INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  REPLICI

Răzvan Lucescu, luat la rost de Marius Șumudică: „Să-și aducă aminte că exist și eu. Îl consideram prieten, dar are scăpări”

Marius Șumudică și Răzvan Lucescu. foto: 1923.ro
Marius Șumudică și Răzvan Lucescu. foto: 1923.ro

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 aprilie 2020 11:45

Marius Șumudică (49 de ani), antrenorul lui Gaziantep, a avut o reacție surprinzătoare în această dimineață, luându-l în colimator pe Răzvan Lucescu (51 de ani), fostul său coleg de cameră la Rapid, în prezent antrenor la Al-Hilal, în Arabia Saudită.

Ce a provocat reacția ostilă a lui Șumudică? Un interviu acordat zilele trecute de Luce jr. la TV Telekom Sport, în care fiul lui Mircea Lucescu vorbea despre antrenorii români care s-au impus în Europa. 

Numele lui Șumudică nu apărea pe listă, iar asta l-a deranjat pe tehnicianul ocupantei locului 9 din Turcia.

„Vreau să-i dau o replică lui Răzvan Lucescu, cel care spunea că «decât să fii la locul 8 sau 9 din Europa e mai bine să fii în Golf». Da, e adevărat. E o altă conotație financiară să antrenezi în Golf.

Dar îi aduc aminte prietenului și colegului meu de cameră Răzvan Lucescu de faptul că există și Șumudică și e la o echipă din Europa! Răzvan Lucescu mai are scăpări, deși eu am vorbit mereu la superlativ despre el. Îl consideram prieten. Să-și aducă aminte de prietenul lui, Șumudică”, a spus antrenorul lui Gaziantep, la Pro X.

„În Europa, în afară de tatăl meu, a mai fost Boloni, a mai fost şi Mircea Rednic puţin, da? Nu uitaţi că Boloni a jucat ultimii ani ai carierei în Franţa şi a făcut şcoala de antrenori în Franţa, Rednic a ajuns să antreneze în Belgia la echipa la care a fost jucător, în rest, nimeni dintre români nu a ajuns în vest.

Eu de ce să mă duc în Europa? Unde? Să mă duc la o echipă de mijlocul clasamentului în momentul de faţă?” 

- Răzvan Lucescu

Șumudică a fost antrenorul principal de-a lungul timpului la 15 formații: Rocar București, Inter Gaz, Progresul, Farul, Gloria Bistrița, Rapid, AO Kavala, Astra, Brașov, FC Vaslui, „U” Cluj, Al-Shaab, Chiajna, Kayserispor și Shabab.

2 trofeea câștigat Marius Șumudică din postura de antrenor, Campionatul României și Supercupa României, ambele cucerite cu Astra Giurgiu

Trofeele tehnicianului Răzvan Lucescu:

  • 2 X Cupa României alături de Rapid (2006, 2007)
  • 2 X Cupa Greciei alături de PAOK (2018, 2019)
  • Campionatul Greciei alături de Paok (2019)
  • Liga Campionilor Asiei alături de Al-Hilal (2020)

VIDEO. Marius Șumudică intermediază afaceri cu fistic la Gaziantep: "M-a sunat un prieten să-i fac legătura"

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Conexiunile lui Marcel Vela cu fotbalul: o promovare istorică, clinciuri cu arbitrii, țeapă cu un antrenor controversat

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (9)
petschovschi
petschovschi  •  12 Aprilie 2020, 11:35

Șumi, Turcia e în Vest ? Nu e. În Turcia au mai antrenat și alții, mi-l aduc aminte acum pe Mulțescu. Nici Grecia lui Răzvan nu e în Vest. Prin Spania au antrenat, meteoric, Gîlcă și Contra (jucaseră pe-acolo, ca Rednic în Belgia). Dar s-a lămurit lumea repede de ei. Și Viorel Moldovan și-a încercat nororcul în Franța (tot cu avantajul de a fi jucat la Nantes), dar și el a rezistat foarte puțin. Explicația e una: singură antrenorii români n-au valoare. Sincer, ei abia leagă mecanic cîteva cuvinte, ce pretenții să ai ? Problema e că, în România, de-a lungul anilor au mers la fotbal doar cei cu un IQ scăzut. Dacă aveai minte făceai școală. Așa că ne-am pricopsit cu antrenori mediocri intelectual, unii chiar semianalfabeți (mai ales la ligile inferioare). Apropo, sper că vă aduceți aminte că Guriță e cel mai mare dușman al acordului între subiect și predicat ....

noname999
noname999  •  11 Aprilie 2020, 23:22
Postat de Zi Bobby pe 11 Aprilie 2020, 19:54

Intre Razvan Lucescu si Sumi,il prefer pe Sumudica.E peste Razvanel.Sunt absolut sigur de ceea ce spun.

La prostie, da! Si la pariuri, si la injurat, *** este peste multi. Dar tu, gigist fiind, apreciezi orice cocalar.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

itu52
itu52  •  11 Aprilie 2020, 21:41

Vai Șumi, vai! Vezi ce se întâmplă când îți pierzi gustul, mirosul și te tratezi cu anticârcel. Te uită lumea, așa că pune mai mult la palmares și așteaptă laurii gloriei. Deocamdată bucurăte de #1 Covid-19.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează