INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

VIDEO Debut ratat » Toți românii au pierdut în Cupa Italiei! Nedelcearu, două erori importante

Ionut Nedelcearu, Olimpiu Moruțan și Răzvan Marin, Foto: Imago Images
Ionut Nedelcearu, Olimpiu Moruțan și Răzvan Marin, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 07 august 2022 14:54 / Actualizat duminica, 07 august 2022 15:07

Ionuț Nedelcearu (26 de ani) a jucat primul meci la Palermo, învinsă clar în deplasare de Torino (0-3), în turul 1 al Cupei Italiei. S-a întors cu spatele la minge la golul de 0-1 și s-a poziționat greșit la 0-3.

După un sezon negru, la finalul căruia a retrogradat cu Crotone în divizia a treia, Ionuț Nedelcearu s-a transferat pentru un milion de euro la Palermo, de-abia revenită în Serie B.

Fanii și comentatorii au răbufnit la Rapid - FC Argeș: „Ofsaid?! E incredibil ce a făcut VAR-ul!” » Un arbitru FIFA clarifică pentru GSP faza problemă
RAPID - FC ARGEȘ 2-1
Fanii și comentatorii au răbufnit la Rapid - FC Argeș: „Ofsaid?! E incredibil ce a făcut VAR-ul!” » Un arbitru FIFA clarifică pentru GSP faza problemă

Ionuț Nedelcearu, două erori importante la Palermo

Primul său meci oficial la sicilieni, o înfrângere dureroasă, 0-3 cu Torino în deplasare în turul 1 al Cupei Italiei, nu a fost bun deloc. Mai ales în repriza a doua, când a intrat în lanțul erorilor apărării oaspeților. 

350 de mii de euroeste salariul anual al lui Nedelcearu, care a semnat pe trei sezoane cu Palermo

Nedelcearu a greșit la două dintre golurile piemontezilor. 

  • Minutul 54: Lukici a șutat de la 20 de metri și stoperul lui Palermo, aflat în mijlocul careului, s-a întors cu spatele și mingea a trecut pe lângă el, oprindu-se în plasă. Plonjonul lui Pigliacelli (ex-Craiova), inutil. 
  • Minutul 79: un adversar a pătruns în careu, lateral-dreapta, iar Nedelcearu s-a poziționat greșit. A lăsat om în spate, nemarcat, pe Pellegri, care a înscris cu ușurință, din careul mic.

Site-ul Tuttomercatoweb a apreciat că „a reușit să-l marcheze pe Sanabria, în prima repriză”. Dar a și observat că „a suferit după pauză, fiind înlocuit în minutul 81”

5,5 a fost notaprimită de Nedelcearu (la fel ca Pigliacelli) pe site-ul Tuttomercatoweb pentru prestația cu Torino

VIDEO. Rezumatul meciului Torino - Palermo 3-0:

PISA - BRESCIA 1-4. Moruțan, 25 de minute: „A dat energie atacului”

Tot sâmbătă, la doar două zile după ce a fost prezentat la Pisa, Olimpiu Moruțan a debutat pentru nerazzurri, tot în Cupă. A intrat în minutul 65 la o înfrângere clară, 1-4 acasă cu Brescia (Marius Marin a fost integralist, nota 5,5). „A dat energie atacului”, a notat Tuttomercatoweb. 

Antrenorul Rolando Maran a spus pentru La Nazione: „Voiam să văd ce pot oferi cei veniți acum, dar e dificil să-mi spun o părere atât de repede. E de muncă mult pentru a se integra în echipă”. 

Mijlocașul Giuseppe Mastinu crede că „suntem în plin șantier la echipă, e dificil de a-i cunoaște pe toți imediat, sunt și probleme de comunicare”. Transferat de la Fehervar, Adrian Rus nu a fost inclus în weekend. 

VIDEO. Rezumatul meciului Pisa - Brescia (1-4)

Marius Marin e și „agent”

Moruțan are un coleg de încredere la Pisa. „Marius Marin, în versiunea agent”, a scris La Nazione cu umor. Mijlocașul l-a sunat de mai multe ori, convingându-l să accepte mutarea în Italia și i-a găsit un apartament aproape de locuința sa, pentru a-l ajuta să se integreze mai ușor. 

Mai mult. Potrivit cotidianului italian, tot Marin l-a sfătuit pe portarul italian Matteo Kucich, fostul lui coleg, să transfere la Politehnica Timișoara, contract pe un sezon, cu drept de prelungire pentru încă o stagiune. 

EMPOLI - SPAL 1-2 d.p. Și Răzvan Marin a pierdut primul meci: „A vrut să dea totul”

Debutul oficial al lui Răzvan Marin la Empoli nu a fost cu noroc. Sâmbătă, echipa toscană (Serie A) a fost învinsă pe teren propriu de divizionara secundă SPAL (1-2), după prelungiri. 

„Românul a vrut să dea totul la prima apariție. A alergat, s-a luptat, încercând să dicteze viteza jocului”, a comentat Tuttomercatoweb. „O prestație suficient de bună într-o perioadă când jucătorii nu au atins încă potențialul maxim”. Schimbat în minutul 83. Nota 6.

VIDEO. Rezumatul meciului Empoli - Spal (1-2)

Citește și:

CFR Cluj lucrează la un supertransfer » 3 echipe se bat pe jucătorul de 5 milioane de euro

Toulouse - Nice » Echipele de start: decizia luată de Favre în cazul lui Rareș Ilie

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
Angelica17
Angelica17  •  07 August 2022, 15:19

Nede,bine ca n-ai semnat cu FCSB.Mai bine cu Dawa și Bouchena decit cu tine.Cel puțin nu sint romani sa-i înjurat de neam

Vezi toate comentariile (1)
Comentează