INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Răzvan Raț e gata să se întoarcă în fotbal: „Vreau să fiu conducător! N-am răbdare să fiu antrenor”

Articol de GSP - Publicat sambata, 03 aprilie 2021 11:00 / Actualizat sambata, 03 aprilie 2021 11:07

Răzvan Raț, fostul jucător și căpitan al echipei naționale de fotbal a României, dublu campion cu Rapid, 17 trofee în Ucraina cu Șahtior Donețk, fotbalist cu meciuri în Anglia, Spania și Grecia, a participat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” și și-a anunțat intenția de a reveni în circuit.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea cu Răzvan Raț a fost difuzată prima dată pe 9 decembrie 2020

- Nu te tentează să te întorci în fotbal?
- Ba da, am mai spus-o. Acum studiez, nea Ovidiu. Am terminat un ciclu dintr-un curs de management de fotbal, făcut de FRF împreună cu UEFA. Cursul se termină anul viitor. Eu sunt mai mult pe partea cu costumul, nu cu treningul. Vreau să fiu conducător, n-am răbdarea necesară, n-am talentul pentru a fi antrenor. Sunt vulcanic, n-am răbdare și cred că e mai bine să fiu mai bun din punct de vedere administrativ.

- Studiezi, dar când preiei o echipă să fii patronul ei?
- În momentul ăsta am terminat Facultatea de Management sportiv și un master. În vară o să mai particip la un curs, făcut tot de UEFA. Un curs de doi ani care este pentru jucători de top din Europa. Nu poate participa oricine, au acces doar foști jucători de top. Nedved, Abidal l-au făcut, pot să mă înscriu și eu. Acum mă pregătesc, atunci când o să fie o oportunitate să pot să fiu gata din toate punctele de vedere.

- Adică iei în calcul să lucrezi inclusiv în străinătate?
- Da, nu exclud să lucrez inclusiv afară. Știu cinci limbi străine și gândesc în patru. Nu-mi fac probleme să lucrez în Spania sau în Anglia.

- Toată lumea te-a criticat pentru experiența de la West Ham.
- Povestea e simplă. Am avut un contract pe trei ani, cu foarte mulți bani pe săptămână, la 32 de ani. Aveam un salariu incredibil, apropiat cu cel de la Șahtior. Răzvan Raț a jucat în 22 de meciuri în cinci luni la West Ham și n-a fost dat afară. Stilul de joc al lor nu era din povestea mea. La Șahtior era un joc de posesie cu mulți brazilieni, la West Ham băteam fasolea în spate. Tare și pe a doua! Atât...

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU RĂZVAN RAȚ

CITEȘTE ȘI:

După un Campionat European de vis, a compromis două calificări ale echipei naționale: „Începuse să-și dea aere de lider prin cabină”

EXCLUSIV S-a păcălit Gigi Becali cu transferul lui Denis Haruț? „Nu aș fi dat nici 60.000 euro pe el. Gigi mi-a dat dreptate, nu e de FCSB”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
radufl
radufl  •  05 Aprilie 2021, 12:13

Domnul Raț trebuie să mai studieze puțin, absolvenții de management sportiv nu ajung imediat (sau neapărat) "conducători" așa cum își dorește dânsul. Poate conducători auto sau de atelaj :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează