INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LIGUE 1

Rareș Ilie trăiește visul francez: „Nu mă așteptam să ajung așa repede în Ligue 1”

Articol de GSP - Publicat marti, 06 septembrie 2022 15:53 / Actualizat marti, 06 septembrie 2022 16:08

Rareș Ilie (19 ani) a povestit într-un interviu cum s-a schimbat viața lui de când s-a mutat în Franța, odată cu transferul de la Rapid la Nice.

Fostul rapidist spune că este o bucurie pentru să evolueze alături de niște jucători experimentați precum: Dante, Ramsey sau Barkley.

Rapid, supertransfer în ultima zi de mercato. A trecut pe la Inter Milano și acum a ajuns în Giulești
RAPID
Rapid, supertransfer în ultima zi de mercato. A trecut pe la Inter Milano și acum a ajuns în Giulești

Rareș Ilie a fost transferat de OGC Nice pentru suma de 5 milioane de €. Mijlocașul a evoluat pentru noua sa echipă 3 meciuri în campionat și alte 2 în preliminariile Conference League.

Rareș Ilie, despre no: „Dante, Ramsey și Barkley sunt prietenii mei”

„Îi urmăream la televizor când eram mic. Am fost surprins la început, dar m-am acomodat. Sunt prietenii mei acum și nu puteam sta la infinit «Uau, cine mi-e coleg!». Am visat să ajung sus. Nu mă așteptam așa de rapid să fiu în prima ligă franceză.

Nivelul de joc e ridicat, jucătorii sunt mult mai puternici și mai rapizi decât în Liga 1, dar ușor-ușor voi ajunge și eu la acel nivel fizic”, a spus Rareș Ilie pentru orangesport.ro.

289 de minutea bifat Rareș Ilie pentru OGC Nice în toate competițiile

De asemenea, Rareș Ilie a mai menționat că a fost ajutat de Dragoș Grigore și Daniel Niculae, care au avut la rândul lor experiențe în fotbalul francez.

„Vorbesc cu ei constant. E o perioadă grea, tranziția dintr-o țară în alta. M-au ajutat și asta e cel mai important. Înțeleg franceza, dar nu o vorbesc foarte bine”.

Rareș Ilie speră ca fosta lui echipă să devină campioană în anul centenarului: „Rapid merită un titlu, e un grup extraordinar acolo”.

Dumitru Dumitriu, la GSP Live: „Jucătorii ca Rareș Ilie sunt rari”

„Am discutat și cu Văsâi (n.r. - fostul selecționer de la U19) despre Rareș Ilie. Are o porțiune de teren de la centru, de 25-30 de metri, unde joacă simplu cu coechipierii, caută spațiu liber.

Cel mai bun lucru la el este că nu își pierde cumpătul la finalizare, nu se grăbește, nu joacă întâmplător. Ori elimină un adversar prin dribling, ori caută cu atenție un coechipier, să îi paseze. Ăștia sunt jucători rari!

Sunt convins că va crește foarte mult fizic și chiar intelectual fotbalistic”, a precizat Dumitriu la GSP Live, în urmă cu câteva săptămâni.

Citește și alte articole:

Revine un fotbalist-cheie la FCU Craiova! Mititelu: „Jocul echipei se va schimba”
FCU CRAIOVA
Revine un fotbalist-cheie la FCU Craiova! Mititelu: „Jocul echipei se va schimba”
Conducerea Rapidului, contrazisă: „Normal că e o candidată la titlu, doar e pe primul loc”
RAPID
Conducerea Rapidului, contrazisă: „Normal că e o candidată la titlu, doar e pe primul loc”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
propaganda
propaganda  •  06 Septembrie 2022, 16:26

Nu v-ati saturat de DRAGOMIR? Ilie n-a facut nimic pe la nationala si chiar si el o zice ca in Franta nivelul e mai ridicat.

DoarUTAconteaza
DoarUTAconteaza  •  06 Septembrie 2022, 16:04

Bai...ficior...important nu e ca ai ajuns..in Franta ( au mai fost si altii...pe acolo), ca afara multi au iesit, important ar fi sa stai acolo...macar 1 an si sa mai si joci. Ca de " jucatori- bumerang"...care pleca sai revin...e plina Romania

luker
luker  •  06 Septembrie 2022, 16:01

E greu in Franta. Daca se impune, e fotbalist, daca nu, mai baga o fisa.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează