INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GALATASARAY

De ce nu a reușit Moruțan la Galatasaray: „E o chestiune complicată. Își pierde mințile”

Articol de GSP - Publicat joi, 31 martie 2022 15:36 / Actualizat joi, 31 martie 2022 16:06

Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, a vorbit despre fostul său jucător, Olimpiu Moruțan.

Omul de afaceri a încercat să găsească explicații pentru care mijlocașul de 23 de ani nu s-a impus la Galatasaray, remarcând și o problemă generală la tinerii fotbaliști români.

Gică Hagi a dat cele mai noi detalii despre situația lui Ianis » Cum se simte după accidentare
RANGERS
Gică Hagi a dat cele mai noi detalii despre situația lui Ianis » Cum se simte după accidentare

Valeriu Iftime explică de ce nu s-a impus Moruțan la Galatasaray

„E o chestiune complicată. Nu e o discuție doar despre Moruțan, ci despre toți fotbaliștii români, care joacă în afară și care nu performează. Noi suferim mult la educație. Faptul că fotbalul românesc nu performează e o vină pe care o purtăm toți. Problema e că ei au fost învățați de mici cu mulți bani, cu comoditate. 

Eu când spuneam acum două luni să nu-l mai lăudați atât pe Moruțan de parcă a făcut nu știu ce... Copilul își pierde mințile. Și-ar fi pierdut mințile oricine ar fi fost în poziția lui.

Are niște bani, i se pare că e bine, iar starea de confort niciodată nu produce. Iar el este într-o stare de confort. Să ai 22 de ani și 20.000 de euro, casă… Păcat. E un talent deosebit, dar l-am stricat noi. L-am stricat eu, l-a stricat Becali, l-au sticat toți, cei care am pus mâna pe el. 

La 22 de ani, un om talentat ca el juca la Ajax. El o să ajungă iar fotbalist bun în România. Îl mai ia FCSB, îl mai dă o dată domnul Becali afară, îl mai ia Ludogoreț, iar îl dă afară… La 22 de ani și la talentul lui, trebuia să fie sus de tot. Eu așa am crezut. Îmi pare rău pentru el.

Are niște condiții. Drama este că nu joacă. Nu știu care este starea lui psihică. În Liga 1, poate să vină la Craiova, la Steaua sau la CFR Cluj. Ar fi bine. Dar să nu vină înfumurat, ci să vină cu picioarele pe pământ, cu capul plecat, cu modestie totală și să muncească”, a spus Valeriu Iftime pentru Fanatik.

Turcii nu sunt mulțumiți de Moruțan și Cicâldău

Galatasaray va avea un nou președinte din 30 aprilie. Și niciunul dintre candidați nu vrea să-l păstreze pe Domenec Torrent tehnician.  Ce se va întâmpla cu Alex Cicâldău și Olimpiu Moruțan? E posibil ca amândoi să aibă o nouă destinație din vară. Cicâldău, cumpărat cu 6,5 milioane de euro de la CSU Craiova, ar putea fi vândut. 

„Nu sunt mulțumiți de el. Vor fi analizate toate ofertele”, a comentat Fotomaç. Una ar fi de la Sampdoria. În cazul lui Moruțan, achiziționat cu 4,1 milioane de la FCSB, va fi probabil împrumutat, dacă Galata nu va primi o propunere tentantă.

VIDEO Ce îi lipsește lui Moruțan să facă pasul la un club important? Leo Grozavu: „Are aceeași problemă ca Ianis Hagi”

Citește și:

Salariile fotbaliștilor de top, dezvăluite » Cât câștigă Messi, Cristiano Ronaldo, Mbappe sau Lewandowski

Barcelona vrea să transfere gratis » Agentul unui jucător a fost fotografiat în orașul catalan

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (21)
lake1001
lake1001  •  01 Aprilie 2022, 00:46

De ce nu a reuşit ? Ptr că nu este fotbalist, logic.

polistul68
polistul68  •  31 Martie 2022, 20:34

Problema jucatorilor romani e ca...sunt crescuti aici in tara. La noi cel mai important e spectacolul, nu FOTBALUL. Fotbalul insemna in principal forta, viteza, determinare, disciplina, joc de echipa, si apoi vine spectacolul...dar la noi daca unu i da "urechi" la altul mai slab ca el, e deja mega fotbalist..ne imbatam cu apa rece cand judecam fotbalisti dupa randamentul din campionatul nostru. Si culmea, transferuri se fac doar la cluburi..sa le spunem "prietene"...sincer, chiar nu cred in sumele vehiculate. Cel mai bun exemplu a fost si este Deac...a plecat de aici ca fiind un jucator cu calitati fizice extraordinare, si cand a ajuns in Germania, si-a dat seama ca e printre cei mai slabi. Golgeterii Romaniei nu mai sunt cautati niciunde...singurii care joaca "sus" sunt Mihaila si Chiriches....dar noi speram, vrem sa schimbam jocul echipei, sa atacam, sa avem orgolii....

gigi.gheorghe
gigi.gheorghe  •  31 Martie 2022, 18:44
Postat de anticenzuralasport pe 31 Martie 2022, 18:14

Ogenda s a întors,Dugambizici s a intors...fundașul botoșănean nepereche a ratat in Portugalia deși făcea milioane doar pentru Becali...dar Iftimie tot de Moruțan vorbește...și de Becali!!! Deși Becali a fost cel mai păcălit!!!De Varga nu vorbește!Curios nu?

Pleaca ma fcsbistule haotic. Get a job.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează