INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CHINA

Sezon de top! Anul 2022 s-a terminat cât se poate de bine și neașteptat pentru Nicolae Stanciu

Nicolae Stanciu e campion în China. Foto: Instagram @nicolaestanciu_7 +4   FOTO
Nicolae Stanciu e campion în China. Foto: Instagram @nicolaestanciu_7

Articol de - Publicat luni, 02 ianuarie 2023 14:52 / Actualizat luni, 02 ianuarie 2023 15:46

Nicolae Stanciu (29 de ani), proaspăt campion în China, a influențat 22 de goluri la Wuhan Three Towns, tot atâtea câte reușise la FCSB în 2015-'16: 12 goluri și 10 assisturi. Și acum două stagiuni marcase 12 goluri la Slavia Praga.

Pentru Nicolae Stanciu, 2022 s-a terminat cât se poate de bine și neașteptat. Cine-ar fi crezut că, transferându-se la o nou promovată în China, mijlocașul român va și câștiga titlul? Și că va fi o piesă principală în angrenajul noii campioane? 

Fotbalist de la FCSB, lăudat de UEFA: „A fost deseori comparat cu Gheorghe Hagi”
FCSB
Fotbalist de la FCSB, lăudat de UEFA: „A fost deseori comparat cu Gheorghe Hagi”

La 29 de ani, și-a pus amprenta pe 22 de goluri reușite de Wuhan Three Towns, fiind al patrulea realizator al echipei, după Marcão (27 de goluri marcate), Davidson (18) și Ademilson (11).

Sezon de top pentru Nicolae Stanciu

Stanciu a înscris doar de 10 ori, dar a oferit 12 assisturi în 27 de meciuri disputate. Record personal. Este al treilea cel mai bun pasator din Superliga chineză. Asta după ce în prima parte a sezonului trecut, avusese la Slavia 6 goluri și 8 assisturi în toate competițiile.

Și nu e singura performanță trecută în cont de Stanciu: odată și cu campionatul cucerit intră în clubul celor cu titluri câștigate în patru țări diferite. Doar doi jucători au reușit mai mult decât Stanciu, adică 5 titluri în 5 campionate distincte. 

Este vorba de brazilianul Robinho și de sârbul Kezman! Și Wuhan a realizat ceva uimitor: după ce a câștigat în 2020 liga a treia și-n 2021 pe cea secundă, promovând succesiv, reușește în 2022 să fie campioana Chinei!

Nicolae Stanciu: „Am realizat că toată munca și sacrificiile pe care le-am făcut de-a lungul carierei nu au fost în zadar”

„Când am aflat că sunt primul român din istorie care câștigă titlul de campion in 4 țări diferite și că mai sunt în jur de 40 de jucători în lume care au reușit asta, am realizat că toată munca și sacrificiile pe care le-am făcut de-a lungul carierei nu au fost în zadar

Faptul că am ajuns la aceasta performanță mă face să uit de toată suferința, de efortul depus, de timpul petrecut departe de cei dragi. Mă motivează să muncesc și mai mult, să progresez și să devin cea mai buna versiune a mea, atât pe terenul de fotbal cât și în viața de zi cu zi. 

Îmi doresc ca în continuare să-mi pot face țara, părinții, frații, soția și fetițele noastre mândri de mine!”, a scris Stanciu pe contul său oficial de Instagram.

Nicolae Stanciu e campion în China!
Nicolae Stanciu e campion în China!
Nicolae Stanciu e campion în China!
Nicolae Stanciu e campion în China! / Sursă foto: Twitter@paulhotpot
Nicolae Stanciu e campion în China! / Sursă foto: Twitter@paulhotpot

Nicolae Stanciu, 12 goluri la Slavia Praga

Numai în 2015-2016, când juca la FCSB, Nico a mai contribuit la 22 de goluri, atunci cu 12 goluri și 10 pase decisive în sezonul regulat și play-off, în total în 28 de meciuri. În ediția 2020-2021 a campionatului ceh, în care a luat titlul, s-a oprit la 12 goluri și 6 assisturi.

În afara campionatelor câștigate în România, Cehia și China, a terminat pe locul 1 și-n Belgia, ieșind campion cu Anderlecht în 2016-2017. Singurul rateu a fost mutarea la Al Ahli, unde a plecat de la Sparta Praga, 2 goluri și 3 assisturi în 10 partide, și nu s-a acomodat deloc.

Nicolae Stanciu, pe lista lui Beșiktaș

Evoluțiile foarte bune ale lui Stanciu i-au atras și o ofertă din Europa. Campioana Turciei, Beșiktaș, a pus ochii pe mijlocașul român și-l are în vedere pentru un transfer în această lună.

Cotidianul Fotomac a scris duminică despre această posibilă mutare, antrenorul Şenol Güneş dorindu-l pe „tricolor” în locul englezului Dele Alli.

Nico a fost cumpărat în martie de chinezi cu 3,6 milioane de euro și are contract la Wuhan până la finele lui 2024. Turcii îl apreciază pentru că poate juca mijlocaș ofensiv, extremă dreaptă și mijlocaș central.

VIDEO. Nicolae Stanciu: „Cu siguranță, pe mine banii nu m-au schimbat!”

Citește și:

FC Voluntari a anunțat despărțirea de un fundaș

Cantonament de 5 stele! Unde pregătesc jucătorii Universității Craiova reluarea campionatului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
dobrin
dobrin  •  02 Ianuarie 2023, 20:29
Postat de ionescugeorge77 pe 02 Ianuarie 2023, 16:54

...cu acest ratangiu in echipa sigur nu ne calificam la Euro...

Ai dreptate, dar cine sa-i ia locul? Ianis Hagi?

sibelius
sibelius  •  02 Ianuarie 2023, 17:21
Postat de ionescugeorge77 pe 02 Ianuarie 2023, 16:54

...cu acest ratangiu in echipa sigur nu ne calificam la Euro...

O sa ne calificam cu vesnic accidentatul Mihaila si beduinii Mitrita si Cicaldau.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  02 Ianuarie 2023, 16:54

...cu acest ratangiu in echipa sigur nu ne calificam la Euro...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează