INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TOTTENHAM

EXCLUSIV Florin Manea, dezvăluiri la GSP Live despre transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham: „Patronul a stat până la 3 dimineața pentru el. Erau mai mulți bani la Bayern, nu mulți refuzau”

Radu Drăgușin (foto: Guliver/Getty Images)
Radu Drăgușin (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de , - Publicat miercuri, 10 ianuarie 2024 11:43 / Actualizat miercuri, 10 ianuarie 2024 16:15

Radu Drăgușin (21 de ani) ajunge azi la Tottenham. Clubul londonez a ajuns la un acord cu Genoa, iar Florin Manea, impresarul acestuia, a vorbit la GSP Live despre transferul internaționalului român.

Agentul internaționalului român a dezvăluit cum au decurs negocierile pentru transferul în Premier League și cum s-a luat decizia de a alege echipa lui Ange Postecoglou în detrimentul lui Bayern Munchen, care a intrat pe fir în ultimul moment.

VIDEO. Florin Manea, după transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham: „Nu îmi vine să cred că am refuzat Bayern”

„E totul gata. Vom zbura la Londra și după vizita medicală se va oficializa transferul. 

Azi dimineață, la ora 8, s-a luat decizia. Noi eram hotărâți să mergem la Tottenham, dar a venit oferta de la Bayern. Și ne-am oprit în loc. Eram în drum spre aeroport. Am zis că trebuie să ne gândim bine și să evaluăm. Bayern e unul dintre cele mai mari cluburi. Nu îmi vine să cred că am refuzat Bayern!

Dar asta e decizia. Am luat-o cu Radu și cu familia lui. I-am anunțat pe cei de la Bayern că asta e decizia, că ei au venit pe ultima sută de metri și că era greu să ne schimbăm decizia. Poate pe viitor vom ajunge acolo. Suntem puțin bulversați. Să refuzi Bayern... Dar a fost până la urmă ce și-au dorit Radu și familia lui. E fericit. Mergem la Tottenham!

Normal că Radu s-a gândit și la oferta lui Bayern. Decizia am luat-o dimineață. E greu să ai de făcut o asemenea alegere. Bayern l-a dorit insistent, dar oferta oficială a venit în ultima noapte.

Erau mai mulți bani de la Bayern, însă a zis că acesta e pasul corect în carieră. Am stat toată noaptea să ne gândim. Nu am dormit deloc. Am stat să vedem care sunt plusurile și minusurile. Și Napoli, și AC Milan l-au vrut. Dar el a visat de mic să joace în Premier League”, a spus Florin Manea la GSP Live.

„La Bayern, Drăgușin ar fi avut un salariu mai mare”

Florin Manea a dezvăluit că oferta nemților era cu mult mai bună. La Tottenham, Drăgușin va încasa în jur de 3 milioane de euro. 

„Nu a ales banii. Erau mai mulți la Bayern. A zis că acesta e pasul corect pentru cariera lui. E de apreciat că a ales cariera înaintea banilor. Nu știu câți ar fi refuzat oferta pe care noi am avut-o de la Bayern. Au fost mulți care nu credeau că refuzăm Bayern. Am zis că ăsta e pasul corect. 

Era destul de mare diferența. Aproape jumătate în plus, dacă nu chiar încă o dată. Dar nu contează sumele. Nu au fost niciodată o prioritate. Mereu vom alege pașii care credem că sunt corecți. Cred că a cântărit că mereu și-a dorit să ajungă în Premier League. 

La un moment dat, Tottenham era cam departe de ce voia Genoa, dar am zis că, dacă se înțeleg cluburile, vom alege Tottenham. Dacă nu, înseamnă că așa a vrut Dumnezeu și mergem la Bayern. Tottenham a făcut eforturi mari. Patronul și directorul sportiv erau foarte bucuroși. Au lucrat amândoi foarte mult. Până la 3 dimineața au lucrat ca să ajungă la acord.

Acum îl vor pe 6 ani și jumătate. Avem ofertă pe 5 ani și jumătate. Mai sunt mici detalii de pus la punct, 99% suntem înțeleși”, a mai declarat Florin Manea.

