INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Oficial! Mutu s-a despărţit de Fiorentina şi a semnat cu Cesena

Deși avea contract pînă în iunie 2012, Mutu (32 de ani) va pleca liber de la Fiorentina
Deși avea contract pînă în iunie 2012, Mutu (32 de ani) va pleca liber de la Fiorentina

Articol de - Publicat vineri, 24 iunie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 24 iunie 2011 10:32

Atacantul român a semnat aseară un contract pe 2 ani, cu opţiune pentru al treilea, şi va cîştiga 1,8 milioane de euro pe sezon.

Final în telenovela Mutu. Transferul pregătit deja din ianuarie, dar eşuat în mai multe rînduri, s-a oficializat ieri. Atacantul român pleacă după 5 ani de la Fiorentina şi va juca la Cesena, unde va lucra cu Marco Giampaolo, antrenorul dorit recent de Steaua. Echipa care a terminat pe 15 în campionatul trecut îi asigură un contract pînă în 2013, cu opţiune pentru încă un sezon. Adrian a renunţat la ultimul an din acordul cu Viola şi la cele 2,8 milioane de euro, bifînd al şaselea club din Italia.

Tratativele, ce păreau să se fi întrerupt definitiv marţi seară, s-au reluat subit, după ce Napoli şi Genoa au intrat pe fir. Impresarul Pietro Chiodi l-a convins pe Mutu să semneze pe doi ani, şi nu pe trei, cum dorea jucătorul, care şi-a redus şi pretenţiile financiare, urmînd să cîştige 1,8 milioane net pe stagiune.

Şi Cesena a supralicitat, după ce iniţial îi oferise 4 milioane pe 3 ani, şi a făcut un efort important pentru un club al cărui buget de salariu a fost de 8,3 milioane în 2010-2011. "Sînt mulţumit c-am reuşit după luni întregi să-l iau pe Mutu. Sînt sigur că se va integra perfect în echipă şi transferul său va fi fundamental pentru noi", a declarat preşedintele Igor Campedelli.

Ce a declarat Mutu:

"Sînt fericit că am ajuns la Cesena. Îi mulţumesc preşedintelui Campedelli pentru încrederea acordată şi pentru că mi-a propus să fac parte din acest proiect ambiţios"

"E o nouă aventură pentru mine, văd o echipă care are curajul să se lupte cu granzii din Serie A. Mulţumesc Fiorentinei şi familiei Della Valle pentru aceşti 5 ani minunaţi"

"Abia aştept să mă întorc din vacanţă. Voi căuta o locuinţă la Cesena"

"Mutu rămîne un lux pentru noi, pentru că e un fuoriclasse şi mereu a fost visul nostru interzis" (Lorenzo Minotti, director tehnic Cesena)

54 de goluri în 112 meciuri a marcat Mutu în cele 5 sezoane jucate la Fiorentina

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
dan
dan  •  24 Iunie 2011, 11:31

Bun, deci retrogradeaza si Mutu.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close