INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BARCELONA

Povestea românului care a ratat un transfer la Barcelona: „Aveam numărul 10, dar Steaua a blocat totul”

Alex Dobre a purtat numărul 10 la Barcelona / FOTO: Guliver/GettyImage
Alex Dobre a purtat numărul 10 la Barcelona / FOTO: Guliver/GettyImage

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 aprilie 2020 14:38

Alex Dobre, mijlocașul de 21 de ani împrumutat de Bournemouth la Wigan, a vorbit despre cariera sa la juniori și despre cum a ratat un transfer la Barcelona.

Internaționalul de tineret a dezvăluit că atunci când aparținea de Centrul de Copii și Juniori de la FCSB a fost în probe la Barcelona, dar Valeriu Argăseală, președintele roș-albaștrilor, i-a blocat transferul.

„Eram în 2009, eram încă la Steaua. Am plecat cu tata la Barcelona am încercat să vorbim cu directorul, care avea biroul la stadion. I-am zis că vrem probe, că suntem de la Steaua.

Ne-a trimis în ziua următoare la baza de antrenament, exact lângă Camp Nou. Atunci încă se făcea La Masia. Am mers în probe acolo. Acolo îmi amintesc că eram împărțiți în grupa Messi, grupa Busquets, grupa Iniesta. Chiar la grupa Messi am fost repartizat. Îmi dăduseră numărul 10 la meci. După o săptămână de antrenament am avut un meci cu Cornella. Atunci îmi dăduse numărul 10 antrenorul Carlos.

Povestea românului care a ratat un transfer la Barcelona: „Aveam numărul 10, dar Steaua a blocat totul”
Alex Dobre e legitimat acum la Bournemouth

Ziua după meci a fost liberă, iar săptămâna următoare m-au scos din timpul antrenamentului. Sunase președintele Stelei la Barcelona să vadă dacă sunt acolo. Ei au aflat că nu mi-a dat Steaua foaie să vin în probe. Atunci mi-au spus că își doresc să mă oprească, dar nu au cum să îmi facă contract până nu împlinesc 15 sau 16 ani. Nu m-a lăsat nici președintele să plec. Cei de la Barcelona mi-au spus: «Noi am vrea să te ținem, dar nu putem. Au sunat după tine, trebuie să te întorci la clubul tău».

M-am întors la Steaua și mi-am depus memoriu și așa am reușit să plec de acolo. A durat o grămadă! Nu mai știu să zic exact.”, a declarat Alex Dobre pentru TV Digi Sport.

„Am mers la Barcelona, dar la Espanyol. În 2011, la doi ani după. Am reușit să plec din nou și m-am dus acolo. Acolo a fost super, chiar am jucat câteva luni de zile, vreo 5-6 luni am stat.  M-am întors la Steaua, iar de acolo am plecat la Viitorul Mihai Georgescu. Am mers la Benfica, la Saint-Etienne, am luat probele, dar am ales Bournemouth” 
Alex Dobre

Alex Dobre, jucător cu 8 selecții la naționala de tineret, a ajuns în 2016 la echipa de tineret a lui Bournemouth și a mai fost împrumutat la Bury, Rochedale și Yeovil Town.

VIDEO. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Barcelona și Manchester City pregătesc schimbul verii! La ce jucători renunță cei doi granzi ai Europei

Ionuț Radu a ajuns pe lista lui Torino: „Modern, reactiv, tehnic. Are mare viitor”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (9)
1992024127509850
Cantaragiu Cristinel  •  12 Aprilie 2020, 02:27

Oare de unde apar toți acești flăcăi care și fac reclamă gratuită după ce au eșuat intr un anumit moment?Ok,daca era sculă de jucător îl luau direct,fără discuții. Aloo???Despre ce vorbim?Barcelona e un colos in lumea fotbalului,daca era vreun nou Xavi,rămânea, punct,fără discuții .Dar așa, a rămas și individul in cauză cu o amintire plăcută, ce frumos era la Barcelona...Penibili acești jenanți...

dubluv
dubluv  •  11 Aprilie 2020, 18:12

pacat de el ca a ratat sansa de a juca la Barcelona. Ar fi fost acum antrenat de Victoras Iacob..

mioriticul
mioriticul  •  11 Aprilie 2020, 17:31

Nu l-a oprit Steaua. Poate fecesebeaua becalifera. Ceea ce e cu totul altceva.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează