INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  AL HILAL

Rădoi x 60 = Răzvan » Antrenorul momentului în fotbalul românesc câştigă într-un an mai puțin decât Lucescu jr. într-o săptămână la Al Hilal

Articol de , - Publicat duminica, 30 iunie 2019 00:00

Răzvan Lucescu va avea la Al Hilal 3,5 milioane de euro pe an și va deveni al doilea cel mai bine plătit antrenor român, după Cosmin Olăroiu, care are un contract uluitor în China: 5,7 milioane de euro.

Lucescu a lăsat PAOK Salonic pentru a semna în Arabia Saudită cu cel mai bogat club din zona Golfului, Al Hilal.

A fost atras de o ofertă salarială impresionantă: 4 milioane de dolari pe an, ceea ce înseamnă în jur de 3,5 milioane de euro. De peste 4 ori mai mare decât contractul pe care rula la campioana Greciei, unde avea 800.000 de euro.

Lucescu, 60% peste Reghe

Este, de departe, cel mai mare salariu din cariera lui Lucescu. Nu doar că este o sumă cu care Răzvan nu s-a mai întâlnit pe perioada în care a fost tehnician, dar în momentul de față urcă pe locul 2 în topul celor mai bine remunerați antrenori români. Deasupra lui e doar Cosmin Olăroiu, care la începutul acestui an și-a prelungit înțelegerea cu Jiangsu Suning, iar chinezii i-au oferit un contract incredibil: aproape 20 de milioane de dolari pentru următorii 3 ani. Ceea ce înseamnă echivalentul a 5,7 milioane de euro pe an!

În rest, Lucescu e mult peste ceilalți. Chiar și peste Reghecampf, care e și el în Golf, la Al Wasl, în Emirate, dar salariul pe care l-a acceptat Răzvan la Al Hilal e superior fostului tehnician al FCSB-ului cu 60%!

Cea mai șocantă comparație e cea dintre ce va câștiga Lucescu și salariul pe care îl are antrenorul român care foarte probabil va câștiga titlul de tehnicianul anului 2019 în Ancheta Gazetei Sporturilor.

Mirel Rădoi, care a calificat echipa la Euro 2019 și care a dus-o până în semifinale, are un contract de numai 60.000 de euro pe an! Adică 5.000 de euro lunar! Practic, Răzvan ia într-o săptămână mai mult decât primește Mirel de la FRF pe un an întreg!

Top 5 cel mai bine plătiți antrenori români

  • Olăroiu (Jiangsu Suning) - 5.700.000€
  • R. Lucescu (Al Hilal) - 3.500.000€
  • Reghecampf (Al Wasl) - 2.200.000€
  • Șumudică (Gaziantep) - 700.000€
  • Boloni (Antwerp) - 600.000€

Contra e pe locul 6!

Dacă Rădoi are un salariu umilitor raportat la performanțele pe care le-a realizat cu naționala de tineret, în schimb, Contra e plătit foarte bine pentru postul de selecționer la naționala mare. El are un contract anual de aproape 400.000 de euro, sumă netă! Niciun alt tehnician din Liga 1 nu atinge acest salariu, iar față de predecesorii săi pe banca tricolorilor, Daum a avut un contract cu aproape 40% mai mare, iar Pițurcă avea cu puțin peste 400.000 de euro.

Ce vedete va antrena la Riad

Lucescu preia o echipă plină cu nume de fotbaliști foarte cunoscuți. În primul rând, Sebastian Giovinco, campion cu Juventus în Serie A și finalist la CE cu Italia în 2012. Apoi, francezul Gomis, care a jucat la Lyon, Marseille, Swansea și Galatasaray, dar și în naționala Franței. Spaniolul Soriano, crescut de Barcelona și care a mai jucat la Salzburg, e și el în lot, dar și mijlocașul ofensiv Carlos Eduardo, un brazilian ce a jucat și la FC Porto. Și peruvianul Andre Carrillo joacă la Al Hilal, după ce a evoluat la Sporting și Benfica, iar în naționala statului Peru are 60 de selecții.

Ce tehnicieni de top au antrenat în trecut Al Hilal

  • Mario Zagallo
  • Artur Jorge
  • Francisco Maturana
  • Aad de Mos
  • Georges Leekens
  • Eric Gerets
  • Thomas Doll
  • Jorge Jesus

240.000 €e salariul anual pe care îl are Dan Petrescu la CFR, cel mai mare din toată Liga 1

4 româniau mai fost antrenori principali la Al Hilal, până la Răzvan Lucescu: Ilie Balaci, Anghel Iordănescu, Cosmin Olăroiu și Laurențiu Reghecampf

15 aniau trecut de la debutul lui Răzvan Lucescu în cariera de antrenor, a preluat-o pe FC Brașov în 2004, iar de atunci a antrenat încontinuu, fără nicio perioadă de stat pe bară

7 trofeedouă Cupe ale României cu Rapid (2006, 2007), Cupa Qatarului cu El Jaish (2013), titlul (2019) și două Cupe ale Greciei (2018, 2019) cu PAOK, dar și titlul de antrenorul anului (2018) în ancheta Gazetei Sporturilor

„Răzvan merge la Real Madrid al Asiei”
Marius Șumudică

„La Hilal va trebui să câștige Champions League Asia și să ia titlul. E o presiune formidabilă acolo fiindcă e un club uriaș în Golf, joacă pe un stadion de 60.000 de locuri, care e plin meci de meci”
Ioan Andone

„Nu cred că s-a dus acolo pentru bani, cred că a contat că merge la o echipă care poate să facă performanță la nivel înalt pentru acea zonă, se bate la titlu, la Champions League Asia, antrenează jucători de top”
Daniel Pancu 

Citește și:

Mircea Lucescu nu e surprins de plecarea lui Răzvan Lucescu de la PAOK la Al Hilal: „E un pas înainte, nu unul înapoi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
rikiriki365
rikiriki365  •  30 Iunie 2019, 11:07

Radoi este selectioner , Razvan este antrenor si fost selectioner. Nu-l mai criticati pe Razvan, daca nu stiti ce s-a petrecut la PAOK. O echipa modesta cu aspiratii fanteziste, fara transferuri si cu ceva plecari importante...Succes Razvan!!! PS: anul asta pierd titlul in Grecia, ii mananca Pieru.

comedy.central
comedy.central  •  30 Iunie 2019, 09:01

Să înțelegem ca Radoi e antrenorul momentului in Europa!!?.... Caraghios!

digei
digei  •  30 Iunie 2019, 08:42

Castigul lui Radoi e sigur, Razvanel n-a castigat deocamdata nimic. Daca la Al Hilal nu aduci trofee imediat sau te indepartezi de ele, ai plecat.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează