INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANGLIA

Motivul pentru care Drăgușin nu joacă la Tottenham » Detalii din interior: „Dacă voia asta, rămânea la Genoa”

Fularul lui Tottenham cu numele, numărul și chipul lui Radu Drăgușin Foto: Imago
Fularul lui Tottenham cu numele, numărul și chipul lui Radu Drăgușin Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 11 februarie 2024 14:04 / Actualizat duminica, 11 februarie 2024 14:20

Johan Lange, 44 de ani, directorul sportiv al lui Tottenham și cel care a influențat decisiv transferul lui Radu Drăgușin la Spurs, spune că stoperul în vârstă de 22 de ani a fost cumpărat de clubul londonez în primul rând pentru viitor: „S-a adaptat bine în club, dar îl așteaptă mult mai multe în anii care vor veni".

Pe 11 ianuarie, Radu Drăgușin a fost cumpărat de Tottenham de la Genoa cu 31 de milioane de euro (incluzând bonusurile). Și cel mai important rol în acest transfer l-a avut Johan Lange.

Directorul Johan Lange l-a convins pe managerul Ange Postecoglou să-i ia pe Radu Drăgușin

În vârstă de 44 de ani, danezul e din octombrie 2023 directorul sportiv al lui Spurs. El l-a urmărit live în două meciuri pe „tricolor" la Genoa și, susținut de scouterul-șef Robert Mackenzie și de liderul departamentului de analiză și strategie, Frederik Leth, l-a convins pe managerul Ange Postecoglou să insiste pentru Drăgușin.

Spaniolii de la AS anunță favoriții la președinția UEFA: 3 legende și Răzvan Burleanu! Cine sunt rivalii șefului FRF
UEFA
Spaniolii de la AS anunță favoriții la președinția UEFA: 3 legende și Răzvan Burleanu! Cine sunt rivalii șefului FRF

Dar Lange știa că fundașul central e în primul rând un jucător de viitor, și a semnat un contract pe șase sezoane și jumătate, până în 2030. De aceea, londonezii nu sunt absolut deloc îngrijorați că nu evoluează acum, mai ales că duetul Romero - Van de Ven e deja sudat și cunoaște perfect stilul și sistemul lui Postecoglou. Iar Drăgușin trebuie să învețe întâi jocul dorit de manager și să se integreze în Premier League.

Johan Lange: „Radu Drăgușin de-abia a împlinit 22 de ani. Are mult potențial și posibilitate de a crește în viitor"

Întrebat de Drăgușin într-un interviu pentru site-ul lui Tottenham, Lange a spus: „L-am văzut pe Radu foarte puternic la Genoa o lungă perioadă. Are viteză și e foarte solid în duelurile unu la unu", a declarat scandinavul.

Acesta a accentuat apoi: „De-abia a împlinit însă 22 de ani. E foarte tânăr, cu mult potențial și posibilitate de a crește în viitor. S-a adaptat bine în club, dar îl așteaptă mult mai multe în anii care vor veni".

30 de minutea jucat Radu Drăgușin la Tottenham până acum, numai în Premier League: 10 minute la 2-2 cu Manchester United, 9 la 3-2 cu Brentford și 11 la 2-2 cu Everton

Ange Postecoglou: „Cu Radu Drăgușin, am trei fundași centrali de top”

În ianuarie, la prima conferință de presă după transferul lui Drăgușin, Postecoglou a afirmat același lucru. L-a luat în primul rând pentru viitor. „Odată ce am avut raportul gata, am realizat că el e prioritatea noastră numărul unu. Îmi plac calitățile lui defensive, calitățile fizice, are o mare marjă de creștere, dar și de îmbunătățire, are doar 21 de ani.

Motivul pentru care l-am adus pe Radu... Nu sunt doar accidentările, în anumite meciuri sunt lucruri pe care vrei să le schimbi... Cu Radu, am trei fundași centrali de top. Meciuri diferite presupun metode diferite".

20 de milioane de euroeste cota lui Radu Drăgușin, potrivit Transfermarkt. Cristiano Romero are 65 de milioane, iar Micky van de Ven 45

Ange Postecoglou: "Dacă voia să fie titular nonstop, Radu Drăgușin rămânea la Genoa"

Tehnicianul lui Tottenham nu e interesat de dorința selecționerului Edward Iordănescu de a-l avea titular meci de meci, precum la Genoa.

„Va avea aceleași șanse ca orice alt jucător, dacă voia să fie titular nonstop rămânea la Genoa. Dar Radu știe că a venit la un club mare, aici există concurență, face parte din dezvoltarea oricărui jucător.

Cred că este important pentru naționala României că Radu a ajuns la un club atât de mare, luptând pentru postul său cu un campion mondial, Romero, cu Micky van de Ven, care va deveni unul dintre cei mai buni jucători pe postul lui.

E locul în care Radu trebuie să fie în acest moment, iar naționala României va câștiga de pe urma sa".

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Imaginea postată de Gică Popescu, după meciul petrecut de Drăgușin pe banca lui Tottenham: „Hmmm...”
Tottenham - Brighton 2-1
Imaginea postată de Gică Popescu, după meciul petrecut de Drăgușin pe banca lui Tottenham: „Hmmm...”
Veste tragică pentru „mâna dreaptă” a lui Șumudică » S-a întors în țară de urgență după ce a aflat că mama sa a murit
TRAGEDIE
Veste tragică pentru „mâna dreaptă” a lui Șumudică » S-a întors în țară de urgență după ce a aflat că mama sa a murit

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (15)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  13 Februarie 2024, 16:59
Postat de stefanf78 pe 11 Februarie 2024, 18:34

Înțeleg raționamentul, dar ceilalți au jucat fotbal la națională, Ianis ce a jucat, Pamporea?!? Pentru asta nu are ce căuta în aceeași listă cu fotbaliștii buni ai naționalei.

Sau poate a jucat paidușca.

darionaharis
darionaharis  •  11 Februarie 2024, 20:23

Bai tata daca ai fi luat vreo 5 boabe de la Brighton cum ati fi meritat n ai mai fi scos tu porumbelu cu Romero campion (Messi e ceilalti sint profitori) si Van de ven bunoc (ii dadeau aia mingea printre picioare non stop). Nu l as lua pe nici unu care se ocupa de defensiva la noi in nationala. Nici jucator nici coach. Australianu ar fi fost dat afara daca nu era la Spurs care sint obisnuiti sa fie acolo Top 6 sau 7.

7kay
7kay  •  11 Februarie 2024, 20:20

Se va accidenta unul dintre titulari și când o să intre nu o să de-a randament. Jocurile te maturizează. Nu degeaba scade valoarea dacă nu joci

Vezi toate comentariile (15)
Comentează