INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CONFLICT

Mircea Lucescu i-a schimbat cariera lui Ladislau Boloni: „Eu l-am dus la Steaua! Apoi a devenit confidentul lui Ceaușescu” + ce spune despre contrele cu Hagi

Mircea Lucescu // Foto: Reuters
Mircea Lucescu // Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 ianuarie 2019 08:00

Mircea Lucescu, 73 de ani, a vorbit despre relația sa cu Ladislau Boloni, 65 de ani, și a dezvăluit ce rol a jucat în 1984 în transferul său la Steaua.

„Am avut o relație specială. L-am simțit aproape de felul meu de a vedea lucrurile. Pe Boloni eu l-am dus la Steaua, eu l-am adus la națională după doi ani în care nu fusese convocat. Era căpitanul, chiar dacă nu avea banderola.

Eu eram la națională, iar el juca la Târgu Mureș și se lupta să nu retrogradeze. Sportul avea meci cu Oradea, decisiv pentru retrogradare și am vorbit cu jucătorii de acolo și le-am spus să joace corect. Sportul a câștigat, iar Târgu Mureș s-a salvat. După aceea i-am spus lui Boloni «Te-am ajutat, dar nu mai rămâi aici. Trebuie să te duci la o echipă care se bate la titlu»”, a declarat Mircea Lucescu la TV Digi Sport.

”La Dinamo nu se putea”

Il Luce a povestit cu detalii cum a contribuit la transferul fostului mijlocaș la Steaua: ”La Dinamo nu se putea, la Craiova am vorbit și nu s-a putut, așa că am vorbit cu Valentin Ceaușescu. L-am dus în Ghencea și voia să intru cu el la negocieri.

I-am spus «Eu sunt antrenorul naționalei, intră doar tu». Așa a ajuns la Steaua. Eu l-am dus, chiar dacă alții se laudă că au făcut-o. A devenit om de bază, chiar dacă la început era huiduit. Ulterior s-a apropiat de Valentin Ceaușescu și a devenit confidentul lui. El, cu Ienei și Valentin au construit echipa Stelei”.

”Boloni e mereu direct, mi-a plăcut răspunsul lui hagi”

Mircea Lucescu a vorbit și despre schimbul de replici dintre Ladislau Boloni și Gică Hagi, după declarațiile dure date de antrenorul lui Antwerp.

„El e mereu foarte direct, spune ce gândește. Fiecare are dreptul la o opinie. Mi-a plăcut și răspunsul lui Hagi. Nu cred că Boloni a făcut-o cu răutate. Poate a spus cu năduf. El e foarte ambițios și ar fi vrut să avem mai mult decât am avut. Pe Boloni și pe Hagi i-am iubit foarte mult”, a adăugat Lucescu.

Citește și:

EXCLUSIV GSP Interviu ULUITOR cu Ladislau Bölöni: „Cum să fie Simona ca Nadia?! Și Hagi ce-a câștigat? Ce exagerări de «Regi» și de «Briliante!»”

Gică Hagi, replică DURĂ pentru Boloni: „Îi dau CV-ul meu să-l citească. Cred că îi trebuie vreo 4 zile!”

 

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
1959545080729736
Liviu Dumitru  •  16 Ianuarie 2019, 19:39

Peste tot sunt multe lucruri ce nu se spun, domnul Boloni stie despre sportivii romanii cum stie articula cuvintele romanesti, adica putin bozgoreste.Nadia ,conjuctural se bucura de o mare notorietate ,dar nu a fost cea mai buna gimnasta din Romania ,din mai multe puncte de vedere , tehnic, intelectual, o spun specialistii ,nu eu, Lavinia Milosovici a fost peste Nadia.Ilie Nastase este unic si Halep cu toate toanele ei este numarul 1 mondial, Hagi este Hagi.Sa spuna domnul Lucescu cine din punctul lui de vedere este cel mai mare atacant din toate timpurile al Romaniei, a fost unic , nimeni nu mai vorbeste despre el ,Mopsul = Florea Dumitrache

1959545080729736
Liviu Dumitru  •  16 Ianuarie 2019, 19:34

Peste tot sunt multe lucruri ce nu se spun, domnul Boloni stie despre sportivii romanii cam stie articula cuvintele romanesti, adica putin bozgoreste.Nadia ,conjuctural se bucura de o mare notorietate ,dar nu a fost cea mai buna gimnasta din Romania ,din mai multe puncte de vedere , tehnic, intelectual, o spun specialistii ,nu eu, Lavinia Milosovici a fost peste Nadia...Ilie Nastase este unic si Halep cu toate toanele ei este numarul 1 mondial, Hagi este Hagi.Sa spuna domnul Lucescu cine din punctul lui de vedere este cel mai mare atacant din toate timpurile al Romaniei, a fost unic , nimeni nu mai vorbeste despre el ,Mopsul = Florea Dumitrache

martinpen
martinpen  •  16 Ianuarie 2019, 10:55
Postat de hells_angels_buc pe 16 Ianuarie 2019, 10:47

Băi sluga lui FCSB, nu ai treabă ???

Dar tu nu ailta treaba decat sa tii socoteala altora? Lasa omul sa scrie ce vrea...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close