INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Moruțan, pe urmele lui Sneijder » Ce au descoperit turcii după încă un meci mare al românului

Olimpiu Moruțan // FOTO: Imago
Olimpiu Moruțan // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 01 noiembrie 2021 09:00 / Actualizat luni, 01 noiembrie 2021 09:07

Olimpiu Moruțan (22 de ani) a marcat din nou în Turcia, fiind decisiv în Galatasaray - Gaziantep, meci încheiat cu victoria gazdelor, 2-0.

Internaționalul român are evoluții tot mai apreciate în Turcia, fiind unul dintre cei mai buni jucători de la Galatasaray în acest sezon.

Fanii turci nu se opresc din a-l lăuda pe Moruțan, despre care spun că este cel mai bun playmaker pe care l-a avut echipa în ultimii ani, iar presa a descoperit că românul este un adevărat talisman pentru echipa lui Fatih Terim.

Olimpliu Moruțan, pe urmele lui Wesley Sneijder: talisman la Galatasaray

Fotomac scrie că Galatasaray nu pierde atunci când Moruțan înscrie sau dă pasă de gol. Românul a fost decisiv în 4 meciuri, reușind 3 goluri și un assist.  Astfel, Galata a obținut 10 puncte (3 victorii și un egal) în partidele în care Moruțan a fost implicat în goluri.

Astfel, turcii îl compară cu  Wesley Sneijder, fostul mijlocaș olandez. În primul său sezon în Turcia, Galatasaray nu a pierdut niciun meci în care el marca.

Reacția lui Faith Terim, după golul marcat de Moruțan 

„Moruțan e introvertit, dar are calități fotbalistice foarte bune. Poate juca atât în bandă, cât și în centru. Sper că performanța lui să crească, să poată evolua pe cât mai multe poziții și să aibă rezultate atletice superioare”, a declarat Fatih Terim, antrenorul lui Galatasaray, la finalul partidei.

Olimpiu Moruțan, gol sublim în Galatasaray - Gaziantep

Moruțan a marcat în finalul primei reprize a meciului cu Gaziantep, deschizând astfel scorul.  El a profitat de o respingere nefericită a oaspeților și a deschis scorul la Istanbul. Din colțul careului, fostul jucător de la FCSB a plasat excelent cu stângul la „lung”, în plasa laterală!

„O lovitură superbă!”, a punctat beIN SPORTS pe Twitter.

Alex Cicâldău și Olimpiu Moruțan au fost titulari la Galatasaray în meciul cu Gaziantep din runda #11 a SuperLigii din Turcia. La oaspeți au început din primul minut Alin Toșca și Alexandru Maxim. Moruțan a fost înlocuit după 74 de minute, în timp ce Alex Cicâldău a fost integralist. De partea cealaltă, Maxim a jucat 77 de minute, iar Toșca a evoluat tot meciul.

VIDEO Ce îi lipsește lui Moruțan să facă pasul la un club important? Leo Grozavu: „Are aceeași problemă ca Ianis Hagi”

Citește și:

Scandal cât casa în Turcia, după golul marcat de Moruțan! Mesajul postat pe contul oficial al rivalei Beșiktaș

Dennis Man a ajuns rezervă la Parma » Ce-i spune antrenorul: „Are două variante”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
opinca_de_aur
opinca_de_aur  •  01 Noiembrie 2021, 14:25

Cantarea Romaniei. Pe bune. Ziceam saptamana trecuta ca daca da si Morutan bine cu piciorul o data in minge, o sa explodeze gsp de urale si de osanale! Iaca pozna ca a explodat! O fi Jiji multumit? O fi destul? Sau poate se mai scrie inca... Sa vedem.

kensan.gmm
kensan.gmm  •  01 Noiembrie 2021, 14:06

In Turcia asteptarile sunt foarte mari desii campionatul este unul mediocru, daca o sa faca un meci slab cum a avut multe la FCSB unde era cel mai sters de pe teren o sa il "vopseasca" cu ou si otet. Mentalitatea turceasca.

853246084756615
Marcel Popa  •  01 Noiembrie 2021, 11:44

Iar faceți nunta.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează