INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GALATASARAY

Moruțan atrage atenția cluburilor din campionatele tari » Ce scriu turcii despre români

Olimpiu Moruțan, dorit în Italia și Anglia // FOTO: Imago
Olimpiu Moruțan, dorit în Italia și Anglia // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 octombrie 2021 08:43 / Actualizat miercuri, 06 octombrie 2021 09:30

La 22 de ani, Olimpiu Moruțan atrage privirile scouterilor din cele mai importante campionate europene și ar putea prinde un transfer tare.

 De-abia transferat la Galatasaray, cu două goluri și o pasă decisivă în 6 meciuri, „tricolorul" e curtat de grupări din Italia și Anglia.

Moruțan, dorit în Italia și Anglia

Jurnaliștii turci au scris că Moruțan ar putea prinde în curând un transfer la un club din Vestul Europei.

„Sunt tot mai multe cluburi care au început să-l urmărească pe jucătorul român. Tânărul mijlocaș vrea să demonstreze ce poate în meciurile naționalei, cu Germania și Armenia", dezvăluie Fotomac.

2.800.000 de euroeste cota lui Moruțan, potrivit transfermarkt

Cifrele transferului lui Moruțan la Galatasaray

  • FCSB a încasat 3,5 milioane de euro în patru rate. Prima va fi plătită în noiembrie, când roș-albaștrii vor primi doar 700.000 de euro
  • Românii mai încasează 20 la sută din profitul rezultat dintr-o revânzare a lui Moruțan.
  • FCSB mai primește 1.000.000 de euro dacă roș-galbenii se califică în grupele Champions League sau 300.000 de euro în cazul în care fosta formație a lui Hagi prinde un loc în grupele Europa League.

Avertisment pentru Olimpiu Moruțan: „Mai are multe lucruri de pus la punct” 

Iosif Rotariu (59 de ani), fost fotbalist la Galatasaray între 1990 și 1992, îndeamnă la calm în ceea ce îl privește pe Olimpiu Moruțan.

„Deocamdată, sunt doar goluri date, dar Galatasaray pe ce loc e? Nu e prea în față în clasament. Nu putem să spunem că e în ascensiune când Galata e pe un loc care nu-i face cinste. Și locul doi e un eșec acolo. Îi trebuie timp să se acomodeze, să joace titular, să aibă constanță, iar echipa să fie în primele 3.

Trebuie răbdare. O concluzie și o analiză pot fi făcute abia la finalul campionatului. Să vedem dacă a ajuns să fie titular, să joace meci de meci. Acum depinde și pe ce post e folosit. Am văzut că la Galata e folosit mai mult în banda dreaptă. Jucătorii de la Galata sunt mai valoroși decât cei de la FCSB, iar asta îl ajută. Când colectivul te ajută, ai și anumite realizări, dar mai are multe lucruri de pus la punct”, a spus Iosif Rotariu, pentru GSP.ro. 

VIDEO Dumitru Dragomir, supărat pe arbitrajele din ultima perioadă: „Nu face nimeni nimic, suntem nebuni!”

Citește și:

Anunțul care aruncă în aer Barcelona: „Messi putea să rămână! Laporta a fost întors de Florentino Perez”

Două cluburi mari, cu ochii pe puștiul cu origini români » Karim Adeyemi poate prinde transferul carierei

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
kyil
kyil  •  06 Octombrie 2021, 20:53

Cica "FCSB a încasat 3,5 milioane de euro în patru rate. Prima va fi plătită în noiembrie, când roș-albaștrii vor primi doar 700.000 de euro" Pai cum a incasat ,daca nu a incasat? Practic Galata l-a luat imprumut. Daca nu facea treaba buna,intr o luna era pachet. Dar Morutan e fotbalist,mingicar,talent pur neslefatuit si ingust la minte precum mitea. Norocul lui Terim,un antrenor dur si tot timpul nervos. Daca pune osul la treaba ajunge mare. Daca o lalaie precum 99% din fotbaliatorii romani,intr un e back 2 fcsb

calicon
calicon  •  06 Octombrie 2021, 10:56
Postat de azalkmar pe 06 Octombrie 2021, 09:37

Turcii mint un pic mai mult ca noi ,cu 2 goluri și o pasa nu te ia nimeni din vest.

Pai poate vor sa scape de ei

brentford
brentford  •  06 Octombrie 2021, 10:32

Fotomac,un fel de Telekomsport de la noi

Vezi toate comentariile (5)
Comentează