INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTERES

EXCLUSIV Posibilă mutare-șoc pentru Radu Drăgușin: îl vrea Bayern Munchen. Acum!

Radu Drăgușin a jucat 1.710 minute la Genoa în acest sezon de Serie A. Integralist! Foto: Imago
Radu Drăgușin a jucat 1.710 minute la Genoa în acest sezon de Serie A. Integralist! Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 08 ianuarie 2024 00:17 / Actualizat luni, 08 ianuarie 2024 15:05

Radu Drăgușin, 21 de ani, ținta lui Tottenham și a lui Napoli în acest mercato, cele două cluburi licitând pentru fundașul central de la Genoa în acest început de ianuarie, ar putea semna cu Bayern Munchen, susțin sursele Gazetei Sporturilor.

După săptămâni la rând în care s-a vorbit zi de zi aproape în presa engleză și italiană că Tottenham este tot mai aproape de Radu Drăgușin, apoi de duelul Spurs contra Napoli pentru fundașul central în vârstă de 21 de ani, ambele cluburi licitând de la deschiderea mercato în încercarea de a convinge Genoa să cedeze și să mai scadă din cele 30 de milioane de euro cerute până acum, o informație apare surprinzător în lumea fotbalului: „tricolorul" ar fi pe lista lui Bayern Munchen și, mai mult de atât, campioana Germaniei ar fi interesată să-l transfere imediat!

De ce l-ar vrea Bayern pe Radu Drăgușin

Potrivit unor surse din apropierea jucătorului, însă neconfirmate oficial, deși e curtat intens de Tottenham și Napoli, Drăgușin ar putea avea cea mai neașteptată destinație. Allianz Arena, Munchen.

Refuzată de Mircea Lucescu, Beșiktaș a numit imediat un nou antrenor. Campion european!
TURCIA
Refuzată de Mircea Lucescu, Beșiktaș a numit imediat un nou antrenor. Campion european!

Se știe că, de la 1 ianuarie, când a demarat perioada de transferuri de iarnă, clubul bavarez caută un fundaș central. Titularul sud-coreeanul Kim Min-jae, 27 de ani, cumpărat în vara trecută de la Napoli, participă cu naționala sa la Cupa Asiei, competiție care începe pe 12 ianuarie în Qatar (se încheie pe 10 februarie). Iar olandezul Matthijs de Ligt, achiziționat în 2022 de la Juventus cu 67 de milioane, de-abia s-a refăcut după o accidentare la genunchi.

Directorul sportiv al lui Bayern a confirmat că discută cu mai mulți jucători. Și cu Radu Drăgușin?

Sky Deutschland susține că Bayern s-ar fi înțeles cu internaționalul englez Eric Dier, ar plăti 5 milioane de euro pentru a-l avea chiar din această lună, ținând cont că i se încheie contractul cu Tottenham la sfârșitul sezonului, dar că Spurs așteaptă întâi să rezolve transferul lui Drăgușin pentru a-l elibera pe Dier.

Sâmbătă, după amicalul jucat de Bayern în Elveția, 1-1 cu FC Basel, directorul sportiv al munchenezilor, Christoph Freund, a spus foarte clar: "E un fapt că am contactat unii jucători și că discutăm". Jucători pe această poziție, stoper. Refuzând să discute de un nume concret.

Posibilă mutare-șoc pentru Radu Drăgușin: îl vrea Bayern Munchen. Acum!
O parte din oamenii-cheie ai lui Bayern. Primul din stânga, directorul sportiv Christoph Freund. Primul din dreapta, antrenorul Thomas Tuchel Foto: Imago

Florian Plettenberg, cunoscut reporter Sky, expert în mercato, la fel ca Fabrizio Romano, a scris și el că antrenorul roș-albilor, Thomas Tuchel, insistă pentru aducerea unui fundaș central și a unui fundaș dreapta (Nordi Mukiele, PSG, ex-Leipzig, care evoluează și ca stoper).

Impresarul lui Radu Drăgușin: „Nu știu nimic despre această informație"

Agentul lui Drăgușin, Florin Manea, care s-a întors în Italia pentru meciul Bologna - Genoa (1-1) și pentru a trata cu directorii rossoblu, a răspuns duminică seară la telefonul Gazetei Sporturilor, spunând: „Luni mă întâlnesc cu oficialii de la Genoa pentru a discuta situația lui Radu".

Nu a vrut să confirme că „tricolorul" ar putea semna cu Bayern: „Nu știu nimic despre această informație".

Bayern ar avea 30 de milioane pentru Radu Drăgușin. Cumpără stoperi scumpi!

Bayern nu are nicio problemă financiară pentru a cumpăra un jucător de 30 de milioane de euro, prețul cerut de Genoa în schimbul lui Drăgușin. Surse din presa germană vorbesc despre o ofertă de 24 de milioane de euro plus 6 milioane bonusuri.

În Top 6 cele mai scumpe achiziții all-time, campionii Bundesligii au patru fundași centrali, toți aduși în ultimii patru ani și jumătate: Lucas Hernandez (2019, Atletico Madrid, 80 de milioane de euro; în 2023 s-a transferat la PSG), Matthijs de Ligt (2022, Juventus, 67 de milioane), Kim Min-jae (2023, Napoli, 50 de milioane) și Dayot Upamecano (2021, Leipzig, 42,5 milioane).

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Răzvan Lucescu a pierdut derby-ul cu Aris și primul loc în Grecia
GRECIA
Răzvan Lucescu a pierdut derby-ul cu Aris și primul loc în Grecia
Napoli a ajuns o echipă de mijlocul clasamentului! Campioana Italiei a fost umilită
SERIE A
Napoli a ajuns o echipă de mijlocul clasamentului! Campioana Italiei a fost umilită

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (35)
therealreddog33
therealreddog33  •  08 Ianuarie 2024, 15:23
Postat de Van_Basten pe 08 Ianuarie 2024, 11:38

Cauta un stoper si atunci, desigur, se mai poate insaila un articol cu Dragusin.

Ah, da, sună logic :)). Iar Drăgușin e cu siguranță la nivelul lui Upamecano, Kim, De Ligt. E clar, îl ia Bayern!

bogat
bogat  •  08 Ianuarie 2024, 12:43

A innebunit lumea dupa Dragusin, in curand vor veni extraterestrii sa-l ia la echipele lor. Penibila campanie de presa si modul in care il tot transferati pe la toate echipele. Asa ati procedat si cu Ianis Hagi care in urma hiperpromovarii a ajuns sa fie luat peste picior pentru prestatiile submediocre pe la echipe modeste din campionate serioase. Va bateti joc de Dragusin prin astfel de articole ridicole, el e un jucator bun si de perspectiva si cu siguranta ca va ajunge in timp la o echipa mult mai puternica. Insa nu iarna asta si nu datorita promovarii aiuristice din gesepe. In momentul asta Dragusin si-ar risca serios cariera daca l-ar lua prin absurd o echipa de talia Bayern sau Barcelona pentru ca ar fi foarte greu sa prinda primul 11 si mult mai greu sa se mentina acolo. Are nevoie de o evolutie graduala.

doxin
doxin  •  08 Ianuarie 2024, 11:51

Dar cum de nu ati inclus-o si pe Manchester United in telenovela asta?maine sigur il vor oferta cei de la PSG :))

Vezi toate comentariile (35)
Comentează