INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANGLIA

Micky van de Ven, concurentul pe post al lui Radu Drăgușin, s-a lămurit în privința românului: „Așezați-l lângă ei și pe noul jucător”

Micky van de Ven și Radu Drăgușin în Manchester United - Tottenham 2-2 Foto: Imago
Micky van de Ven și Radu Drăgușin în Manchester United - Tottenham 2-2 Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 05 februarie 2024 18:04 / Actualizat marti, 06 februarie 2024 11:40

Radu Drăgușin, 22 de ani, e considerat de Micky van de Ven, unul dintre stoperii cu care se luptă pentru un loc de titular, printre cei mai puternici 3 jucători ai lui Tottenham. Managerul Ange Postecoglou trebuie să rezolve o problemă: să nu mai ia goluri. A cedat de 35 de ori în 23 de etape, având doar cinci meciuri fără gol primit în campionat!

Pe 12 ianuarie, la doar o zi după prezentarea lui Radu Drăgușin, „tricolorul" a făcut primul antrenament alături de colegi la Tottenham. În timpul unui exercițiu de încălzire, stoperul cumpărat cu 31 de milioane de euro de la Genoa a lucrat alături de Richarlison. Fiecare trebuia să tragă pe rând de banda elastică, fundașul surprinzându-l pe atacantul brazilian cu forța lui.

Micky van de Ven: „Hojbjerg, Romero și Drăgușin, cei mai puternici la Tottenham"

Aproape o lună mai târziu, Micky van de Ven a fost întrebat într-un interviu pentru canalul de YouTube al Premier League care sunt cei mai puternici trei jucători ai lui Spurs.

„Pierre Hojbjerg, Cuti Romero și Drăgușin, noul jucător", a răspuns jucătorul olandez, care formează un duet solid în centrul apărării londoneze.

Radu, 22 de ani, cu un an mai tânăr decât batavul, a fost folosit de trei ori de managerul Ange Postecoglou, de fiecare dată spre sfârșitul meciurilor: 10 minute (incluzând prelungirile) la 2-2 cu Manchester United, 9 la 3-2 cu Brentford și 11 la 2-2 cu Everton.

Când a intrat, tehnicianul a schimbat sistemul defensiv, trecând de la doi la trei stoperi. Drăgușin pe dreapta, Romero în centru, Van de Ven pe stânga.

Primul gol primit de Tottenham cu Drăgușin pe teren. Opt goluri încasate în minutele de prelungire

Postecoglou se aștepta la un final încins pe Goodison Park, în fața lui Everton: „Trebuia să mai înscriem un gol pentru că era aproape inevitabil ce urma în ultimele zece minute, știam că vom fi supuși presiunii".

Tottenham a condus de două ori, dar a fost egalată mereu, ultima dată în al patrulea minut de prelungire. A cedat și la 2-2 tot după o fază fixă (atuul lui Everton, cu 13 reușite din asemenea momente statice de joc în acest sezon de Premier League).

Și, exact cum simțea Postecoglou, echipa sa a luat gol după minutul 90. E a opta oară când i se întâmplă lui Spurs, peste orice altă formație în actuala stagiune, record negativ în istoria lui Tottenham. Prima dată cu Drăgușin pe teren.

Tottenham, numai două meciuri cu poarta închisă în ultimele 15 etape

O altă problemă pentru Tottenham. În 23 de etape, a rezistat fără gol primit doar în cinci! În ultimele 15 runde, a avut numai două „clean sheets", la 2-0 cu Fulham acasă și 2-0 cu Nottingham în deplasare.

În aceste 15 partide, a luat 27 de goluri. Și 35 în total, în 23 de etape! Mai multe decât Everton (30), aflată pe locul 18, primul sub linia retrogradării. Spurs sunt pe 5, chiar sub linia de Champions League!

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Furie dezlănțuită la Chelsea împotriva managerului Pochettino: „Afară! Mourinho, înapoi!” » Și soția căpitanului îl vrea demis
ANGLIA
Furie dezlănțuită la Chelsea împotriva managerului Pochettino: „Afară! Mourinho, înapoi!” » Și soția căpitanului îl vrea demis
George Pușcaș schimbă antrenorul la Bari » Cu ce fost mare jucător italian ar putea colabora
ITALIA 2
George Pușcaș schimbă antrenorul la Bari » Cu ce fost mare jucător italian ar putea colabora

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
portardelegenda
portardelegenda  •  06 Februarie 2024, 18:26

La cat scrieți de băiatul asta parca vad ca va fi un fiasco

scooter
scooter  •  06 Februarie 2024, 16:44

Cel " mai puternic" in sala de forta autorilor. La asta se refera Micky.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează