INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  MERCATO

Nemții au fost loviți în orgoliu! Reacția acidă a jurnaliștilor de la Bild, după ce Radu Drăgușin a refuzat-o pe Bayern

Radu Drăgușin (foto: Guliver/Getty Images)
Radu Drăgușin (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 ianuarie 2024 18:34 / Actualizat miercuri, 10 ianuarie 2024 18:52

Refuzul lui Radu Drăgușin (21 de ani) de a evolua pentru gigantul Bayern Munchen în favoarea unei echipe importante din Premier League, Tottenham, nu a picat deloc bine pentru presa germană.

Loviți în orgoliu, jurnaliștii de la cunoscuta publicație germană Bild au titrat materialul dedicat internaționalului român într-o manieră tranșantă: „Tottenham îi fură jucătorii lui Bayern!”.

Marcel Răducanu nu îl înțelege pe Radu Drăgușin: „Bayern nu se refuză!”
STRANIERI
Marcel Răducanu nu îl înțelege pe Radu Drăgușin: „Bayern nu se refuză!”

Reacția acidă a jurnaliștilor germani

„Așa cum Bild a anunțat, Bayern intrase în cursa pentru transferul starului lui Genoa, Radu Drăgușin. Oferta cuprindea un pachet care se ridica la aproximativ 31 de milioane de euro, dar fundașul central a ales-o pe Tottenham în detrimentul lui Bayern.

Așa cum a anunțat expertul Fabrizio Romano, transferul românului la Spurs este făcut. Conform ultimelor informații, clubul englez și-ar fi mărit oferta la 30 de milioane de euro, în cursul nopții. Genoa îl va primi și pe fundașul Djed Spence, sub formă de împrumut, cu o clauză de cumpărare de 10 milioane de euro. Suficient pentru ca gruparea din Serie A să accepte propunerea.

Drăgușin s-a lansat la Juventus, dar nu a explodat acolo. În vară, el a ajuns la Genoa, pentru 5,5 milioane de euro, și a strălucit. În 6 luni, cota lui de piață a crescut de la 8 la 20 de milioane de euro, conform transfermarkt. Acum, talentatul fotbalist s-a transferat din nou și poate juca rapid un rol important pentru Tottenham, care are probleme cu accidentările în defensivă.

Tottenham i-a luat fața lui Bayern în cursa pentru transferul lui Drăgușin. Soarta lui Eric Dier este acum clară”, a mai notat sursa citată.

Radu Drăgușin (21 de ani) pleacă de la Genoa. Internaționalul român a ales Tottenham, în detrimentul lui Bayern Munchen, unde va câștiga un salariu de 3 milioane de euro anual.

VIDEO. Florin Manea a oferit toate detaliile mutării pentru GSP

Impresarul lui Radu Drăgușin, Florin Manea, a oferit detaliile transferului în exclusivitate pentru GSP.

„E totul gata. Vom zbura la Londra și după vizita medicală se va oficializa. Azi dimineață, la ora 8, s-a luat decizia. Noi eram hotărâți să mergem la Tottenham, dar a venit oferta de la Bayern. Și ne-am oprit în loc. Eram în drum spre aeroport. Am zis că trebuie să ne gândim bine și să evaluăm. 

Nu îmi vine să cred că am refuzat Bayern. Dar asta e decizia. Am luat-o cu Radu și familia lui. I-am anunțat pe cei de la Bayern că asta e decizia. Poate pe viitor vom ajunge din nou acolo. Suntem bulversați. Să refuzi Bayern...

Dar a fost ce și-au dorit Radu și familia lui. E fericit. Mergem la Tottenham! Decizia am luat-o dimineață. E greu să ai de făcut asemenea alegere. Bayern l-a dorit insistent, dar oferta oficială a venit în ultima noapte. 

Erau mai mulți bani de la Bayern, dar a zis că acesta e pasul corect în carieră. Am stat toată noaptea să ne gândim, să vedem care sunt plusurile și minusurile. Și Napoli și AC Milan l-au vrut. Dar el a dorit de mic să joace în Premier League”, a declarat Florin Manea, la GSP Live.

19 meciuridin tot atâtea posibile a bifat Radu Drăgușin la Genoa în prima parte a sezonului, în toate fiind integralist. Fundașul central român a reușit să înscrie și două goluri, și să ofere o pasă decisivă.

Citește și: 

Cel mai scump transfer al unui român » Radu Drăgușin, cumpărat de Tottenham: filmul unei zile memorabile
TRANSFER
Cel mai scump transfer al unui român » Radu Drăgușin, cumpărat de Tottenham: filmul unei zile memorabile
Unde va juca Radu Drăgușin la Tottenham. Când va debuta, cine l-a vrut, cine l-a propus! » „Nu mă tem deloc. Își va câștiga locul în echipă”
TRANSFER ISTORIC
Unde va juca Radu Drăgușin la Tottenham. Când va debuta, cine l-a vrut, cine l-a propus! » „Nu mă tem deloc. Își va câștiga locul în echipă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
gheorghe
gheorghe  •  11 Ianuarie 2024, 12:28
Postat de 69gato pe 10 Ianuarie 2024, 20:16

Întotdeauna au fost mai calzi, în special în colonii...

care este antonimul lui ,,arian ” ? ( Termen folosit de rasişti spre a denumi populaţiile albe în general şi pe strămoşii germanilor în special.) ...sa nu mi spuneti ca e ,,gipsy”....no, no , .... sa i spuneti si lui Pandi , daca l vedeti , ca tot nu intelege de ce nu a luat banii mai multi ai lui Bayern .... eu cred ca baiatului , nostru ”(ca doar de acum a devenit al nostru , al tuturor , nu i asa ?) ii este frica tare de hemoroizi ... si sunt curios cat o fi cota lui dupa Euro ! P.S. ,, Premier League este cea mai urmărită competiţie sportivă din lume. Televizat în 212 de ţări şi în 643 de milioane de case, campionatul englez este urmărit la televizor de către aproximativ 4,7 miliade de oameni. ”

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dorelus
dorelus  •  11 Ianuarie 2024, 08:45

Tot citesc că Bayern nu se refuza, ei bine uită că se poate refuza, sunt convins că au mai fost fotbaliști care au refuzat Bayern. Nimeni nu știe cel mai bine care sunt prioritățile în viața lui Drăgușin. Sper din suflet ca el să fie fericit cu decizia luată, restul este bătaie de vânt. O zi frumoasa

crazykiller
crazykiller  •  11 Ianuarie 2024, 08:36

La Bayern castiga si niste trofee. Kane a jucat la Totenham si 10 ani cat a jucat acolo a luat 0 trofee.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează