STRANIERI  ·  BELGIA

Presa din Belgia nu crede în retrogradarea lui Standard Liege: „Va lua licența 100%” » 7 jucători, puși pe liber

Sursă foto: Twitter Standard Liege
Sursă foto: Twitter Standard Liege

Articol de - Publicat joi, 09 aprilie 2020 13:45

Standard Liège, căreia i-a fost refuzată licența momentan, fiind retrogradată în liga a 4-a, va câștiga la Curtea de Arbitraj, susțin jurnaliștii belgien. Dar situația la Standard e gravă. 

Miercuri, federația belgiană a luat o măsură foartă aspră. Le-a refuzat licența pentru sezonul viitor lui Standard, Mouscron și Oostende, din prima ligă, retrogradându-le în divizia a patra, de amatori. 

"E o furtună într-un pahar cu apă"

În cazul lui Standard, clubul lui Denis Drăguș, explicația a fost următoarea: depășirea datei limită pentru plata unor bonusuri către jucători, iar acordul pentru vânzarea numelui stadionului a fost considerat un "simplu proiect", deși roș-albii susțin că actele au fost deja semnate. 

Pentru gruparea din Liège, nu va fi o problemă. Conform jurnaliștilor locali, dosarul său va ajunge la Curtea de Arbitraj a sportului belgian, care îi va acorda licența. 

"E o furtună într-un pahar cu apă. Nu se va face nimic împotriva lui Standard. Va fi în prima ligă anul viitor. Sută la sută", a comentat Alexandre Braeckman, ziarist la postul de televiziune RTL. 

Au refuzat reducerea salariilor. Nu mai primesc nimic

Standard a luat însă o măsură mai dură asupra propriilor fotbaliști. Li s-a cerut să accepte șomajul tehnic, urmând să primească maximum 3.500 de euro lunar în această perioadă de criză. 

Numai că 7 dintre ei au refuzat, iar clubul i-a anunțat că vor fi puși pe liber și nu vor mai lua niciun ban

"E vorba inclusiv de piese de bază ale echipei, de titulari", a scris cotidianul flamand Het Laatste Nieuws, fără a preciza însă numele acelor fotbaliști. Care s-ar putea transfera gratis.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:Ea este românca mai bogată chiar şi decât Ţiriac! Fostă Miss România, tânăra are o avere de 3 miliarde de euro
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:00 Fotbal, Liga 2
Turris Tg. Măgurele - FC Argeș
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Liga 1
Gaz Metan - Universitatea Craiova
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
23:00 Fotbal, La Liga
Atletico Madrid - Mallorca
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1