INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SELECŢIONER

Primele declarații ale lui Lucescu după ce a devenit selecționerul Turciei » Cum a răspuns la întrebarea "Românii v-au căutat?"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 03 august 2017 10:38

Mircea Lucescu, 72 de ani, ajunge în această dimineață la Istanbul pentru a fi noul selecționer al naționalei Turciei.

"Îi mulțumesc președintelui Galatei pentru ofertă, dar eu vreau să rămân pe gazon, nu pot fi director sportiv. De aceea am ales postul de selecționer. O provocare, o meserie diferită, pe care o reiau după trei decenii. Turcia are un mare potențial, de aceea am acceptat. Ar fi un succes imens dacă ne-am califica la Mondial", a declarat antrenorul de 72 de ani.

De ce nu a revenit la "tricolori", pe care i-a pregătit cinci ani, între 1981 și 1986? "România are nevoie de un antrenor tânăr și ambițios".

"Nu este o provocare. Mă întorc unde am avut succes și unde am fost apreciat. Sunt 13 ani de când am plecat, iar an de an dorit. Este o ofertă pe care nu o puteam refuza. Îmi dă ocazia să preiau din nou o echipă națională.

Nu știu dacă românii m-au dorit. Turcii au venit, au insistat și au făcut presiuni. Mi-a fost imposibil să iau o pauză. A fost o hotărâre luată de la o zi la alta.  Naționala României are nevoie de un antrenor tânăr și ambițios. Avem antrenori care așteaptă să fie chemați" Mircea Lucescu 

Referindu-se la situația din grupa I a preliminariilor, unde Turcia este pe locul 3 (11p), la două puncte în spatele Croației și Islandei și cu același punctaj ca Ucraina, Luce a spus: "Avem două partide acasă, foarte importante, cu Croația și Islanda, dar punctul de cotitură e primul meci. Deplasarea din Ucraina va fi decisivă". 

"E rușinos pentru noi că un român vine să domine fotbalul turc"

Un faimos analist turc, Erman Toroğlu, a fost foarte dur aseară, intrigat de ce "naționala" Semilunii nu are selecționer local. "Dacă Federația îl aduce pe Lucescu, se anulează singură", a declarat acesta, accentuând: "E rușinos pentru noi că un român vine să domine fotbalul turc". 

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (27)
495143080825179
Livia Deaca  •  06 August 2017, 16:21

Mircea Lucescu a fost si este un profesionist exemplar si un om liber.Sa incercam sa aflam cate personalitatitati din prejma noastra pot sa se ridice la nivelul sau.ML joaca dupa regulile proprii fara a le afecta pe cele ale comunitatii.Succes!

109888159678523
Doru Neacsu  •  05 August 2017, 23:35

Mircea Lucescu este o valoare a fotbalului romanesc, merita sa fie respectat și apreciat la noi merg lucrurile cum merg . Se pare ca turcii i-l respecta mai mult decât noi se poate vede și din comentariile de mai sus . Salutare nene Iancule

whiteredarad
whiteredarad  •  04 August 2017, 11:10
Postat de Dumitru Neculai pe 04 August 2017, 07:28

lucescu e roman???? nu cred el umbla dupa lovele presa ai da atentie romanii nu stiu de el si la anvatat si pe al mic

Da, buna remarca. Lucescu este un antrenor european, un cetatean european, nu are Romania nevoie de valori confirmate peste hotare, mai ales. Ceea ce a facut Lucescu, ca si antrenor ( ca performante, ca longevitate ) nu va mai fi egalat decit peste vreo suta de ani. Este ca si in cazul carierei de fotbalist alui Hagi, care , incearca acum sa performeze si ca antrenor, categorie , la care e, inca, foarte departe de Lucescu

Vezi toate comentariile (27)
Comentează