  • În cazul în care Postecoglou va decide să nu-l folosească în partida cu United din campionat, atunci Drăgușin va debuta în meciul cu Manchester City de pe 27 ianuarie, din FA Cup; 
  • Românul desemnat Fotbalistul Anului 2023 în Ancheta Gazetei va semna un contract până în vara lui 2029. Va primi un salariu anual de 3 milioane de euro;
  • Drăgușin va fi un jucător de bază pentru Spurs, ținând cont de faptul că cei doi fundași centrali care au fost titulari în ultimele luni, Romero și Van de Ven, sunt accidentați;
  • Noua formație a fundașului român se află pe locul 5 în Premier League, cu 39 de puncte acumulate după 20 de partide disputate. 
Florin Manea, dezvăluiri la GSP Live despre transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham: „Patronul a stat până la 3 dimineața pentru el. Erau mai mulți bani la Bayern, nu mulți refuzau”
Radu Drăgușin, în alb // foto: Guliver/gettyimages

Radu Drăgușin, cel mai scump fotbalist român

Până azi, recordul în fotbalul românesc era deținut de Adrian Mutu. În vara lui 2003, Chelsea îl cumpăra de la Parma pentru 19 milioane de euro. Pe locul 2 se afla Cristi Chivu, pentru care Ajax încasa 18 milioane de euro tot în vara lui 2003. 

Internaționalul român devine al patrulea român care joacă pentru Spurs. El a fost precedat de lie Dumitrescu (iulie 1994 - ianuarie 1995), Gică Popescu (iulie 1994 - iulie 1995) și Vlad Chiricheș (august 2013 - iulie 2015).

În prezent, în Premier League mai sunt alți doi români: portarul Ionuț Radu (Bournemouth) și atacantul Adrian Mazilu (Brighton). Cel mai probabil, ei ar urma să plece în această iarnă. Portarul e nemulțumit de minutele primite, în timp ce Mazilu ar urma să fie împrumutat la altă formație. 

De la Chivu și Mutu nu am mai avut unul ca el
EDITORIAL
De la Chivu și Mutu nu am mai avut unul ca el
Radu Drăgușin intră direct în „cușca cu lei”! Program de foc pentru Tottenham în următoarea perioadă » Când ar putea debuta
TRANSFER
Radu Drăgușin intră direct în „cușca cu lei”! Program de foc pentru Tottenham în următoarea perioadă » Când ar putea debuta

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (45)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  11 Ianuarie 2024, 21:20

La Bayern , nu este nevoie de bani , ci "Primul loc" , Campion ....) , cei mai buni ... nu sa te lupti pentru locul 4 in Anglia !!!...

gazistu
gazistu  •  11 Ianuarie 2024, 09:30
Postat de Van_Basten pe 10 Ianuarie 2024, 16:43

Bayern cu Tuchel nu arata atat de bine.

si cu tine antrenor Bayern face performanta mai mare ca Tottenham ... lechipa de locurile 1-2 din Germania, vs una de 4-6 din Anglia. Fa si tu diferenta.. cam ce posibilitate de a face performanta e cu Spurs si cum ar fi cu Bayern!!!

dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  10 Ianuarie 2024, 20:08
Postat de Van_Basten pe 10 Ianuarie 2024, 19:30

Atat s-a putut. In comparatie cu Manea, Giovanni si Victor sunt etaloane de eleganta si rafinament. Important e ca a ajuns in Premier, mai departe trebuie doar sa urmeze dieta Bursucului (fructe, seminte, larve, gasteropode, oua furate din cuiburile pasarilor ce cuibăresc la sol).

Pai tocmai, ca se putea mai mult. Nu e fumigena de presa. Incredibil asa impresar. Di doua milioane in plus daca ii dadea Tottenham, trebuia sa ii explice baiatului ce inseamna pt cariera lui potentiale meciuri in semifinale de Champions League sau nominalizare la Balonul de Aur. Le-au luat mintile banii englezilor ...cea mai mare greseala a unui impresar din istorie

Vezi toate comentariile (45)
Comentează