?meritul Craiovei 80 la sută......iar rezultatele....uitate la marea majoritate a campionatelor mondiale ce fac apoi după ce iau mondialul....cu Cehoslovacia ai luat doar 1 pct norocos...Suedia până la Ibrahimovici era la valoarea Norvegiei de azi...Italia nu a bătut pe nimeni in grupa aia atât de in forma era...Nu ma refer la Cipru..Dar este totuși o performanță...datorită Craiovei nu uita...de preliminarii 86 nu spui nimic?sa nu iei nici.un punct cu irlanda nord care la momentul ala era Bulgaria de azi...mare antrenor...rusinea cu Nentoricea mai mare din istoria lui Dinamo a cui e opera???

iobag
iobag  •  30 Iulie 2020, 14:23

Asta e dovada clara ca daca sunt mai multi actionari la o echipa, IQ-urile nu se aduna :))) Sa te lauzi cu 'fotbalul computerizat' care e de fapt doar o metoda furata din scoala sovietica si nu doar de lucica, tocmai la ex-sovietici? :))) Asta inseamna sa duci semnalizarea ca esti prost la alt nivel. Venerati-l linistiti aici, ca nu moare de cateva fluieraturi.

847153178690789
Ticu Troya  •  30 Iulie 2020, 13:27

PCHul , a inceput sa sustina rapidisti ! Asa a declarat Mircea Lucescu , ca Rapid e la inima lui !!!

Vezi toate comentariile (34)
Comentează