INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CEHIA

Nicolae Stanciu și-a analizat alegerile din carieră: „Aveam mare nevoie de Slavia!” » Ce spune despre situația de la FCSB și despre șansele României să meargă la EURO 2020

Articol de - Publicat joi, 22 august 2019 10:56

Nicușor Stanciu (26 de ani) s-a maturizat după experiențele în străinătate, o spune chiar el. Ce șanse oferă Slaviei, CFR-ului și FCSB-ului în cupele europene, ce ar vrea să se întâmple la partida „tricolorilor” cu Spania.

Nicușor Stanciu a adus pericolul în casa CFR-ului și, exceptând o nouă tentativă de miracol a clujenilor miercurea viitoare la Praga, mijlocașul român a contribuit la a oferi Slaviei prima șansă la calificarea în grupele UCL. 
Internaționalul român i-a centrat decisiv lui Masopust la unicul gol. Și fotbalist, și un bărbat cu capul pe umeri! Așa a apărut ardeleanul după confruntarea din Gruia, Stanciu arătând maturizat, pe plan sportiv și uman, după aventurile în Belgia, în Cehia și-n Arabia Saudită. 

Pe românește, Nicușor nu se mai vaită, și-a acceptat alegerile și le-a explicat fără a da cu barda în cei ce l-au criticat. Este pozitiv, nu plânge și ar putea să ajute România, zilele viitoare, în marea confruntare cu Spania pentru a ajunge la Euro 2020.  

„Este o victorie foarte importantă pentru noi. Suntem mulțumiți de cum am jucat în prima repriză, apoi în partea secundă portarul nostru a fost în formă. Bine că n-am luat gol. Avem prima șansă, dar ne pune în gardă ceea ce a făcut CFR la Celtic. Nu ne culcăm pe-o ureche. Și colegii mei de la Slavia credeau că vom juca împotriva lui Celtic după ce am vizionat meciul tur dintre clujeni și scoțieni, la acel 1-1. Sunt ferm convins că românii ne vor oferi multe surprize.

Personal, am avut mari emoții, fiindcă nu-mi doream să joc împotriva unei echipe din țara mea. Sunt un pic dezamăgit fiindcă știam altfel oamenii din Cluj, din Ardeal, știam că sunt oameni buni. Ori, după aplauzele de la început, m-au huiduit la fiecare atingere a balonului, iar unii s-au luat de soție și de părinți, care erau în tribună. Probabil, n-au uitat că am jucat la rivali, iar acum, deși român, am venit ca adversar”, a declarat Stanciu.

Stanciu le ține pumnii celor de la FCSB

„FCSB cu Guimaraes? Nu-mi permit să dau sfaturi, nu sunt acolo. Cred că Steaua își va reveni, după ce a sacrificat campionatul în prima parte a sezonului. Calificarea în grupele Europa League ar mai liniști lucrurile. Eu am urmărit toate meciurile Stelei, ale CFR-ului, de când am părăsit România. Eu țin pumnii Stelei, o să fiu și mai atașat acum că a revenit bunul meu prieten Adi Popa, mai e și Pinti, de care sunt apropiat”, a spus mijlocașul Slaviei Praga.

„Eu sunt foarte încrezător în ceea ce privește meciul cu Spania din septembrie. Chiar cred că putem scoate un rezultat bun cu ibericii. Cred că selecționerul știe deja cum va aborda meciul. Eu cred că vom face un rezultat pozitiv. M-am salutat cu Mister Contra aici. Și egalul ar fi un rezultat pozitiv cu Spania. Ibericii au învins și Suedia, și Norvegia, cred că ne-ar avantaja și remiza. Mai ales dacă Spania își va câștiga meciurile cu adversarele noastre”, a comentat Stanciu situația României din preliminariile Euro 2020.

Transferul la Slavia i-a relansat cariera

„Aveam mare nevoie de Europa, de oportunitatea oferită de Slavia. Sunt fericit și mulțumit de decizia luată, multă lume m-a criticat când am plecat în Arabia Saudită. Eu nu regret că am fost acolo. M-am întors într-un fotbal bun, am 26 de ani și sunt aproape de grupele Champions League. Am renunțat la foarte mulți bani ca să mă întorc în Europa și zic că am ales bine. Sunt mai liniștit și mai împlinit sufletește acum.

Când a cântat imnul Champions League, am fost mândru să fiu din nou în această competiție. Când am jucat cu Steaua și cu Anderlecht parcă eram prea tânăr și nu am conștientizat ce înseamnă grupele Champions League. Abia acum realizez ceea ce înseamnă cu adevărat" 
 

„S-a zis că am plecat la cămile. Nu mă deranjează. S-au scris lucrurile astea în România, era normal ca lumea să mă critice, dar observați ce fotbaliști mari sau tineri se duc în Arabia Saudită. Vedeți că și domnul Răzvan Lucescu a mers acolo. Și ce vedete are! Au fost 6 luni și experiență bună pentru mine, nu-mi pare rău” - Nicolae Stanciu

„Stanciu a jucat foarte bine, între linii, driblează, pasează, se și apără. Toți jucătorii Slaviei sunt fantastici, vă dați seama dacă Băluță nu prinde echipa, lotul!” - Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

9 meciuriare românul în grupele Champions League, 6 cu FCSB, 3 cu Anderlecht. Plus alte 20 de partide în preliminariile UCL, când a și marcat de 7 ori

73 %a fost acuratețea paselor lui Stanciu la meciul din Gruia

CITEȘTE ȘI:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
1177177172317584
Christian Ciuca  •  22 August 2019, 15:40

Stznciu ca si Puscas sau Marin sau Hagi Jr e un mingicar, ar trebui sa lase deoparte jocu colectiv si pasele si alergatu si sa inceapa sa dea in sfarsit goluri spectaculoase, sa dribleze in viteza, sa traga de departe, sa bata lovituri libere in vinclu etc.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează