INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI

ANALIZĂ Probleme pentru Rareș Ilie » A jucat un minut în ultimele 4 meciuri la Nice!

Rareș Ilie, Foto: Imago Images
Rareș Ilie, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 12 septembrie 2022 16:35 / Actualizat luni, 12 septembrie 2022 16:40

Rareș Ilie (19 ani), aproape mereu titularizat la startul sezonului după transferul de la Rapid, a ieșit din echipă, indiferent de sistemul tactic aplicat de antrenorul Lucien Favre (64 de ani).

Pe 16 iulie, când a semnat cu Nice, tânărul mijlocaș ofensiv era primul transfer al verii pentru roș-negri, care îi plătesc Rapidului 5 milioane de euro. 

Mutu și-a adus golgeter! A semnat atacantul curtat toată vara de Rapid
Rapid
Mutu și-a adus golgeter! A semnat atacantul curtat toată vara de Rapid

Lucien Favre: „Rareș Ilie e curajos, fentează și șutează” 

Echipa era încă în cantonament, în sudul Portugaliei, și Lucien Favre a fost primul care l-a întâmpinat, cu brațele deschise. 

„L-am văzut cum conduce mingea, are ușurință. E curajos, fentează și șutează”, l-a descris antrenorul în L'Equipe, dezvăluind modul surprinzător cum l-a descoperit pe tânărul mijlocaș ofensiv în vârstă de 19 ani: „Intru pe Internet, urmăresc meciuri, sunt sunat de diferiți oameni care îmi vorbesc de jucători... Dacă m-aș fi dus la Gladbach, poate l-aș fi luat și acolo. Un băiat bun, cu mare potențial”. 

Rareș Ilie, de 4 ori titular în primele 6 jocuri la Nice

De la început, tehnicianul i-a dat încredere. În primele șase meciuri oficiale ale sezonului, în campionat și Conference League, a jucat de cinci ori, în patru fiind titular. A pornit bine, le-a dovedit francezilor că are calitate, dar s-a stins repede, într-o formație care nu-și găsea reperele. 

289 de minutea jucat Rareș Ilie până acum la Nice în 6 meciuri (medie de 47,6 minute) în campionatul Franței și Conference League (zero goluri, zero assisturi

Foarte talentat, însă depășit de ritmul jocului. Trebuie să crească, fizic mai ales. Să se adapteze stilului lui Nice, fotbalului francez. Să evolueze în înțelegerea tactică. 

Sfârșitul verii a însemnat și dispariția lui din primul „11”. Legată și de campania agresivă de transferuri a „vulturilor”. În acest mercato, Nice a investit 70 de milioane în achiziții. Cel mai scump, Sofiane Diop, 22 de ani, cumpărat cu 22 de milioane de la Monaco, exact pe poziția lui Rareș. Un decar, prolific și ca mijlocaș stânga, și în spatele vârfului. Pe lângă Diop, au apărut în linia mediană nume cunoscute, britanicii Ramsey și Barkley, veniți gratis. 

Rareș Ilie n-a mai avut loc în 4 sisteme tactice 

Ilie a fost titularizat ultima dată pe 28 august, la 0-3 acasă cu Marseille. La mijlocul primei reprize, în pauza de hidratare, Favre a discutat cu el. La pauză însă, după 45 de minute dezamăgitoare pentru „Les Aiglons”, a fost înlocuit. De atunci, în patru partide, antrenorul a folosit patru sisteme tactice diferite, dar nu a mai fost loc pentru el. A rămas mereu pe bancă: 

  • 31 august: 3-5-2, la 2-1 cu Lille (d, Ligue 1). 
  • 4 septembrie: 3-4-3, la 0-1 cu Monaco (a, Ligue 1). 
  • 8 septembrie: 4-3-3, la 1-1 cu FC Koln (a, Conference).
  • 11 septembrie: 4-4-2, la 1-0 cu Ajaccio (d, Ligue 1).  

La ultima întâlnire, în Corsica, Rareș a intrat ca ultimă înlocuire, chiar la Diop, în al doilea minut de prelungire. Și viitorul apropiat nu mai pare la fel de senin ca în primele săptămâni pe Coasta de Azur. 

Rareș Ilie a rămas fără punctul de sprijin 

O decizie luată de Nice în mercato l-a afectat și pe Rareș Ilie. Pe 29 august, clubul roș-negru l-a vândut pe Flavius Daniliuc la Salernitana, pentru 5 milioane de euro. Daniliuc, internațional austriac născut la Viena din părinți români, fusese cel care-l ajutase cel mai mult pe Rareș în prima lună în Franța. 

Apoi, stoperul s-a transferat în Serie A și Ilie a rămas fără punctul de sprijin. Exact de atunci, „tricolorul” a pierdut echipa la Nice.

Citește și:

Golul cu West Ham îi poate aduce transferul » Ofertă pentru Andrei Cordea, confirmată în direct de Gigi Becali

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
ionutplural
ionutplural  •  16 Septembrie 2022, 08:40

Nu il baga antrenorul ca e roman :))

Amiralul2022
Amiralul2022  •  13 Septembrie 2022, 07:11

Goana după bani a samsarilor români... cum ridică unul capul, gata, la export cu el !... ce face pe unde ajunge contează mai puțin, nouă să ne intre banii-n cont... ăsta trebuia să mai stea lejer 2-3 ani la Rapid...

propaganda
propaganda  •  13 Septembrie 2022, 06:12
Postat de Dino pe 12 Septembrie 2022, 17:05

Conform antrenorului, vedem aceasi problema de 10 ani incoace "Foarte talentat, însă depășit de ritmul jocului. Trebuie să crească, fizic mai ales." Cred ca a cam apus vremea cand doar calitatile tehnice erau cautate, jucatorii nostri nu mai alte atuuri fata de restul. Trebuie sa mai aducem si altceva in afara de mingicareala noastra.

Nu a trecut nicio vreme! Jucatorii romani actuali nu au valoare. Ce, tu crezi ca generatia lui Hagi era prost pregatita fizic? Habar nu ai ce vorbesti, fotbalistii romani din anii 60-80 i-ar manca pe astia. Aia erau liga I in Europa, astia IV sau chiar V. La tineret sunt II ca nu au posesie, dar deseori III ca nu se califica. De aici plecam.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează