INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TOTTENHAM

EXCLUSIV Ilie Dumitrescu, sigur după transferul lui Radu Drăgușin: „E cel mai puțin driblat fundaș din Serie A, va avea o carieră strălucitoare”

Ilie Dumitrescu și Gică Popescu, doi români care au jucat la Tottenham Foto: Imago
Ilie Dumitrescu și Gică Popescu, doi români care au jucat la Tottenham Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 10 ianuarie 2024 12:33 / Actualizat miercuri, 10 ianuarie 2024 13:03

Ilie Dumitrescu, 55 de ani, fost la Tottenham între 1994 și 1996, analizează ascensiunea lui Radu Drăgușin: „Transferul la Tottenham, transferul în Premier League sunt rezultatul evoluției extraordinare a acestui băiat, a tot ce s-a întâmplat cu el de la începutul carierei".

Ilie Dumitrescu, 55 de ani, a ajuns la Tottenham în iulie 1994, imediat după Mondialul american. Transferat de la Steaua cu 2,6 milioane de lire sterline, echivalentul a 3,7 milioane de euro. 

A părăsit Spurs în ianuarie 1996, cu destinația West Ham United, după ce a fost împrumutat o jumătate de sezon în 1995 la FC Sevilla. Gică Popescu și Vlad Chiricheș au mai evoluat la Tottenham. Radu Drăgușin e al patrulea român la clubul londonez.

Florin Manea, dezvăluiri la GSP Live despre transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham: „Patronul a stat până la 3 dimineața pentru el. Erau mai mulți bani la Bayern, nu mulți refuzau”
TOTTENHAM
Florin Manea, dezvăluiri la GSP Live despre transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham: „Patronul a stat până la 3 dimineața pentru el. Erau mai mulți bani la Bayern, nu mulți refuzau”

Ilie Dumitrescu: „Educația profesională primită la Juventus, alături de Chiellini și Bonucci, a fost esențială"

Fostul internațional a vorbit despre spectaculoasa mutare a lui Radu Drăgușin la Spurs. „Transferul la Tottenham, transferul în Premier League sunt rezultatul evoluției extraordinare a acestui băiat, a tot ce s-a întâmplat cu el de la începutul carierei", a declarat actualul analist pentru Gazeta Sporturilor.

A explicat: „Pentru el, cel mai important a fost să învețe fotbalul la Juventus, educația profesională primită la Torino a fost esențială. A făcut pasul la prima echipă, alături de superapărători precum Chiellini și Bonucci. Atunci și acolo s-a dezvoltat".

Ilie Dumitrescu, sigur după transferul lui Radu Drăgușin: „E cel mai puțin driblat fundaș din Serie A, va avea o carieră strălucitoare”
Vlad Chiricheș (stânga) și Ilie Dumitrescu în tricoul lui Tottenham // foto: Imago Images

Ilie Dumitrescu: „Radu Drăgușin, cel mai puțin driblat stoper din Serie A. Mare lucru"

Dumitrescu nu s-a oprit cu analiza ascensiunii „tricolorului". „A gândit foarte bine și următorul pas, a mers la Genoa, unde a putut juca meci de meci, a urcat în Serie A și a devenit unul dintre cei valoroși fundași centrali. Cel mai puțin driblat stoper din prima ligă italiană, ceea ce e mare lucru".

Ilie crede că „a contat mult și parcursul de la club, dar și de la națională. Faptul că s-a calificat la Euro și a făcut parte dintr-o echipă neînvinsă în preliminarii, cu cea mai bună apărare, a fost la fel de important".

Ilie Dumitrescu: „Mă bucur mult că Radu Drăgușin a ales Tottenham, fosta mea echipă. O mare șansă"

Cum se va descurca la Tottenham, o formație de altă anvergură și într-un campionat cu o presiune și mai mare? „Tottenham e un club mare, de tradiție în Anglia, dar nu am nicio îndoială că Drăgușin se va impune. Și nu ezit să spun că va avea o carieră strălucitoare".

Dumitrescu a încheiat mulțumit de decizia luată de tânărul internațional: „Mă bucur mult că a ales Tottenham, fosta mea echipă, și că va evolua în Premier League. E o mare șansă pentru el".

  • În cazul în care Postecoglou va decide să nu-l folosească în partida cu United din campionat, atunci Drăgușin va debuta în meciul cu Manchester City de pe 27 ianuarie, din FA Cup;
  • Românul desemnat Fotbalistul Anului 2023 în Ancheta Gazetei va semna un contract până în vara lui 2029. Va primi un salariu anual de 3 milioane de euro;
  • Drăgușin va fi un jucător de bază pentru Spurs, ținând cont de faptul că cei doi fundași centrali care au fost titulari în ultimele luni, Romero și Van de Ven, sunt accidentați;
  • Noua formație a fundașului român se află pe locul 5 în Premier League, cu 39 de puncte acumulate după 20 de partide disputate.

Citește și alte știri despre transferul lui Radu Drăgușin: 

Mircea Lucescu, despre transferul al lui Drăgușin la Tottenham: „Are totul de partea lui. A demonstrat că se poate”
STRANIERI
Mircea Lucescu, despre transferul al lui Drăgușin la Tottenham: „Are totul de partea lui. A demonstrat că se poate”
Radu Drăgușin intră direct în „cușca cu lei”! Program de foc pentru Tottenham în următoarea perioadă » Când ar putea debuta
TRANSFER
Radu Drăgușin intră direct în „cușca cu lei”! Program de foc pentru Tottenham în următoarea perioadă » Când ar putea debuta

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
MiticadelaLiga
MiticadelaLiga  •  10 Ianuarie 2024, 16:52

Felicitari pentru alegere, cu siguranță cel mai puternic campionat din lume și cel mai spectaculos. Să sperăm că îl vor urma și alții, și pe el, și pe Mazilu. Să se ducă și la Wolves sau Brentford, să ai loc în Premier League si să te dorească acolo nu e puțin lucru. Bravo Radu, sa joci și să o faci bine, sa fii sănătos, modest și muncitor ca până acum. Un model de urmat.

edy089
edy089  •  10 Ianuarie 2024, 15:49
Postat de rilu pe 10 Ianuarie 2024, 13:25

Mai bine se ducea la Bayern acolo castiga campionate cupe si juca in Champions League. La Tottenham nu prea ai ce sa faci.... joci cel mult in Europa League.

La Tottenham poti sa cresti ca jucator de 10 ori mai mult decat la Bayern. Meciurile cu City, United, Arsenal si Liverpool nu se compara cu Bayern-RB Leipzig. Plus ca Premier League are cel mai bun marketing ca si liga. Decat sa castige 3 campionate pe banca de rezerve, mai bine asa.

Van_Basten
Van_Basten  •  10 Ianuarie 2024, 15:43

Putea sa vina si la fcsb...campionate, cupe si champions.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează