INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SLAVIA PRAGA - RANGERS 1-1

Nicolae Stanciu, cel mai bun moment al carierei: „Jucătorul care face diferența” » Ce a făcut pentru a fi complet!

Nicolae Stanciu, foto: facebook Slavia Praga +6   FOTO
Nicolae Stanciu, foto: facebook Slavia Praga

Articol de - Publicat vineri, 12 martie 2021 13:23 / Actualizat vineri, 12 martie 2021 14:04

Nicolae Stanciu a fost liderul Slaviei Praga cu Rangers, 1-1, cel care a marcat un gol fenomenal și a condus întreg jocul ofensiv. „A demonstrat încă o dată cât de important este”, a comentat presa cehă. 

La 27 de ani, Nicolae Stanciu e în vârful carierei. După un pas greșit, la Al-Ahli, în Arabia Saudită, care i-a întârziat ascensiunea (ianuarie - iulie 2019), mijlocașul a făcut cea mai inspirată alegere, întorcându-se în Cehia și alegând Slavia în locul Spartei, unde evoluase înainte.

De ce iese Nicolae Stanciu mai mult în evidență

Slavia pare formația creată pentru el. Solidă, echilibrată, o bază excelentă pentru a-i oferi lui libertate totală în faza de atac. El conduce jocul și apare deseori la finalizare, cu șut sau pasă decisivă. Acesta este sezonul în care „tricolorul" a marcat cele mai multe goluri în străinătate (9), după ce în stagiunea precedentă, prima în alb-roșu, reușise cele mai multe assisturi (12).

Antrenorul praghezilor, Jindřich Trpišovský, a explicat că, spre deosebire de anul trecut, „colegii îl ajută mai mult și absorb din presiunea adversarilor, care nu se mai concentrează doar pe el. Astfel, poate ieși mai mult în evidență".

„Viteza execuției lui Stanciu a făcut totul"

Joi seară, a predat o lecție de fotbal. Șutul la poartă, unul dintre atuurile lui. Cehii sunt încântați de golul cu Rangers, o diagonală din colțul careului mare în plasa laterală. „În acele clipe nu a fost vorba atât de mult despre spațiul pe care îl avea Stanciu, ci despre viteza execuției", a analizat pentru cotidianul Blesk un tehnician autohton, Miroslav Soukup. VIDEO CU GOLUL

„A acționat rapid și precis. Inteligent, cum a primit pasa și-a pregătit mingea în direcția șutului, de la prima atingere. Balonul a rămas aproape de el și Stanciu a putut trage imediat, surprinzător".

„Stanciu e jucătorul care face diferența"

Jurnaliștii cehi a apreciat și execuția, și prestația lui, în special în prima repriză. „Un șut extraordinar. Stanciu a demonstrat încă o dată cât de important este pentru Slavia în această perioadă. Jucătorul care face diferența", a comentat cotidianul Sport, în timp ce Blesk a scris că „încă din start, a avut bateriile încărcate la maximum. Un gol spectaculos, dar nu numai atât. Dinamic, a șutat, a centrat, a comandat fiecare atac".

Totuși, nu a reușit să mențină acest ritm un meci întreg. „Implicarea totală din prima parte i-a furat energia și el s-a stins încet". Fiind înlocuit în minutul 76. De aceea, Blesk i-a dat doar nota 7. În schimb, Dnes l-a văzut omul partidei, cu un calificativ aproape de maximum: 1,5 (cel mai bun e 1).

Ce îi lipsea pentru a fi un fotbalist complet

Un alt antrenor ceh, Vlastimil Palička, spunea de curând în presa locală că „e ușor să-l remarci pe Stanciu. Oferă întotdeauna valoare echipei". A observat și „încrederea mai mare pe care o are acum", dar și că Nico a înțeles că are nevoie de ceva în plus pentru a deveni un fotbalist complet. Nu doar calitățile sale ofensive. Faza de apărare este la fel importantă.

„Încă de când a sosit la Slavia, toți știau cât de bine controlează mingea, că citește excelent jocul, caută spații și are o tehnică de șut minunată. Dar îi lipsea agresivitatea și nu făcea niciodată «munca murdară». A crescut foarte mult și din această perspectivă, ceea ce nu poate decât să-l ajute în joc".

Pe noi, nu poate decât să ne bucure creșterea lui Stanciu. Se apropie primele meciuri ale naționalei în campania pentru CM 2022. Totul e acum ca Mirel Rădoi să îi creeze lui Nico aceleași condiții tactice pentru ca el să fie la fel de bun ca la Slavia.

15 goluri (9 reușite și 6 assisturi)a influențat Nicolae Stanciu la Slavia în acest sezon în campionat și Europa League

13 goluri și 18 pase decisiveare „tricolorul" în tricoul Slaviei din vara lui 2019, când s-a transferat de la Al-Ahli

2.153 de minutea jucat mijlocașul la echipa pragheză în 30 de partide (o medie de 71,8 minute pe meci)

4,5 milioane de euroeste cota actuală a lui Stanciu, potrivit site-ului transfermarkt.de

„Am vrut să trag. De cum am lovit mingea, am știut că traiectoria este bună. În acele clipe am fost convins că va fi gol. Sunt fericit pentru gol, dar aș fi preferat să fie 0-0 decât 1-1" 
- Nicolae Stanciu, mijlocaș Slavia 

„Adversarii au marcat un gol fantastic. Câteodată trebuie să ridici mâinile și să recunoști că ai fost bătut de un gol fantastic" 
- Steven Gerrard, manager Rangers

Stanciu la Slavia 2020-2021 

  • 30 de meciuri în total 
  • 21 de meciuri în campionat 
  • 7 meciuri în Europa League 
  • 2 meciuri în preliminariile Ligii 
  • 7 goluri în campionat 
  • 2 goluri în Europa League 
  • 4 assisturi în campionat 
  • 2 assisturi în Europa League

Citește și: 

Stanciu, prima reacție după meciul cu Ianis Hagi: „A fost mai greu decât cu Leicester! Ei sunt favoriți”

Nicolae Stanciu și Ianis Hagi, lăudați de Gerrard: „Trebuie să ridici mâna și să recunoști” / „E regula care nu se negociază la noi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
brancusi
brancusi  •  12 Martie 2021, 15:13

Ca nu e de Inter sau Atletico Madrid stiam,dar nu putem sa nu remarcam faptul ca a progresat si traverseaza un moment foarte bun.

131668434566273
Razvan Mihailescu  •  12 Martie 2021, 14:38

Un gol obișnuit pt. un mijlocaș tehnic dar nu grozav, șut plasat, n a avut paravan în fata

robertpopa
robertpopa  •  12 Martie 2021, 14:19

Nu degeaba l-a dat Steaua cu 10 milioane. Jucător de geniu!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close