INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Zi de coșmar pentru români în Serie A » Chiricheș, „moliciune asortată”. Marin, „un fel de fantomă, sub salariul minim”

Răzvan Marin (stânga), în Cagliari - Napoli 1-4 // foto: Guliver/gettyimages +9   FOTO
Răzvan Marin (stânga), în Cagliari - Napoli 1-4 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 04 ianuarie 2021 10:49 / Actualizat luni, 04 ianuarie 2021 14:29

Vlad Chiricheș (31 de ani) și Răzvan Marin (24), internaționalii români de la Sassuolo și Cagliari au luat 4,5 în Gazzetta dello Sport, după evoluțiile lor slabe. Ștefan Radu (34), Lazio, „a avut două fețe”, iar debutul lui Valentin Mihăilă (20) a fost apreciat.

2021 n-a început bine pentru românii din Serie A. Dintre cei patru care au jucat duminică niciunul n-a câștigat, singura victorie fiind obținută de Ionuț Radu, eternă rezervă la Inter, 6-1 împotriva lui Denis Drăguș, și el rămas pe bancă, la Crotone. Avem și un marcator, doar că golul cu care Vlad Chiricheș a închis tabela la Bergamo (1-5 cu Atalanta) nu i-a asigurat nici măcar notă de trecere!

4 dueluri din 9 pierdute de Chiricheș

Integralist la Sassuolo, căpitanul „tricolorilor” a fost văzut cel mai slab de cotidianul roz, alături de Ferrari, Lopez, Boga și antrenorul De Zerbi (4,5): „Șutul lui de 5-1 nu îl absolvă pentru moliciunile asortate, Zapata și Pessina copleșindu-l”. Stoperul român a fost complice la cel puțin două goluri și s-a ales cu un „galben”, deși nu a greșit decât 5 pase, dar a pierdut 4 dueluri din 9 (2 aeriene).

+5 FOTO

Și Răzvan Marin a fost criticat pentru cele 90 de minute la Cagliari (1-4 acasă cu Napoli): „A fost un fel de fantomă! O prestație sub salariul minim”. Doar Lykogiannis și Pereiro au mai primit 4,5.

+5 FOTO

Ștefan Radu „atacă și susține acțiunile”

Unicul stranier care n-a pierdut a fost Ștefan Radu, și el folosit tot meciul de Lazio în remiza (1-1) cu Genoa, cu aprecieri pozitive. „E în creștere, atacă și susține construcția, bun și în defensivă. A atins 96 de mingi și a făcut tot ce-a putut să reziste, chiar dacă s-a sufocat puțin spre final”, scrie Corriere dello Sport (nota 6). 

Gazzetta i-a reproșat eroarea de la ocazia lui Șomurodov, punctând că „a avut două fețe, ca mulți alții, dar s-a văzut și în ofensivă, ratând o oportunitate de a marca”.

+5 FOTO

Valentin Mihăilă „a încercat accelerări”

Surpriza a venit de la Valentin Mihăilă. Deși a debutat în Serie A într-un nou meci prost făcut de Parma (0-3 cu Torino), fostul oltean a luat cea mai mare notă de la gazde (6), alături de încă cinci colegi. „A încercat câteva accelerări”, a remarcat Gazzetta pentru sfertul de oră prins duminică.

Marin a avut o contribuție foarte mică în a încerca să blocheze acțiunile lui Fabian Ruiz, care l-a surclasat. Nota 5,5 - Corriere dello Sport, cotidian italian

Rezumatele VIDEO ale meciurilor din Serie A în care au jucat românii:

Atalanta - Sassuolo 5-1

Cagliari - Napoli 1-4

Genoa - Lazio 1-1

Parma - Torino 0-3

Citește mai multe știri din Serie A:

Cine este primul jucător dorit de Juventus pentru a reveni în lupta pentru titlu

INTER - CROTONE 6-2. Ionuț Radu și Denis Drăguș, martori la spectacolul cu 8 goluri din Serie A

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează