INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Strategia lui AC Milan pentru a-l transfera pe Radu Drăgușin » De ce au rossonerii urgentă nevoie de fundașul român

Radu Drăgușin, fundaș Genoa. 
Foto: Imago
Radu Drăgușin, fundaș Genoa. Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 09 noiembrie 2023 12:09 / Actualizat joi, 09 noiembrie 2023 15:55

AC Milan consideră că prioritar este transferul unui stoper pentru mercato din ianuarie. Radu Drăgușin (21 de ani) ar putea fi luat ca împrumut de la Genoa pentru 18 luni cu obligație de cumpărare abia în iulie 2025. De internaționalul român se mai interesează Newcastle și West Ham.

Evoluțiile bune și foarte bune ale lui Radu Drăgușin din acest sezon au atras atenția mai multor echipe din Premier League și Serie A. După ce „Corriere dello Sport" a scris în urmă cu câteva zile despre interesul lui AC Milan, a venit rândul celor de la Gazzetta dello Sport să ofere noi detalii legate de mutarea lui Drăgușin pe San Siro.

RMN-ul a confirmat astăzi: Dennis Man s-a accidentat și NU va juca în „dubla” decisivă pentru calificarea la Euro 2024!
Israel - România
RMN-ul a confirmat astăzi: Dennis Man s-a accidentat și NU va juca în „dubla” decisivă pentru calificarea la Euro 2024!

Rossonerii l-au inclus pe o listă scurtă de fundași centrali, de unde să aleagă jucătorul necesar pentru a acoperi problemele defensive. 

Alături de Jakub Kiwior, polonezul luat de Arsenal de la Spezia cu 25 de milioane de euro în ianuarie, șanse mari de a se transfera la „Diavolul milanez" are și Radu, curtat intens în ultima vreme și de două cluburi din Premier, Newcastle și West Ham.

AC Milan a rămas doar în trei stoperi: Tomori, Thiaw și Kjaer

Cotidianul roz dezvăluie și strategia pe care ar adopta-o echipa lui Pioli pentru a acoperi lipsurile din apărare, după ce Milan a rămas doar în trei stoperi, Tomori, Thiaw și Kjaer, în condițiile în care Kalululu va lipsi patru luni, iar Pellegrini și Caldara nu vor reintra decât la începutul lui 2024, tot din cauza unor probleme medicale. 

„Lucrăm cu Mister (n.r. - Stefano Pioli, antrenorul lui Milan)pentru a descoperi jucătorii de care avem nevoie. Dar în noiembrie e dificil să găsești pe cineva și trebuie să mai așteptăm puțin, să avem răbdare. Important e să avem idei clare și să ne concentrăm pe strategia cea mai potrivită", a declarat directorul sportiv Geoffrey Moncada.

Radu Drăgușin, evaluat de Genoa la 30 de milioane de euro

„Conducerea și clubul s-au pus de acord că obiectivul ales trebuie să fie un fundaș central gata să intre imediat în teren și, cu atât mai bine, să mai aibă experiență în campionatul italian", explică sursa amintită mai sus.

„Cu siguranță că Milanului îi place Radu Drăgușin, românul crescut la Juventus. Până acum e printre protagoniști la Genoa și Grifonul l-a evaluat la 30 de milioane de euro. 

Dar, având în vedere relațiile create între cele două cluburi vara trecută cu ocazia operațiunii Messiah (plătit cu 2,5 milioane de Genoa), se poate demara o operațiune ce ar presupune un împrumut pe 18 luni cu obligativitatea de a-l cumpăra în iulie 2025".

990 de minutea bifat Radu Drăgușin în Serie A la Genoa în acest sezon în 11 partide jucate. Are o pasă decisivă cu AS Roma și nu a înscris niciun gol nici în Cupă, în care a și înregistrat două prezențe

Se lipsește Alberto Gilardino de Drăgușin?

Singurul obstacol important ar fi „cum s-ar lăsa convins antrenorul Alberto Gilardino să se lipsească de un element atât de important în strategia lui tactică. Asta având în vedere că până acum Drăgușin a fost mereu titular și printre cei mai buni jucători rossoblu. 

Pioli așteaptă vești bune privind transferul, chiar dacă ianuarie este încă departe", scrie Gazzetta.

VIDEO. Costel Enache a povestit, la GSP Live, un episod dramatic cu Drăgușin la naționala U15: „Avea două coaste rupte!”

Citește și: 

Jose Mourinho, ironii la adresa lui Maurizio Sarri înaintea derby-ului Romei: „Asta este diferența dintre un antrenor de succes și unul care abia a câștigat câteva trofee”

N-a mai îndurat! Carlo Ancelotti, răspuns acid pentru Gerard Pique: „Trăiește în lumea lui”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează