INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SERIE B

Moruțan e pe val în Italia! Încă un gol marcat în Serie B + are un bilanț remarcabil în campionat

Olimpiu Moruțan a înscris din nou în Serie B / Sursă foto: Facebook@ Pisa Sporting Club
Olimpiu Moruțan a înscris din nou în Serie B / Sursă foto: Facebook@ Pisa Sporting Club

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 ianuarie 2023 17:11 / Actualizat sambata, 14 ianuarie 2023 17:51

Olimpiu Moruțan, 22 de ani, a înscris din nou în Serie B, în înfrângerea suferită de Pisa cu Cittadella, 1-2. Românul a redus din diferență pentru gazde, care n-au reușit însă să obțină vreun punct din duelul de azi.

Cu Moruțan și Marius Marin titulari, plus Adrian Rus pe bancă, Pisa pleca din postura de favorită în duelul cu Cittadella, penultima clasată înaintea meciului de azi. O primă repriză modestă a costat-o scump pe Pisa, care s-a văzut condusă încă de la pauză cu 0-2.

Moruțan a înscris după pauză, a ajuns la 5 goluri în actualul sezon

Fostul fotbalist de la FCSB și-a intrat în rol în minutul 60, când a punctat din fața porții după o pasă trimisă de colegul Esteves. Moruțan a ajuns astfel la cinci goluri în 19 meciuri în acest sezon, semn că plecarea de la Galatasaray l-a descătușat pe jucătorul reintrat între timp și în circuitul naționalei.

În ciuda înfrângerii de azi, Pisa rămâne în lupta pentru promovare. Echipa celor trei români ocupă locul 5, o poziție ce îi asigură accesul în play-off-ul pentru accederea în Serie A.

Pisa vrea să-l cumpere pe Moruțan

Clubul din Serie B, care l-a împrumutat în acest sezon de la Galatasaray, intenționează să-l transfere definitiv pe „tricolor”. Olimpiu Moruțan a impresionat prin evoluțiile din 2022 și italienii intenționează să negocieze cu Galatasaray transferul definitiv. Românul, doar împrumutat, e regele pasatorilor în Serie B. 

Plecarea de la Galatasaray le-a făcut un bine și clubului, și lui Olimpiu Moruțan. Mijlocașul român, care nu se adaptase în Turcia, și-a găsit un loc mai bun, la Pisa. 

În Serie B, fostul FCSB-ist a devenit mult mai activ și implicat în joc, fapt reflectat de cifrele sale. Oficialii toscani l-au luat doar împrumut până în iunie, dar au opțiunea de a activa clauza de cumpărare dacă sunt mulțumiți. Giovanni Becali susține că italienii s-au decis încă din această iarnă și ar dori să negocieze suma de achitat.

5 goluriși 7 pase decisive a reușit Moruțan în 18 meciuri la Pisa, în Serie B. La Galatasaray, într-un sezon (34 de meciuri), a avut doar 3 goluri și 5 assisturi

VIDEO: Iosif Rotariu, verdict în „cazul Moruțan”: „I-a fost aproape imposibil să se impună la un club mare”

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

A venit verdictul medical pentru Dennis Man » Are leziune musculară de grad mediu! Cât va lipsi de la Parma

VIDEO + FOTO Răsturnare uluitoare! United a răpus-o pe City în 4 minute și a urcat pe podium în Premier League

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
maradona79
maradona79  •  14 Ianuarie 2023, 20:35

Unde sunt titlurile de altadata... "Morutan are Italia la picioare" sau "Romanul Morutan uimeste in peninsula". Macar un "Morutan a invatat primele cuvinte in limba engleza".

vasileroaita
vasileroaita  •  14 Ianuarie 2023, 18:35

Încă un pas spre evitarea promovării în Serie A pentru Pisa.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  14 Ianuarie 2023, 18:35

...da morutan e pe val ...face surf ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează