INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ȘAHTIOR - DINAMO KIEV

VIDEO Dinamo Kiev a învins-o pe Șahtior! Mircea Lucescu poate să desfacă șampania: e 99,99% campion

Șahtior și Dinamo Kiev se întâlnesc astăzi, de la ora 19:30, în etapa cu numărul 22 din prima ligă a Ucrainei.
Șahtior și Dinamo Kiev se întâlnesc astăzi, de la ora 19:30, în etapa cu numărul 22 din prima ligă a Ucrainei.

Articol de - Publicat sambata, 17 aprilie 2021 22:13 / Actualizat sambata, 17 aprilie 2021 22:13

Dinamo Kiev, formația antrenată de Mircea Lucescu, a câștigat derby-ul cu Șahtior, scor 1-0. Mai are nevoie de 3 puncte în ultimele 4 runde pentru a deveni matematic campioană în Ucraina.

  • Cu 4 meciuri rămase de disputat, Dinamo Kiev, formație antrenată de Mircea Lucescu, are un avans de 10 puncte în fruntea clasamentului din Ucraina.

De cinci ani nu a mai câștigat Dinamo Kiev titlul în Ucraina. Îl va cuceri probabil acum, cu un antrenor la care ultrașii kieveni se așteptau cel mai puțin. Mircea Lucescu, 75 de ani, de opt ori campion al Ucrainei în 12 ani la Șahtior! Cel care era până în 2016 cel mai mare rival al lui Dinamo e în 2021 cel ce o propulsează spre titlu!

În tur, Șahtior a învins în meciul direct, foarte clar, 3-0, dar, în afara acelei confruntări, alb-albaștrii au avut un traseu mult mai bun, mai consistent, mai constant. Au pierdut doar 11 puncte (patru egaluri și acea înfrângere), în timp ce "minerii" pregătiți de Luis Castro au cedat 18 puncte: 6 remize și două eșecuri. De aici diferența din clasament. Înaintea revanșei de azi, echipa lui Luce era prima, cu șapte puncte avans față de Șahtior.

Penalty confirmat de VAR. De Pena a transformat: 0-1

Fără o victorie pe stadionul "Olimpic" din Kiev (la fel ca în tur; acum s-a considerat "acasă" la Șahtior, care nu poate juca la Donețk din cauza conflictului din regiunea Donbass), portocaliii nu mai aveau aproape nicio șansă să recupereze locul 1, de lider.

Șahtior a pornit mai puternic, cu ocazia lui Solomon încă din start (3), dar kievenii (fără căpitanul Sidorciuk, suspendat) au jucat tot mai bine, echilibrând meciul și fiind mai periculoși. Iar în minutul 34 au deschis scorul. Andrievski a căzut în careu cu Marcos Antonio în spate și "centralul" Katerina Monzul a dictat imediat penalty, confirmat și după analiza VAR. Și De Pena a transformat. 0-1. În acel moment, Lucescu se distanța la 10 puncte. Dacă se termina așa, titlul era al lui, cu patru etape înainte de final.

Simulare la Junior Moraes. N-a păcălit arbitrul

După pauză, Șahtior a dominat, însă fără eficiență. Junior Moraes a încercat să păcălească arbitrul în minutul 73, plonjând în careu lângă Gerson Rodrigues. Nu a obținut 11 metri. Nici pentru asistentul video nu a fost decât simulare. În minutul 87, Șahtior a mai cerut o dată lovitură de pedeapsă. Zabarnîi a degajat în mâna lui Popov. Distanță prea mică, lipsă de intenție, și nu s-a dat nimic.

Oricât a încercat, nu a găsit fisura în defensiva lui Dinamo. Și Lucescu va fi campion chiar runda următoare, pe 25 aprilie. Trebuie doar să o învingă acasă pe Inhuleț, locul 10. Va păstra 10 puncte înaintea ultimelor 3 etape. Titlul va fi al lui.

VIDEO Rezumatul meciului Șahtior - Dinamo Kiev

FINAL » Șahtior - Dinamo Kiev 0-1

Șahtior - Dinamo Kiev, echipe de start

Șahtior: Trubin - Dodo, Bondar, Krivtsov, Matvienko, Stepanenko, Maikon, Marcos Antonio, Marlos, Solomon, Moraes 
Rezerve: Pyatov, Bolbat, Vitao, Khocholava, Cipriano, Sudakov, Tete, Fernando, Dentinho 
Antrenor: Luis Castro

Dinamo Kiev: Buschan - Kendzera, Popov, Zabarny, Mikolenko, Shepelev, Andrievsky, Buyalsky, Karavaev, De Pena, Besedin 
Rezerve: Boyko, Sirota, Tymchik, Sidkley, Garmash, Shaparenko, Tsygankov, Rodrigesh, Supryaga
Antrenor: Mircea Lucescu

„Il Luce” are un mandat reușit la Kiev, deși ultrașii echipei îl contestă din prima zi. Dinamo Kiev a ajuns până în optimile de finală din Europa League, eliminată de Villarreal, și este calificată și în semifinalele Cupei Ucrainei.

8 titluriare Mircea Lucescu în Ucraina, toate cu Șahtior

VIDEO Răzvan Raț, poveste din vestiarul lui Mircea Lucescu: „Îmi venea să arunc cu ceva”

Citește și alte știri din fotbalul european: 

VIDEO OFICIAL Știm prima echipă promovată în Premier League! Cum arată lupta pentru al doilea loc

Cristiano Ronaldo s-a accidentat și ratează meciul cu Atalanta: „El îl va înlocui”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (17)
ray51
ray51  •  18 Aprilie 2021, 09:42

Dupa huiduieli si invective greu suportabile, tifosii ucrainieni vor trebui sa adopte o alta tactica. Care va fi aceea? (m-as bucura sa-i infranga pe rusii de la granita lor)

copacabana_70
copacabana_70  •  18 Aprilie 2021, 08:28

Mai rămâne să antreneze Steaua. Marele lui vis!!!Poate vreodată...cine știe! Mai are timp până la 80 de ani. Multă sănătate!

gogoas
gogoas  •  18 Aprilie 2021, 06:29
Postat de rocky5 pe 17 Aprilie 2021, 21:45

Păi e lucru mare de tot, campioana Ucrainei merge direct in grupele CL! Acolo unde nici o echipă mioritică nu va mai ajunge vreodată!

In vecii vecilor . Amin !

Vezi toate comentariile (17)
Comentează