INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // video Problemele de sănătate cu care se confruntă Mircea Lucescu: „Am dureri. Eram plin de sânge!”

Articol de - Publicat duminica, 16 aprilie 2023 18:00

Mircea Lucescu, cel mai titrat antrenor român din istorie, vorbește despre problemele de sănătate pe care le are și face o dezvăluire despre cum i-a „furat” ghetele lui Ion Pârcălab, atunci când a jucat cu echipa națională într-un meci cu Franța, de la Paris.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare săptămână, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Mircea, tu ai fost invitatul cu numărul 1 de la "Prietenii lui Ovidiu". Pe 9 octombrie 2019... 
- Ovidiu, atât timp a trecut?? Aproape patru ani! Chiar stăteam și mă întrebam: de ce m-ai mai chemat? Se știu atâtea lucruri, evenimente, momente extraordinare, dar și mai puțin plăcute. Să nu se plictisească lumea de poveștile noastre.

- Sunt încă detalii neștiute. De exemplu, producătorul emisiunii, ieri, când făceam documentarea, m-a întrebat "Domnu' Ovidiu, nea Mircea a terminat Politehnica?". I-am explicat că ai terminat ASE-ul, dar jucai la Politehnica, așa cum se numea înainte să fie Sportul.
- Dar nu e singurul care crede asta! În momentul în care am cunoscut-o pe Neli, mama ei era profesoară de franceză și rusă, din Târgu Jiu. Și Neli i-a spus că se pregătește să se mărite. "Cu cine?". Și nu i-a spus că joc fotbal. Soacra mea spunea la toată lumea că "fiica mea se căsătorește cu un inginer". Mult mai târziu a aflat că jucam fotbal. Ea era convinsă că sunt inginer!

- Mircea, ce-i cu tine prin România?
- A fost pauza echipelor naționale și am venit să fac un control medical să văd cum mai sunt.

- Ai ceva probleme?
- Am coxartroză și dureri. Noi am jucat pe terenuri foarte dure, tari, înghețate! Aveam și crampoanele făcute de noi, cu ținte. Când terminam meciurile, eram plin de sânge! Când am ajuns la Dinamo, am avut primul cizmar special. Aveam 18 ani și atunci îi dădeam magazinerului ceva bănuți și el îmi dădea ghetele lui Pârcălab.

În perioada în care am jucat în cupele europene, am călătorit constant cu autocarul, chiar și câte zece ore pe zi. În același timp, lucram câte 7-8 ore pe zi. Așa a apărut coxartroza. Atât timp cât voi putea, voi continua să lucrez. 

S-ar putea să fie necesară operația. Ar fi foarte bine dacă aș putea să mă operez și să continui să fiu alături de echipă. În orice caz, nu mă gândesc să părăsesc fotbalul deocamdată

Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev (potrivit sport.ua)

- Și te-a ajutat?
- Păi, da' cum! Dar fără să-i spună! În Franța, la Paris, în meciul cu echipa antrenată de Fontaine, pe care am bătut-o cu 2-1, am jucat cu ghetele alea. Pârcălab a aflat pe urmă și s-a bucurat. "Ai luat ghetele mele ca să centrezi ca mine?". Era jucătorul care centra cel mai bune în fotbalul nostru, era extraordinar. Avea centrările care m-au inspirat fantastic! Dudu a luat "Gheata de Aur" de două ori, dar 70 la sută din centrări erau ale mele. Știa exact unde dădeam și se înălța peste tot.

CITEȘTE ȘI

Magdalena Jerebie, fostă mare jucătoare de baschet, și-a deschis sufletul în fața reporterilor GSP: „Dacă rămâneam în străinătate, n-aș fi ajuns în situația să mă milogesc de alții să mă ajute”
INTERVIU EXCLUSIV
Magdalena Jerebie, fostă mare jucătoare de baschet, și-a deschis sufletul în fața reporterilor GSP: „Dacă rămâneam în străinătate, n-aș fi ajuns în situația să mă milogesc de alții să mă ajute”
Previziune sumbră a lui Nicolae Stanciu, din China: „Imposibil ca echipele din România să se califice în Champions League”
INTERVIU
Previziune sumbră a lui Nicolae Stanciu, din China: „Imposibil ca echipele din România să se califice în Champions League”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează