INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PAOK - LEVADIAKOS

PAOK - LEVADIAKOS // De ce e mare Răzvan Lucescu » 5 motive fotbalistice și o glumă: „Dacă vreți să ne învingeți, furați-i fesul! :)”

Răzvan Lucescu, PAOK
Răzvan Lucescu, PAOK

Articol de - Publicat duminica, 21 aprilie 2019 12:10

Răzvan Lucescu, 50 de ani, este la primul succes uriaș din carieră. Este la doar un punct să devină oficial campion, în premieră pentru el, cu o echipă din străinătate.

  • Reporterul GSP Eduard Apostol se află în Salonic, de unde trimite cele mai noi informații despre formația lui Răzvan Lucescu și atmosfera din oraș

Aceasta în al doilea an de "domnie" la PAOK, după ce în 2018 a pierdut titlul la "masa verde" în detrimentul lui AEK Atena și s-a răzbunat apoi câștigând pe teren Cupa Greciei. "Generalul", așa cum este supranumit românul de către fanii lui PAOK, vrea să bifeze eventul în acest an, fiind în cursa pentru a rămâne în posesia Cupei Greciei.

De ce este mare Răzvan Lucescu și calcă pe urmele tatălui său, Mircea Lucescu:

  1. Este la un pas de a intra într-un grup select și restrâns de antrenori români ce-au devenit campioni în afara granițelor țării. Dacă vorbim de fotbalul occidental, sunt Ștefan Kovacs, Mircea Lucescu și Ladislau Boloni. În cel estic și din Asia sunt Cosmin Olăroiu, Ion Marin, Florin Motroc și Mihai Stoichiță.
  2. Cu 4 puncte, realizabile, contra lui Levadiakos și Giannina, va deveni tehnicianul cu cele mai multe puncte într-un sezon întreg.
  3. Poate deveni al doilea antrenor all-time în fotbaul elen care reușește să încheie invincibil un sezon întreg, după performanța lui Stepan Bobek la Panathinaikos în 1964. Răzvan și PAOK au 24 de victorii și 4 remize acum.
  4. Le-a umilit pe Olympiacos (1-0 și 3-1), principala rivală din acest sezon, și pe AEK Atena (2-0 și 1-1), cea care a luat titlul în ediția precedentă. 
  5. N-a mai pierdut în Superliga elenă de mai bine de un an. Și ce înfrângere a fost: a pierdut la "masa verde", 0-3 cu AEK Atena, care avea să ia titlul, după ce meciul a fost suspendat în minutul 90 la scorul de 1-0 pentru PAOK!
  6. S-a pus preț pe celebra sa scufie din lână merino, pe seama căruia chiar și fiul patronului, George Savvidis, s-a amuzat: "Dacă vreți să ne învingeți, furați-i fesul!” :)

Boloni a deschis calea

Ladislau Boloni a fost primul antrenor român ce-a avut succes la Salonic. Cu toate că a avut momente turbulente în campionat, al cărui sezon regulat l-a terminat pe 3, campionatul încheiindu-l pe 5, actualul tehnician de la Antwerp a făcut istorie în Europa. Sub comanda lui Loți, PAOK a bifat un record istoric în cupele continentale, atingând 12 partide consecutive fără eșec în Europa! Boloni, la Salonic între iunie 2011 - mai 2012, a ajuns cu alb-negrii până în primăvara europeană, iar fanii îl mai apreciază și acum.

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
ion.ionescu
ion.ionescu  •  21 Aprilie 2019, 22:14

Apostol, de Ilie BALACI ai uitat ?! A cucerit 21 de trofee în Tunisia, Maroc şi mai ales în Golf. Campionate, Cupe, Supercupe şi trofee internaţionale : Cupa Campionilor Africii, în 1992, cu Club Africain Tunis (Tunisia), Cupa Cupelor ţărilor arabe, în 1993 şi 1994, cu Olimpique Casablanca (Maroc), Cupa Campionilor Golfului, în 1997, cu Al Nassr Riad, şi 1998, cu Al Hilal (ambele din Arabia Saudită), Cupa Cupelor ţărilor arabe, în 2000, cu Al Ain (Emiratele Arabe Unite), Supercupa Asiei, în 2000, cu Al Ain Cupa Cupelor ţărilor arabe, în 2000, cu Al Sadd (Qatar).

alexbarosanu
alexbarosanu  •  21 Aprilie 2019, 14:02

boloni e peste. are doua campionate castigate,unu in portugalia,celalalt in belgia

redshow
redshow  •  21 Aprilie 2019, 13:26
Postat de ucluj2011 pe 21 Aprilie 2019, 12:42

"Răzvan Lucescu, 50 de ani, este la primul succes uriaș din carieră."???!!!!! Haide Dle. Apostol , păi eu cred că un sfert de finală de Europa League (UEFA) cu Rapidul este mai important decât un titlu cucerit chiar și în Grecia mai ales că (totuși) Grecia nu este nici La Liga , nici Premier League , nici Serie A , nici Bundesliga!!!!! Oricum , o mare performanță a unui antrenor foarte bun cu șanse de a deveni chiar un antrenor mare precum tatăl său ,marele Mircea Lucescu!!!

Performanta este mare mai ales prin prisma faptului ca PAOK a avut din nou toata Grecia impotriva !!!! Este o trasatura de familie la Lucesti sa se planga de arbitraje , gazoane si cam tot ce misca si ce nu misca dar de data asta Razvan chiar e indreptatit. Personal nu-mi place caracterul sau iar ca antrenor il consider mediocru si fricos, dar un titlu obtinut de o asa maniera chiar si intr-un campionat minuscul cum e cel din Grecia, reprezinta totusi o performanta mare. Bravo lor !!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează