INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TRANSFERUL ANULUI

CORESPONDENȚĂ DIN LONDRA Reportaj GSP în noul univers de miliarde al lui Radu Drăgușin la Tottenham! Unde se antrenează și locuiește cel mai scump jucător român

Reporterul GSP Theodor Jumătate
Reporterul GSP Theodor Jumătate

Articol de , - Publicat joi, 11 ianuarie 2024 17:18 / Actualizat joi, 11 ianuarie 2024 21:10

Am ajuns aproape de inima lui Tottenham, lângă centrul de pregătire Hotspur Way și lângă stadionul-bijuterie de peste un miliard de euro. Am realizat unde se transferă Radu Drăgușin. La clubul al cărui motto este ”Să îndrăznești înseamnă a face”. Echipa la care tânărul fundaș central în vârstă de 21 de ani trebuie să fie el exemplul.

  • Reporterii GSP Theodor Jumătate și Sebastian Culea sunt la Londra, de unde relatează toate detaliile mutării de senzație a lui Radu Drăgușin la Tottenham

Nu puteam lipsi de la cel mai scump transfer al unui jucător român. Radu Drăgușin la Tottenham, frumos cadou pe care tânărul nostru internațional și-l oferă de ziua lui. Pe 3 februarie, când va împlini 22 de ani, ar putea avea deja câteva meciuri în tricoul lui Spurs. Și chiar în acea zi, de sărbătoare pentru el, e programat Everton - Tottenham, în Premier League. Ar fi minunat pentru "tricolor" să îl celebreze pe teren, jucând în echipa londoneză.

Frig combinat cu vânt. Cu ce va trebui să se obișnuiască Radu Drăgușin

Am aterizat joi dimineață la Londra, pe micuțul aeroport Luton, și ne-a întâmpinat un frig de-ți intra în oase și te făcea să tremuri în câteva minute. Frig combinat cu vânt, ca să simți și mai tare. Zero grade arăta termometrul, dar parcă erau -5. E 11 ianuarie și e Anglia, totul e normal. Radu trebuie să se obișnuiască rapid cu vremea nu prea prietenoasă, mai ales în această perioadă a anului.

Ne-am îndepărtat greu de Luton, se lucra și multe drumuri erau blocate. Trafic intens și pe autostradă, ambuteiaje în unele zone, cu multe tiruri, care ne înconjurau la un moment dat, îndreptându-se spre portul Dover.

31de milioane de euro ar putea plăti Tottenham în total pentru Radu Drăgușin: 25 de milioane sumă fixă și alte 6 milioane sub formă de bonusuri

Noul univers de miliarde al lui Radu Drăgușin

După mai mult de o oră pe "motorway", am ajuns la apartamentul închiriat, undeva nu departe de Tottenham Hotspur Stadium sau New White Hart Lane, arena-bijuterie cu 63.000 de locuri care a costat 1,2 miliarde de euro.

Dar voiam să fim mai aproape de noul centru al universului lui Drăgușin, centrul sportiv al alb-violeților. Faimosul Hotspur Way, baza de pregătire ultramodernă cu 15 terenuri a insularilor.

Daniel Levy, 61 de ani, președintele lui Spurs din februarie 2001, a plătit pentru Hotspur Way în total 90 de milioane de euro, 55 de milioane la început, în 2012, când a fost inaugurat, și încă 35 de milioane șase ani mai târziu, după ce a fost construit hotelul de cinci stele din interiorul centrului, The Lodge.

3milioane de euro net va câștiga Radu Drăgușin anual la Tottenham, contract pe cinci sezoane și jumătate, până pe 30 iunie 2030

Hotelul de 5 stele din bază e prima casă a lui Radu Drăgușin la Londra. Nimeni nu trece de barieră!

Aici locuiește momentan și Radu Drăgușin, sosit la Londra alături de iubita și de sora sa. Până când își va găsi o casă în capitala Angliei, nu se va despărți de această spectaculoasă bază. Are totul și e atât de aproape de terenuri.

Reportaj GSP în noul univers de miliarde al lui Radu Drăgușin la Tottenham! Unde se antrenează și locuiește cel mai scump jucător român
Radu Drăgușin / foto: Imago Images

Aici ne-am oprit, după altă jumătate de oră petrecută pe un drum întortocheat, de la arenă spre bază. La intrare, verdele gazonului perfect, un verde pe care îl vezi numai în Anglia, îți tăia respirația. Ai fi plonjat pe el dacă nu apăreau paznicii. Unul, al doilea, al treilea, al patrulea. Și doar o mică parte din echipa de pază. Ei sunt numai cei pe care îi vedem. Toți stau în clădirea mică de lângă barieră, care are un zid plin de monitoare. Văd tot.

Dacă ești prea aproape, dacă încerci să filmezi prea aproape, cineva iese și te roagă să te îndepărtezi. "Aceasta este proprietate privată", ne-a spus. Nu s-a supărat, nu ne-a vorbit urât. A mers cu noi 10-15 metri, până în șosea. Ne-a zâmbit: "De aici puteți filma ce doriți!". Ne-a scris și numele nostru și al companiei pentru care lucrăm pe o bucată de hârtie: "Să știm de voi". Ne-a zâmbit și a plecat.

Prima mișcare la Hotspur Way. Vineri, unicul antrenament intens alături de echipă

Înăuntru, unde nimeni nu poate pătrunde dacă nu e parte din club, în afara conferințelor de presă, e și Drăgușin. "Nu a ieșit", ne-a făcut cu ochiul paznicul care ne-a poftit pe marginea străzii.

Astăzi, 11 ianuarie, fundașul central a pășit prima oară pe gazonul incredibil de verde. A făcut numai o scurtă mișcare de dezmorțire, de acomodare, alături de unul dintre preparatorii fizici ai lui Spurs, iar vineri va intra în programul normal de pregătire al echipei lui Ange Postecoglou. Acel antrenament va fi primul și unicul intens pentru "tricolor" înaintea partidei de duminică, la Manchester, pe Old Trafford, în Premier League. Sâmbătă se lucrează mai ușor, mai mult strategie, tactică.

Oficialii lui Tottenham așteptau să obțină permisul de muncă pentru Drăgușin și să-l înregistreze cel târziu vineri până la ora 12:00. Teoretic, el poate juca duminică. Să vedem dacă managerul Postecoglou îl va și folosi după un singur antrenament intens alături de noii coechipieri. Chiar dacă tehnicianul australian de origine greacă a insistat mult pentru el și nu s-a lăsat până când nu l-a adus la Spurs.

„Acesta este stilul Premier League”. Ce ar fi spus ofițerul de presă despre Radu Drăgușin

După ce miercuri a trecut vizita medicala și a semnat contractul pe 5 ani și jumătate, transferul lui Radu Drăgușin ar fi trebuit anunțat joi dimineață, pentru ca el să devină oficial jucătorul lui Tottenham. Dar totul a fost amânat.

"Poate pentru că Spurs au vrut să-i facă o prezentare specială pe site și pe rețelele de socializare. Cu multe poze și primul lui interviu la Londra, interviul realizat de ei. Acesta este stilul Premier League", ne-a explicat Matt Barlow, jurnalist la Daily Mail care scrie chiar de formația de pe White Hart Lane.

Principalul ofițer de presă al grupării, Anthony Marshall, ar fi anunțat că Drăgușin nu va discuta cu presa, nici din Anglia, nici din țara sa, până luni, cel puțin. Iar jucătorul nu vrea să încalce nicio regulă. Amenzile sunt de mii de lire sterline aici.

Motto-ul clubului lui Radu Drăgușin: „Să îndrăznești înseamnă a face”

Plecând de la Hotspur Way, ne-am oprit puțin în jurul stadionului. Și am văzut peste tot motto-ul clubului: "To dare is to do". Să îndrăznești înseamnă a face. Dacă vrei ca altcineva să realizeze ceva cu adevărat dificil, arată tu primul, fii tu exemplul! Aici a ajuns Radu Drăgușin. Aici trebuie să demonstreze mai mult. Aici trebuie să fie exemplul.

Radu Drăgușin a fost anunțat oficial ca noul jucător al lui Tottenham: „Enter the Drăgușin”
DRĂGUȘIN, LA TOTTENHAM
Radu Drăgușin a fost anunțat oficial ca noul jucător al lui Tottenham: „Enter the Drăgușin”
Drăgușin o scapă pe Genoa de o parte din datorii! Ce profit au realizat italienii de pe urma lui Radu
STRANIERI
Drăgușin o scapă pe Genoa de o parte din datorii! Ce profit au realizat italienii de pe urma lui Radu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
befree
befree  •  12 Ianuarie 2024, 15:02

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Van_Basten
Van_Basten  •  11 Ianuarie 2024, 19:38
Postat de paiazze pe 11 Ianuarie 2024, 17:47

Cat de penibil... Hahahaha!!!! Un tanar fotbalist roman (aparent talentat, nimic de zis) a prins un transfer la Tottenham, iar voi faceti din asta evenimentul secolului inainte ca omul sa prinda UN MINUT in echipa aia. Sunteti ca niste barfitoare care stau la poarta si ii toaca pe toti care le trec prin fata... N-am pomenit asa ceva.

Bine ai venit la gesepe...Cum ar spune Danuta, suntem niste ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Van_Basten
Van_Basten  •  11 Ianuarie 2024, 19:34

Pe Andra Mocanu cand o vedem si noi intr-un reportaj?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează