INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DINAMO KIEV

Fanii lui Dinamo Kiev continuă războiul cu Mircea Lucescu: „Nu vei putea lucra în condiții normale aici!” » I-au amintit de accidentul cu tramvaiul

Fanii lui Dinamo Kiev nu sunt de acord cu numirea lui Mircea Lucescu // Sursă foto: Getty
Fanii lui Dinamo Kiev nu sunt de acord cu numirea lui Mircea Lucescu // Sursă foto: Getty

Articol de - Publicat luni, 27 iulie 2020 21:13 / Actualizat luni, 27 iulie 2020 21:52

Fanii lui Dinamo Kiev continuă războiul cu Mircea Lucescu (74 de ani) și îi promit viață grea tehnicianului care a pregătit-o 12 pe ani pe Shakhtar Donetsk, rivala formației din capitala Ucrainei, dacă în cele din urmă „Il Luce” se va răzgândi, nu va demisiona și va accepta aventura pe banca lui Dinamo.

Mircea Lucescu a demisionat și NU va mai antrena Dinamo Kiev! Comunicatul trimis lui Ovidiu Ioanițoaia

„Astăzi, anunțul lui Mircea Lucescu ne-a oferit o rază de speranță privind o posibilă cooperare între Dinamo și el. Mircea, ai înțeles totul corect: nu vei putea lucra în condiții normale aici! Apariția ta la Kiev marți, 28 iulie, poate însemna un singur lucru: ai ales banii și ai creat o groapă între echipă și fani. Îți promitem nu numai o primire «caldă», ci și cele mai dificile condiții de muncă! Acestea vor fi cele mai grele milioane de euro din cariera ta!

Orașul Kiev nu va fi niciodată la fel de prietenos pentru tine ca Donetsk. Și cu siguranță nu vom uita cuvintele tale conform cărora Ucraina și Rusia sunt o singură țară. Pentru noi, onoarea, demnitatea și istoria sunt mai importante decât banii, cupe și medalii. Nu ne vom abate niciodată de la principiile și credințele noastre. 

Înainte ca echipa să plece în vacanță, mai aveți șansa să faceți alegerea corectă și să vă relaxați. Conducerea lui Dinamo are și ea aceeași șansă”, este mesajul postat pe Facebook de un grup important de suporteri ai lui Dinamo Kiev.

Сьогоднішній день подарував нам промінь надії на здоровий глузд щодо можливої співпраці "Динамо" і Мірчі Луческу....

Posted by WBC Ультрас Динамо on Monday, July 27, 2020

  • Postarea ultrașilor din Kiev e ilustrată cu imaginea unui tramvai, aluzie la accidentul pe care Mircea Lucescu l-a suferit în iarna lui 2012, când vatmanul unui mijloc de transport în comun din București a intrat în autovehiculul condus de antrenor. În urma incidentului, Mircea Lucescu a fost operat.

Mircea Lucescu: „Nu pot să accept ca propriii fani să acționeze împotriva intereselor clubului”

Directorul Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, a aflat în exclusivitate că Mircea Lucescu nu-și mai dorește s-o antreneze pe Dinamo Kiev, din cauza reacțiilor vehemente ale fanilor din ultimele zile.

Cu părere de rău am hotărât să renunț la posibila colaborare cu Dinamo Kiev.

Mulțumesc familiei Surkis pentru încrederea acordată și invitația făcută, dar îmi este imposibil să pot activa într-o atmosferă de ostilitate venită mai ales din partea acelei grupări de suporteri Ultras, de a cărei susținere echipa are atâta nevoie în momentele de încleștare sportivă.

N-am fost niciodată un laș, am acceptat provocările sportive, dovadă trecerea de la Galatasaray la Beșiktaș sau de la Dinamo București la Rapid București, cu suporteri într-o mare rivalitate, dar corecți, care m-au primit cu speranță și cu brațele deschise și cu care am reușit cucerirea titlurilor din țările respective.

Nu pot să accept ca propriii fani să acționeze împotriva intereselor clubului. Cred că era momentul să se producă o schimbare care să provoace emulație, entuziasm, motivație și care să readucă echipa la nivelul la care tradiția și istoria acestui club îi dau dreptul.

Venirea mea la Dinamo Kiev n-are nici o legătură cu valoarea contractului, banii au fost ultima mea preocupare.

Îmi doream să mă întorc în fotbal, în Ucraina, unde am cunoscut atâtea satisfacții, să intru din nou în atmosfera aceea atât de palpitantă și plină de neprevăzut care este fotbalul. O făceam cu entuziasm, cu deplină încredere în potențialul tinerilor jucători ucraineni, mulți dintre ei componenți ai selecționatelor naționale.

Îmi doream o competiție așa cum a fost cu ani în urmă, care să electrizeze tribunele. Ucraina merita asta.

MIRCEA LUCESCU

Mircea Lucescu, amenințat cu ștreangul 

Mircea Lucescu a fost inamicul numărul 1 al fanilor lui Dinamo Kiev. Cât timp a stat pe banca rivalei Shakhtar, antrenorul român a cucerit 22 de trofee, dominând total competiția internă. De-a lungul anilor, „Il Luce” a avut mai multe momente tensionate cu formația din Capitală, iar ultrașii nu au uitat.

Imediat după numirea sa la Kiev, pe una dintre cele mai populare pagini de suporteri ai lui Dinamo Kiev au apărut două mesaje amenințătoare, reprobabile. În prima postare, antrenorul român apare în fața eșadofului, cu mesajul „Capus sus, Mister!”. Imaginile sunt aici

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

CHAMPIONS LEAGUE. S-a aflat cât lipsește Kylian Mbappe » Pierdere imensă pentru PSG!

Răzvan Raț, șocat de decizia lui Mircea Lucescu de a pleca de la Dinamo Kiev: „E, pe naiba!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
guiness
guiness  •  28 Iulie 2020, 08:10

O sa faca performanta la Kiev cum a facut Vintilu la FCSB!

162209012074159
Catalin Catalin  •  28 Iulie 2020, 07:13

Singurul antrenor in viata cu trei echipe retrogradate consecutiv in Italia:Pisa,Brescia si Reggiana

roddymcneil
roddymcneil  •  28 Iulie 2020, 00:02

Cum se poate ca lumea să nu-l iubească pe IL LUCE? Pe cel mai mare, pe cel mai tare, pe cel mai frumos, pe cel mai deştept, pe cel mai ... , pe cel mai ... ? Că-l urăsc ucrainienii înţelege şi IL LUCE. Ce nu înţelege el, e cum pot fi atît de nerecunoscători românii lui? El, care a făcut atîtea pentru ţărişoara lui! El, care a venit la naţională de cîte ori a fost chemat! El, care a construit naţionala din ’94! El, care a adus glorie fotbalului romănesc! Cîtă ingratitudine!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează