INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CEHIA

EXCLUSIV Nicolae Stanciu, despre metodele de la Slavia: „După 10 zile de antrenament, dormi o săptămână!”

Articol de - Publicat sambata, 08 ianuarie 2022 14:00 / Actualizat sambata, 08 ianuarie 2022 14:09

GSP l-a vizitat la Praga pe Nicolae Stanciu (28 de ani), la finalul celui mai bun an al său ca fotbalist. Mijlocașul Slaviei, unul dintre liderii din vestiar, a vorbit despre antrenamentele dure de la Slavia, făcând o comparație cu metodele lui Thomas Neubert.

- Nicolae, ești pe primul loc cu Slavia Praga în Cehia, ești căpitanul echipei, unul dintre lideri, jucător de bază. Cum a fost 2021 pentru tine?

- Cel mai bun an pe care l-am avut, atât individual, cât și cu echipa! Am câștigat campionatul și Cupa, am avut un parcurs bun și în Europa League unde am jucat "sferturi" cu Arsenal. Mă bucur că și acum suntem pe primul loc, pentru că e un campionat foarte greu! Doar primul loc va juca preliminarii de Champions League, în rest toți vor ajunge doar în Conference. Luptăm până în ultima etapă pentru titlu.

- Tu ești la potențialul maxim?

- Individual se poate și mai mult! Sunt de doi ani și jumătate la Slavia și am avut meciuri din trei în trei zile, a mai apărut și oboseala. Am avut inclusiv meciurile echipei naționale. Practic, nu aveam pauză deloc și era normal să fim mai obosiți. Acum am avut timp de familie, de relaxare, a venit o vacanță scurtă.

- Cum e fotbalul din Cehia?

- A fost destul de dificil la început să mă acomodez, dar, din fericire, și la Sparta am jucat toate meciurile din momentul în care am ajuns. N-am ratat niciunul! Aici este un fotbal mult mai dur, mai agresiv, foarte fizic, față de ce se joacă în mod obișnuit în România. Eu eram pregătit pentru că perioada de la Anderlecht m-a ajutat, acolo campionatul este mai puternic din punct de vedere fizic decât în România. Și jucătorii la fel.

- Antrenamentele de aici sunt mai dure decât ce făceai la FCSB?

- Sunt puțin peste ce făceam la FCSB! Bine, corpul meu poate simte efortul în alt mod și acum mi se pare mult mai lejer. Când am ajuns la Steaua, aveam 20 de ani și nu eram obișnuit cu acele antrenamente. Atunci simțeam că erau mult mai grele, dar ce-am găsit la Slavia m-a dat un pic peste cap.

Nicolae Stanciu și-a stabilit viitorul și face marele anunț pentru Gazeta Sporturilor: „Pentru mine, asta contează mai mult decât banii!”
SLAVIA PRAGA
Nicolae Stanciu și-a stabilit viitorul și face marele anunț pentru Gazeta Sporturilor: „Pentru mine, asta contează mai mult decât banii!”

- Serios? Ce e diferit?

- Perioada de cantonamente, alergările pe care le facem, intensitatea din timpul antrenamentelor e mult mai mare decât ce făceam la Steaua. Lucrul ăsta s-a văzut în Europa când jucam. În grupele de Champions eram echipa cu cei mai mulți kilometri alergați. Aici, în campionat sunt meciuri și cu echipe mai slab cotate și nu poți să-ți dai seama că suntem cel mai bine pregătiți fizic din competiție. În Europa s-a văzut nivelul nostru de pregătire din cantonamentele dure pe care le facem.

- Deci există un preparator fizic mai dur decât Thomas Neubert?

- Și preparatorul, dar și de la antrenori vin antrenamentele. 10-12 zile, cât ține primul cantonament, avem câte două antrenamente pe zi. Chiar dacă unul e cu mingea, te păcălește. Ai nevoie de intensitate, faci multe sprinturi. După perioada asta de 10-12 zile, chiar îți vine să dormi o săptămână!

10 este numărul trofeelorpe care Nicolae Stanciu le-a câștigat până acum: două titluri de campion cu FCSB, un titlu de campion al Belgiei cu Anderlecht, de două ori campion al Cehiei cu Slavia Praga, două Cupe ale României, o Supercupă a României, o Supercupă a Belgiei și o Cupă a Cehiei

CITEȘTE ȘI:

Soția unui fotbalist de la Clinceni n-a mai rezistat! Mesaj acid pentru Anamaria Prodan și investitorul care s-a „evaporat”: „Gura mică, totul e fake la voi!”

Momentul-cheie al meciului dintre Halep și Golubic » Simona a strigat pe teren: „O minge. Gândește!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
emil1986
emil1986  •  08 Ianuarie 2022, 20:31
Postat de ionescugeorge77 pe 08 Ianuarie 2022, 16:56

...pacat ca vei ramane vesnic un ratangiu ...nu esti bun de nimik ...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  08 Ianuarie 2022, 16:56

...pacat ca vei ramane vesnic un ratangiu ...nu esti bun de nimik ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează