INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GALATASARAY

VIDEO Românii au provocat un moment viral la Galata: limba turcă i-a dat bătăi de cap lui Moruțan

Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău  sunt pe val la Galatasaray.
Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău sunt pe val la Galatasaray.

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 septembrie 2021 13:27 / Actualizat vineri, 17 septembrie 2021 13:47

Olimpiu Moruțan (22 de ani) și Alexandru Cicâldău (24 de ani) sunt pe val la Galatasaray. Printre cei mai buni oameni ai victoriei cu Lazio (1-0), cei doi români transferați în vară au fost protagoniștii unui clip inedit postat de turci.

Astăzi, la 12 ore de la victoria cu Lazio, Cicâldău și Moruțan au fost vedete pe contul de Twitter al Galatei. Asta după ce „Oli” a luat lecții de turcă de la Cicâldău, primul român venit la Istanbul în mercato. 

După mai multe încercări, Moruțan reușește să pronunțe, în limba turcă, „Bună dimineața familiei Galatasaray”, spre amuzamentul celor prezenți.

7a fost cea mai mare notă primită de Moruțan la acest meci în 3 ziare italiene (Corriere dello Sport, Corriere della Sera și Il Tempo)

6,5a primit Cicâldău (înlocuit în minutul 90) în Sportmediaset și Gazzetta dello Sport; Corriere della Sport i-a dat doar 6

Galatasaray - Lazio 1-0. Prestații remarcabile pentru Cicâldău și Moruțan

Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău au început din primul minut partida. Fostul jucător de la FCSB a ratat cea mai mare șansă din prima repriză, când a țintit transversala cu un trasor din interiorul careului.

Mai devreme, Cicâldău nu cadrase o execuție de la 25 de metri. Galata a dat lovitura în minutul 67. Lazzari a degajat eronat centrarea lui Moruțan, Strakosha a încercat să prindă mingea în aer, însă albanezul a gafat incredibil, iar balonul a intrat în plasă.

Apoi, putea marca și Alex Cicâldău, numai că Strakosha s-a revanșat și a respins în corner execuția lui Cic din afara lui „16”.

MM Stoica, detalii despre adaptarea lui Moruțan la Galatasaray

Mihai Stoica (56 de ani), managerul general de la FCSB, dezvăluie că Olimpiu Moruțan (22), fostul mijlocaș ofensiv al roș-albaștrilor, are probleme de adaptare la Galatasaray.

„Moruțan are probleme mari la Galatasaray, pentru că nu știe engleză”, a declarat zilele trecute Mihai Stoica, în cadrul emisiunii „Fotbal Club” de la Digi Sport 1. Apoi, oficialul vicecampioanei a vorbit despre educația jucătorilor la modul general.

„Mi-ar conveni ca jucătorii să fie foarte buni la școală, dar pentru mine prioritatea este fotbalul. Dacă un fotbalist este stresat de școală, nu-l forțezi!”. 

Citește și alte știri despre Galatasaray:

Moruțan, ales omul meciului Galatasaray - Lazio: „I-a înnebunit pe biancocelesti. A luminat intermitent, dar, când a făcut-o, a provocat durere”

Moruțan și Cicâldău, seară de neuitat în Europa League » Cele mai mari note după victoria cu Lazio

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
talpaiadului
talpaiadului  •  17 Septembrie 2021, 15:37

Bravo lui ca a jucat bine, a dat o pasa luminoasa, o bara si a creat faza autogolului in meciul cu Lazio. Pana la urma asta conteaza, Morutan e fotbalist, atat timp cat face treaba pe teren poate sa fie si surdomut. Eu unul m-as bucura sa se demonstreze ca Murutan a fost victima haosului de la FCSB si sa se impuna la Galata.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează