INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CONVOCĂRI

EXCLUSIV Un stranier e OUT pentru următoarele meciuri din Liga Națiunilor: „Nu cred că e posibil să fiu prezent”

Sergiu Hanca va rata aproape sigur următoarele meciuri din Nations League
Sergiu Hanca va rata aproape sigur următoarele meciuri din Nations League

Articol de - Publicat luni, 26 octombrie 2020 11:26 / Actualizat luni, 26 octombrie 2020 12:08

NAȚIONALA ROMÂNIEI. Sergiu Hanca (28 de ani), mijlocașul polonezilor de la Cracovia, va rata aproape sigur meciurile din Nations League cu Norvegia și Irlanda de Nord, dar și amicalul cu Belarus. Toate cele trei partide vor avea loc în prima parte a lui noiembrie. 

Chiar înaintea meciului cu Norvegia (0-4), Hanca a suferit o leziune musculară, fiind forțat să părăsească prematur lotul „tricolorilor”. Fotbalistul se află încă în perioada de recuperare, nu a revenit pe teren la Cracovia și a dezvăluit azi, la GSP Live, că va rata mai mult ca sigur următoarea acțiune a naționalei.

„Sunt în perioada de recuperare, am început antrenamentele individuale, dar ușoare. Săptămâna aceasta ar trebui să încep alergarea ușoară. Sunt bine, progresez, sper că în două săptămâni să încep să fiu iar pe teren și să joc un meci oficial. Cred că e prima mea accidentare mai problematică. E puțin ciudat, nu am știut cum să mă adaptez.

Nu cred că e posibil să fiu prezent la națională. Până atunci, cred că voi putea juca un singur meci la echipa de club. E prea puțin pentru ritmul care se dorește la echipa națională”, a declarat Hanca, la GSP Live.

Sergiu Hanca a fost convocat de fiecare dată în mandatul lui Mirel Rădoi. Fostul căpitan al lui Dinamo a evoluat 86 de minute în meciul cu Irlanda de Nord (1-1) din septembrie, având o prestație apreciată.

EXCLUSIV Un stranier e OUT pentru următoarele meciuri din Liga Națiunilor: „Nu cred că e posibil să fiu prezent”

Hanca: „Strategia lui Rădoi e bună, dar necesită timp”

Cât despre situația lui Mirel Rădoi de la națională, Sergiu Hanca nu are dubii. Mijlocașul de 28 de ani e sigur că actualul selecționer trebuie să beneficieze de continuitate la prima reprezentativă. 

„Eu cred că se va continua cu aceeași strategie, e una foarte bună, dar necesită timp. Nu poți să faci lucruri mari după două acțiuni. La cum l-am cunoscut pe Rădoi, e un timp ambițios și cu siguranță nu se va da bătut. Va reuși să implementeze la echipa națională stilul dorit.

Sunt dezamăgit că nu am reușit să ne calificăm, îmi doream mult asta. O calificare ne-ar fi dat un alt moral pentru meciurile din Nations League. Dar asta este, trebuie să învățăm din toate experiențele negative și să fim mai buni la selecțiile următoare 
- Sergiu Hanca

Lista stranierilor convocați de Mirel Rădoi

Pentru meciul amical cu Belarus și partidele din Liga Națiunilor cu Norvegia și Irlanda de Nord, Rădoi a trimis 27 de convocări preliminare pentru fotbaliștii care evoluează la cluburi din afara României, informează frf.ro. Pe lista finală de jucători pentru cele 3 meciuri se vor regăsi o parte dintre aceștia, alături de fotbaliști din campionatul intern. 

  • Portari: Ciprian Tătărușanu (AC Milan/Italia, 72/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 2/0), Ionuț Radu (Inter Milan/Italia, 0/0);
  • Fundași: Vasile Mogoș (Chievo Verona/Italia, 1/0), Bogdan Țîru (Jagiellonia/Polonia, 2/0), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 11/0), Dragoș Grigore (Ludogoreț/Bulgaria, 38/1), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 21/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 59/0), Cornel Râpă (KS Cracovia/Polonia, 5/0), Cristi Ganea (Aris Salonic/Grecia, 5/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 5/0);
  • Mijlocași: Sergiu Hanca (KS Cracovia/Polonia, 5/0), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 23/1), Alexandru Crețu (NK Maribor/Slovenia, 4/0), Dorin Rotariu (FC Astana/Kazahstan, 10/1), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 14/0), Alexandru Mitriță (Al Ahli FC/Arabia Saudită, 14/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 42/6), Alexandru Băluță (Akademia Puskas/Ungaria, 5/1), Eric Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 4/0), Tudor Băluță (Dinamo Kiev, 7/0), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 0/0);
  • Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogoreț/Bulgaria, 40/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 19/7), Denis Alibec (Kaiseryspor/Turcia, 15/2).

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

VIDEO Vlad Dragomir, gol superb în Italia! A adus victoria pentru Perugia cu o „rachetă” din afara careului

VIDEO Intrare criminală în derby-ul Ungariei! A fost eliminat și a sărit la bătaie + Coregrafie spectaculoasă și tribune arhipline fără distanțare socială

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
saramago
saramago  •  26 Octombrie 2020, 13:37

Despre Bicfalvi (Ural Ekaterinburg, Premier League - Rusia) : a dat trei goluri (două din 11 metri) în 12 etape, iar echipa sa e pe locul 13 (loc de baraj). N-a mai marcat din 12 septembrie.

briceag
briceag  •  26 Octombrie 2020, 12:33

Il aducem pe Valentin Cretu

cyrus
cyrus  •  26 Octombrie 2020, 12:32

E clar, nu mai avem nicio şansă fără neicanimeni Hanca.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close