INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ARABIA SAUDITĂ

Topul select în care a pătruns Răzvan Lucescu după succesul din Cupa Arabiei Saudite » Doar 9 alți antrenori se mai pot lăuda cu această performanță!

Răzvan Lucescu a reușit tripla alături de UTA +14   FOTO
Răzvan Lucescu a reușit tripla alături de UTA

Articol de - Publicat luni, 30 noiembrie 2020 13:09 / Actualizat luni, 30 noiembrie 2020 14:21

Răzvan Lucescu (Al Hilal) este al 10-lea antrenor ce-a obținut tripla (campionat-cupă-trofeul major continental) la nivelul planetar. A devenit membru al unui grup prodigios, ce-l mai are și pe legendarul Ștefan Covaci (Ajax).

Răzvan Lucescu, 51 de ani, a pătruns într-un club select. Și special. Mai exact, alături de un alt român, Ștefan Covaci, face parte dintr-un grup de 10 antrenori ce au câștigat tripla: campionat, cupa țării în care activează și trofeul principal pe plan continental. 

Dacă ceilalți nouă tehnicieni din această formație elitistă au cucerit CCE sau Champions League, cele mai importante competiții intercluburi la nivel planetar, Lucescu a câștigat, în noiembrie 2019, Asia Champions League. Alături de campionatul intern în Arabia Saudită și, în week-end, Cupa Regelui, încheiind astfel practic sezonul competițional 2019/2020.

Răzvan Lucescu și Ștefan Covaci, în top

Românul nu a fost felicitat doar în România, nu a fost uitat nici de greci, după ce a avut un sezon fantastic în 2018/2019 cu PAOK Salonic, „Generalul”, cum era poreclit Răzvan pe malul Mediteranei, fiind în continuare foarte stimat pe tărâm elen. 

Grecii au văzut victoria cu Al Nasr (2-1) din Cupă și prilejul de revanșă al lui Lucescu pentru eliminarea lui PAOK din grupele Champions League, când, alb-negrii au fost învinși de Benfica antrenată de Rui Vitoria, lusitanul fiind acum pe banca saudiților de la Al Nasr. „Odată cu această performanță, Răzvan Lucescu ar trebui considerat pe bună dreptate cel mai bun antrenor român”, au titrat jurnaliștii de la sportdog.gr. 

Elenii sunt mândri să amintească și ei grupul elitist de 9 antrenori, întrucât și celălalt român, Ștefan Covaci, a muncit în campionatul grec, la Panathinaikos, echipă acum antrenată de Ladislau Boloni.

Lista antrenorilor ce-au câștigat „tripla” istorică all time

  1. John Stein (Celtic, 1967)
  2. Ștefan Covaci (Ajax, 1972)
  3. Guus Hiddink (PSV Eindhoven 1988)
  4. Sir Alex Ferguson (Manchester United, 1999)
  5. Pep Guardiola (Barcelona, 2009)
  6. Jose Mourinho (Inter Milano, 2010)
  7. Jupp Heynckes (Bayern, 2013)
  8. Luis Enrique (Barcelona, 2015)
  9. Hansi Flick (Bayern, 2020)
  10. Răzvan Lucescu (Al Hilal, 2020)

3 idei de la Răzvan Lucescu după succes:

  • „Lucrez într-un campionat puternic, alături de China, Arabia Saudită are cea mai tare competiție, vorbim de cluburi bogate, cu antrenori bine plătiți din Brazilia, din Italia, din Portugalia, e o plăcere să văd că și Oli e campion. Trebuie să fie o mândrie pentru români, mai ales că sunt interese mari și se pătrunde foarte greu”
  • „Am cucerit ceea ce alții poate doar visează. Datorită rezultatelor cu Al Hilal, sunt în primii 11-12 antrenori din lume, alături de Guardiola, de Klopp. Sunt într-un campionat peste Grecia, mult peste România, am jucat la un Campionat Mondial al cluburilor, sunt mulțumit”
  • „Presiunea e uriașă, fiindcă nu se acceptă eșecul. Trebuie victorii, victorii și iar victorii. Ne-a descumpănit chestia asta cu coronavirus, eu cred că am scăpat, mă simt tot mai bine, dar și acest detaliu ne-a unit mai strâns și am transformat necazul în energie pentru izbândă”

41 de victoriia adunat Lucescu la Al Hilal în 57 de meciuri, 10 remize și 6 eșecuri, de când a preluat echipa în vara 2019, după eventul cu PAOK Salonic

VIDEO. Iulian Apostol, laude la adresa lui Răzvan Lucescu: „Nu este un antrenor pentru campionatul românesc”

Citește mai multe știri despre stranieri:

Ianis Hagi, integralist pentru Rangers în Cupa Ligii. Ce notă a primit românul și ce a scris presa din Scoția

VIDEO Alexandru Mitriță a înscris în victoria lui Al Ahli cu Al Faysaly » Cui i-a dedicat golul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează