INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CUPA UCRAINEI

Hat-trick Mircea Lucescu » Dinamo Kiev a cucerit și Cupa în Ucraina, după titlu și Supercupă

Mircea Lucescu (75 de ani) a cucerit și Cupa în Ucraina, al treilea trofeu cu Dinamo Kiev, după Supercupă și campionat, chiar de la primul sezon. A fost un succes dificil, în prelungiri, 1-0 cu Zorya.
Mircea Lucescu (75 de ani) a cucerit și Cupa în Ucraina, al treilea trofeu cu Dinamo Kiev, după Supercupă și campionat, chiar de la primul sezon. A fost un succes dificil, în prelungiri, 1-0 cu Zorya.

Articol de - Publicat joi, 13 mai 2021 21:31 / Actualizat joi, 13 mai 2021 22:02

Mircea Lucescu (75 de ani) a cucerit și Cupa în Ucraina, al treilea trofeu cu Dinamo Kiev, după Supercupă și campionat, chiar de la primul sezon. A fost un succes dificil, în prelungiri, 1-0 cu Zorya.

Cum a venit la Dinamo Kiev, spre stupefacția întregii Ucraine, în vara lui 2020, Mircea Lucescu a cucerit Supercupa, la al doilea meci oficial, 3-1 chiar în fața lui Șahtior, fosta lui echipă. Pe 25 aprilie 2021, a devenit și campion, cu patru etape înainte de final, după 5-0 cu Inhuleț. Un titlu așteptat de alb-albaștri din 2016. 

Dublu succes, dar hat-trick-ul de trofee ar fi fost și mai frumos. Lipsea numai Cupa. Încă o victorie, astăzi, la Ternopil (pe un stadion plin), în ultimul act cu Zoria, și era sezonul ideal. A 35-a cupă a carierei antrenorului în vârstă de 75 de ani.

Mircea Lucescu l-a pierdut din start pe Mîkolenko

După un minut de reculegere în memoria lui Valeri Lobanovski, cel mai mare tehnician ucrainean (au trecut 19 ani de când s-a ridicat la Cer), meciul a început rău pentru "Il Luce" și echipa sa. 

Mîkolenko, 21 de ani, fundașul stânga, unul dintre liderii kieveni, a căzut pe mâna dreaptă la un duel și a rămas întins în iarbă, plângând de durere. A fost înlocuit în minutul 11. În tribună, selecționerul Andrei Șevcenko era îngrijorat. Are nevoie la Euro de Mîkolenko, însă acesta e suspect de fractură.

Multe ocazii pentru Dinamo Kiev

Pe teren, Dinamo a dominat. Putea deschide scorul de două ori. Și Buialski, și Besedin au ratat din interiorul careului. Ocazii mari. La margine, Lucescu era agitat. S-a enervat chiar când, la prima șansă, spre sfârșitul reprizei, Zoria a fost și ea aproape de gol.

La reluare, campionii au controlat total jocul, presând și avansând mereu periculos. Dar n-au marcat. Nici Șaparenko (bară), nici Țîgankov, nici Besedin. Și Zoria (locul 3) și-a revenit, cu iranianul Allahyar (împrumutat de la Fenerbahçe) vârf de lance. Fără să puncteze.

Mircea Lucescu, triumf în prelungiri

Prelungiri. Și golul a căzut, în sfârșit. A fost nevoie de 98 de minute pentru 1-0. Dinamo, 1-0, după o frumoasă acțiune colectivă. Besedin, pasă filtrantă - Gerson, pătrundere în careu și centrare în fața porții - Buialski, deviere cu călcâiul - Țîgankov, simplu, pe lângă portar. Era și Lucescu fericit. L-a îmbrățișat pe Țîgankov, omul lui cel mai bun.

Putea fi 2-0, dacă Țîgankov ar fi transformat un penalty la finele primei reprize de extra time. A apărat portarul. Așa s-a încheiat. 1-0. Și Luce are "triplă" cu Dinamo Kiev. 

35 de trofeea cucerit Mircea Lucescu în carieră, trei la Dinamo Kiev

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Barcelona și-a luat superatacant, acord pe doi ani! » Mai pleacă Messi?!

4 superstranieri: 90 de goluri influențate de ei în acest sezon în străinătate!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (12)
spartanul_1
spartanul_1  •  14 Mai 2021, 14:36
Postat de valentindragobete pe 14 Mai 2021, 10:31

Bă, da' prost mai esti !

Nu mă pot compara cu zeul pr0știlor, care nu e altul decât TU!

valentindragobete
valentindragobete  •  14 Mai 2021, 10:31
Postat de spartanul_1 pe 14 Mai 2021, 07:36

Şi "regheblat" a reuşit un hat-trick... de demiteri de la arabi! Felicitări nea Mircea şi la mai multe demiteri "regheblat"!

Bă, da' prost mai esti !

10153314739054939
Cosmin Bajescu  •  14 Mai 2021, 10:28

Pacat ca sunt unii suporteri ai lui Dinamo Kiev ce nu il accepta. Oricum, acolo este o problema diferita de cea a rezultatelor. Acei suporteri il vad pe Lucescu drept simbolul lui Sahtior, care este o emblema a separatistilor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează