INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  EUPEN - STANDARD 2-2

Sombrero! Răzvan Marin, assist la 0-1, eroare la 2-1 și driblingul zilei, stil Zidane&Neymar: lob peste adversar

Articol de - Publicat sambata, 28 ianuarie 2017 00:00

"Am venit la Standard să joc, nu să fiu rezervă!", anunța Răzvan Marin din prima zi în Belgia. Și, la 20 de ani, mijlocașul transferat de la Viitorul pentru 2,4 milioane de euro a devenit titular la nicio săptămână după ce a semnat contractul pe 4 sezoane și jumătate.

"E tânăr, dar își asumă responsabilități"

Vineri a fost prezentat, duminică a prins primele sale 10 minute la Liège, 0-3 cu Bruges, iar joi a apărut în formula de start la Eupen (2-2). Convingându-și antrenorul cu jocul său. "Răzvan a fost foarte calm. E tânăr, dar își asumă deja responsabilități", a declarat Aleksandar Jankovici.

Fentă și centrare ideală

"Tricolorul" a avut nevoie doar de trei minute pentru a ieși la lumină. A cerut mingea după o aruncare de la margine, l-a fentat abil pe Cases, centrând apoi cu piciorul stâng perfect pentru devierea lui Belfodil. 0-1, întâiul assist la alb-roșii.

Încă un moment cu Marin în prim-plan. În minutul 49, "închizătorul", foarte aproape de tușă, și-a păcălit adversarul cu un "sombrero": Bassey s-a repezit să-l deposedeze, însă Răzvan a săltat balonul peste el, natural și eficace. O mișcare învățată de la Zidane și Neymar.

I-a permis să paseze

La jumătatea reprizei secunde, o greșeală. Era în spatele lui Blondelle în cercul de la mijlocul terenului. În loc să stea aproape de el și să-l forțeze să paseze în spate sau în lateral, Marin s-a retras. I-a oferit spațiu, iar Blondelle a analizat o clipă acțiunea și i-a pasat decisiv lui Sylla la golul de 2-1.

După acest 2-2, Standard rămâne într-o poziție neașteptat de slabă. Locul 9, cu 8 egaluri și 6 eșecuri în 22 de etape. E la 4 puncte de zona play-off, când mai sunt doar 7 meciuri din sezonul regulat. Iar proxima deplasare e duminică, la Bruxelles, cu Anderlecht. A 7-a înfrângere?

6a fost nota primită de Răzvan Marin în Het Nieuwsblad la 2-2 cu Eupen

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (2)
1650189735229298
Curilianu Liviu  •  28 Ianuarie 2017, 16:41

Cred ca a ales gresit,nu poti sa te ridici cand echipa e mediocra,fiind jucator tanar de nationala.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  28 Ianuarie 2017, 10:50

frumos scris. dar razvan nu prea a nimerit lozul castigator. nu prea are cu cine, de fapt, de cateva editii standard e slabuta fata de alte teamuri, genk, gent, bruges, nu mai zicem de anderlecht.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează