INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PANATHINAIKOS - PAOK 0-2

PANATHINAIKOS - PAOK 0-2 // VIDEO Răzvan Lucescu, campion invincibil? „Alergăm ca nebunii, luptăm ca nebunii” » Cum ar putea intra în istorie

Răzvan Lucescu +2   FOTO
Răzvan Lucescu

Articol de - Publicat luni, 04 martie 2019 09:40

PAOK Salonic, echipa lui Răzvan Lucescu, a câștigat derby-ul de pe terenul lui Panathinaikos, scor 2-0, din etapa a 23-a din Grecia și este tot mai aproape de a câștiga campionatul. Lucescu e aproape de o performanță istorică la PAOK: ar fi primul titlu fără înfrângere al alb-negrilor. Mai sunt șapte etape.

Acesta era ultimul obstacol în calea lui Răzvan Lucescu. Nu spre titlu, pentru că, la cât de bine joacă echipa sa în acest sezon, al treilea titlu din istoria lui PAOK pare o certitudine din prima etapă.

"Doar dacă se sinucide mai poate rata PAOK campionatul!", a fost comentariul extrem al site-ului elen Gazzetta.gr.

Răzvan va deveni, foarte probabil, la 50 de ani, primul antrenor campion invincibil al alb-negrilor.

Și va egala performanța unică a lui Panathinaikos: după 55 de ani, PAOK va fi a doua formație care încheie campionatul grec pe locul 1 fără nicio înfrângere! 

Duminică seară, nici Panathinaikos nu i-a rezistat, cedând acasă, pe stadionul Olimpic: 0-2. Chiar dacă "vulturii" au jucat ultimele 20 de minute fără Léo Jabá, eliminat! 

Răzvan Lucescu: "E periculos să ne credem deja campioni"

Lucescu le-a dezvăluit jurnaliștilor secretul succesului.

"Alergăm de o mie de ori mai mult decât adversarii. Alergăm ca nebunii, luptăm ca nebunii pentru victorie", afirmă tehnicianul, care refuză și acum să vorbească de titlu: "Absolut deloc. E periculos să ne credem deja campioni. Mai sunt șapte etape. Avem încredere, determinare, însă știm cât de importante sunt toate meciurile. Fiecare ascunde o primejdie. Dacă faci o greșeală, situația se poate schimba imediat".

Ce le cere Răzvan jucătorilor? "Trebuie să rămânem concentrați și modești. Fiecare partidă ne apropie și mai mult de ținta noastră". 

Vezi AICI video cu golurile din PANATHINAIKOS - PAOK 0-2

34 de ani au trecut de la ultimul titlu cucerit de PAOK Salonic în Grecia (1984-1985)

"Am scăpat de o deplasare foarte importantă. Au mai rămas doar șapte meciuri. Am o echipă solidă, stabilă, bine echilibrată. PAOK e creată pentru a învinge" Răzvan Lucescu, antrenor PAOK

"Până când nu voi auzi ultimul fluier cu Giannina și nu-l voi vedea pe Veirinha ridicând trofeul, nu voi crede nimic. Nu trebuie să ne relaxăm"
George Savvidis, fiul patronului, director PAOK

"Panathinaikos e o echipă bună, cu un joc rapid, dar am făcut ce ne-a cerut Mister Lucescu și totul a ieșit așa cum ne-am dorit" Alexandros Paschalakis, portar PAOK

PAOK 2018-2019

  • 23 de etape
  • 20 de victorii
  • 3 egaluri
  • 0 eșecuri
  • 48 goluri marcate (cel mai bun atac)
  • 11 goluri primite (cea mai bună apărare)
  • 61 de puncte

Ultimele 7 etape

  • 10 martie Atromitos (a)
  • 16 martie Panaitolikos (d)
  • 31 martie Xanthi (d)
  • 7 aprilie Lamia (a)
  • 14 aprilie Larisa (d)
  • 21 aprilie Levadiakos (a)
  • 5 mai Giannina (d)

5 victorii și un egal cu Atena!

Într-un sezon excepțional, PAOK și-a supus marile rivale pe axa Atena-Pireu. În șase confruntări din acest campionat, alb-negrii au reușit cinci victorii și un egal cu AEK, Olympiakos și Panathinaikos. Doar AEK a rezistat, 1-1 acasă. O singură dată în istorie, în 1975-1976, la primul său titlu, PAOK fusese invincibilă în fața principalelor adversare (4 succese și două egaluri). Acum e și mai bine. 

PAOK 1975-1976

0-0 (d) și 1-0 (a) cu AEK Atena
4-0 (d) și 3-1 (a) cu Olympiakos
3-1 (a) și 1-1 (d) cu Panathinaikos

PAOK 2018-2019

2-0 (a) și 1-1 (d) cu AEK Atena
1-0 (d) și 3-1 (a) cu Olympiakos
2-0 (a) și 2-0 (d) cu Panathinaikos

În direct cu căciula lui Răzvan

Imediat după meci, reporterul televiziunii ERT care transmitea de la stadionul Olimpic și-a pus pe cap "căciula lui Răzvan", pe care o achiziționase de la magazinul lui PAOK. "Și eu sunt acum Lucescu", s-a amuzat Giorgos Minos (foto) în direct.

razvan lucescu3

Nici antrenorul nu l-a liniștit

În minutul 70, observând cât de agitat e olandezul Diego Biseswar (ex-Feyenoord), Lucescu l-a înlocuit cu Sérgio Oliveira. Nici atunci nu s-a liniștit. Batavul s-a certat cu arbitrul danez Kehlet și în timp ce părăsea terenul. Și nici Răzvan nu l-a calmat pe margine. La sfârșit, și Biseswar uitase de conflictul cu "centralul".

razvan lucescu2

 CLASAMENT GRECIA

clasament

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
magic4ever
magic4ever  •  05 Martie 2019, 12:02

Felicitari Razvan Lucescu! Tine-o tot asa si in vara te vedem campion al Greciei!

miki123
miki123  •  05 Martie 2019, 00:08

Felicitări Răzvan Lucescu! Un antrenor remarcabil cu o educație deosebită și un caracter puternic! Niciodată nu ar putea fi antrenor la fîcîsîbî cu un patronciobanas precum gigi becali (era să scriu ***, așa cum sa exprimat Cornel Dinu)!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dantedinamo
dantedinamo  •  04 Martie 2019, 14:38
Postat de clacristi pe 04 Martie 2019, 11:22

Interesant tare aceest clasament postat de voi, ma refer la nr de puncte ??

E corect clasamentul. Sunt 2 puncte mai puțin pentru că Paok a fost penalizată - așa a început campionatul, cu 2 puncte în minus.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează