INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

Rednic s-a prezentat la Mouscron: "Am fost educat în comunism. La mine, totul pleacă de la disciplină"

Mircea Rednic, prezentând tricoul lui Mouscron alături de președintele Patrick Declerck
Mircea Rednic, prezentând tricoul lui Mouscron alături de președintele Patrick Declerck

Articol de - Publicat joi, 08 decembrie 2016 00:00

Mircea Rednic a fost prezentat ieri la Mouscron, clubul patronat de controversatul impresar israelian Pini Zahavi. Aici va antrena până la sfârșitul sezonului.

Totul s-a derulat pe fast forward. Luni, Glen De Boeck a fost demis. Marți, Mircea Rednic a negociat cu șefii clubului. Iar ieri, tehnicianul în vârstă de 54 de ani a apărut în fața jurnaliștilor. Noul antrenor al lui Royal Excel Mouscron.

Alături de el, patru oficiali importanți: președintele Patrick Declerck, directorul general Paul Allaerts, managerii Juri Selak și Humberto Paiva. Nu lipseau decât proprietarii. Impresarul israelian Pini Zahavi, Gil și Adar, fiul și nepotul său.

"Entuziasm și agresivitate"

"Sunt fericit să mă întorc în fotbalul belgian. Nu e prima oară când vin la o echipă aflată într-o situație dificilă. Standard era pe locul 13, dar am terminat pe 4", a declarat Rednic, care condusese deja primul antrenament: "Am fost surprins de calitatea jucătorilor. La început, am simțit că n-au încredere în ei, însă am observat apoi entuziasm și agresivitate, exact ce caut".

"Fanii sunt furioși. Poate au dreptate"

Pentru Rednic, ceva e foarte important: "Am fost educat în comunism. La mine, totul pleacă de la disciplină". A continuat: "Eu trebuie să-i înțeleg pe băieți și să-i ajut, iar ei să-mi ofere un joc demn de talentul lor. Sâmbătă avem primul meci, cu Malines. Mai sunt trei zile, timp mai mult decât suficient pentru a le reda spiritul colectiv și atitudinea corectă. Nu există altă variantă în afara victoriei".

Antrenorul știa de relația tensionată cu fanii. "Am văzut cât sunt de furioși pe paginile de socializare. Poate au dreptate. Sper totuși să fie alături de noi".

"Rednic nu poate lucra cu un «diavol roșu»"

Întrebat de ce Lorenzo Staelens, secundul lui De Boeck, antrenorul demis luni, nu va fi și asistentul lui Mircea Rednic, managerul Yuri Selak a glumit: "Pentru că Rednic nu poate lucra cu un «diavol roșu», care i-a fost și adversar când juca pentru România".

Cei doi s-au întâlnit într-un amical disputat în primăvara lui 1990. S-a încheiat 2-2 pe "Heysel". Rednic, integralist, a marcat un gol, în timp ce Staelens a fost schimbat la pauză.

"Am un lot bun, de calitate. Ce n-am încă la Mouscron e o echipă"
Mircea Rednic

"N-am mai fost implicat niciodată în zona retrogradării, dar asta nu mă stresează"
Mircea Rednic

15este locul (penultimul) ocupat de Royal Excel, cu 11 puncte, la fel ca lanterna Westerlo

35de goluri a primit Mouscron în 17 etape; este a 3-a cea mai slabă apărare a campionatului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
victor_l
victor_l  •  08 Decembrie 2016, 10:11

"Am fost educat în comunism. La mine, totul pleacă de la disciplină" Daca ai fost securist, da. Insa in comunism nu disciplina avea prioritate, ci teama, Puriule!

chris_bu67
chris_bu67  •  08 Decembrie 2016, 10:07

Succes,puriule!

ray51
ray51  •  08 Decembrie 2016, 09:33

Cred ca vei reusi acolo la Mouscron. Succes.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează