INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TRANSFER

NICOLAE STANCIU LA AL AHLI // „Asia Express” s-ar putea să nu fie finalul carierei pentru Stanciu » 5 români care s-au relansat în afara Europei

Articol de GSP - Publicat marti, 29 ianuarie 2019 10:33

Nicolae Stanciu, 25 de ani, a ales să plece din Europa și să meargă la Al Ahli, în Arabia Saudită. Arabii au achitat 10 milioane de euro pentru mijlocaș.

Nicolae Stanciu se adăugă unei liste impresionante de jucători români care au ales să se transfere în Asia, acolo unde au fost ademeniți cu salarii impresionante.

Pentru cei mai mulți dintre fotbaliștii români care în ultimii ani s-au transferat în zona asiatică nu a fost neapărat un capăt de carieră, aceștia revenind în Liga 1 sau în Europa, la echipe importante, și cu sume mari în conturi. 

Totuși, Stanciu este cel mai tânăr internațional care alege provocarea „Asia-Express”, la numai 25 de ani. 

1. Dragoș Grigore

După un an la Toulouse, în 2015, Dragoș Grigore ajungea în Qatar, la Al Sailiya, unde a jucat 52 de meciuri. Fundașul central a revenit în Europa în iulie 2018, semnând cu Ludogoreț, o echipă care joacă an de an în cupele europene.

2. Claudiu Keșeru

Aflat într-o formă bună la FCSB, Keșeru pleca în Qatar, la Al Gharafa, în februarie 2015. După 6 luni, se întorcea în Europa, la Ludogoreț, unde a înscris pe bandă rulantă în campionat. 

3. Mihai PintIlii

Mijlocașul central pleca împreună cu Reghecampf la Al Hilal, în iulie 2014. După 6 luni, revenea în Liga 1, împrumut la Pandurii, intrând ulterior într-un conflict cu echipa arabă. Acum, este om de bază la FCSB, dar și pentru echipa națională.

4. Constantin Budescu

După ce a impresionat în Liga 1, la Astra, Budescu alegea a doua ligă din China, mergând în februarie 2016 la Dailan Yifang. A stat 6 luni și s-a întors în Liga 1, la Astra și FCSB. Acum este în Arabia, la Al-Shabab, unde sum comanda lui Șumudică joacă din ce în ce mai bine.

5. Adi poPA

Mijlocașul de 30 de ani a semnat în această iarnă cu Ludogoreț, de la Reading. Adi Popa a trecut și el 6 luni prin Arabia Saudită, fiind legitimat la Al Taawon, iar acum este la o echipă puternică din Estul Europei.

Doar Mirel Rădoi a AVUT SUCCES în zona Arabă

Mirel Rădoi a avut o carieră succes ca fotbalist în zona Arabă. Transferat de la FCSB la Al Hilal, în 2009, la 28 de ani, Rădoi a devenit un jucător extrem de apreciat acolo. A ales să joace în zona Golfului până la finalul carierei și a trecut pe  la Al Ain, Al Ahli și Al Arabi, cucerind mai multe trofee, dar și sume impresionante.

Citește și:

Val de critici inclusiv în Cehia după ce Nicolae Stanciu a plecat la Al Ahli: „Un mercenar! A uitat ce ne-a promis” + „A ales banii pentru că știe că nu e fotbalist”

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
mal.
mal.  •  29 Ianuarie 2019, 13:31

Dacă Ludogoreț înseamnă relansare, atunci... așa este! Tot mai vesele titlurile din gsp!

1899180673737396
Mihai Iahim  •  29 Ianuarie 2019, 12:29

Mijlocașul de 30 de ani a semnat în această iarnă cu Ludogoreț, - iar acum este la o echipă puternică din Estul Europei

bodrin
bodrin  •  29 Ianuarie 2019, 12:23

Bravos, gazeto! Că tare bine le mai zici, wow, cât de tare s-au relansat băieții care-ți plac așa de tare! Formidabil i-ai "analizat"...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close