INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CEHIA

SPARTA - SLAVIA 0-3 // VIDEO Ultrașii s-au răzbunat pe Stanciu și au aruncat cu șobolani de pluș: „Trădătorule, Iuda” » Antrenorul Slaviei: „Îmi scot pălăria în fața lui Nico”

Articol de - Publicat luni, 23 septembrie 2019 10:09

Ultrașii Spartei Praga i-au pregătit o atmosferă ostilă lui Nicolae Stanciu la întoarcerea pe arena pe care jucase în 2018. N-au acceptat să-l vadă pe fostul lor căpitan în tricoul marii rivale, într-un meci încheiat cu victoria Slaviei Praga, scor 3-0.

De când s-a întors în Cehia, în iulie, la doar o jumătate de an după ce părăsise Sparta, Stanciu se aștepta la o asemenea primire pe „Generali Arena”. 

Foștii săi fani anunțau încă din vară că se vor răzbuna pe „tricolor”. Pentru ei, transferul la marea rivală Slavia a celui care purtase banderola vișiniilor nu putea fi acceptat.

„Stanciu e Iuda al Slaviei”

SPARTA - SLAVIA 0-3 // VIDEO Ultrașii s-au răzbunat pe Stanciu și au aruncat cu șobolani de pluș: „Trădătorule, Iuda” » Antrenorul Slaviei: „Îmi scot pălăria în fața lui Nico”

„Unele lucruri nu se uită și nu se iartă. Suporterii îi pregătesc un tratament special lui Stanciu”, anunța Václav Jílek, antrenorul Spartei, înaintea partidei.

Duminică, ultrașii gazdelor l-au întâmpinat într-o atmosferă ostilă. Afișaseră bannere pe care scria „Stanciu e Iuda al Slaviei” sau „Stanciu e trădător”. Și, în momentul în care cele două echipe erau aliniate la mijlocul terenului, din peluză au fost aruncate zeci de jucării de pluș pe teren. Șobolani de pluș.

SPARTA - SLAVIA 0-3 // VIDEO Ultrașii s-au răzbunat pe Stanciu și au aruncat cu șobolani de pluș: „Trădătorule, Iuda” » Antrenorul Slaviei: „Îmi scot pălăria în fața lui Nico”

Au răspuns cu o campanie umanitară: ”Plușuri pentru Motol”

Înaintea derbyului praghez, fanii Spartei au declanșat o adevărată campanie împotriva lui Stanciu, "șobolan pentru șobolan". Cu un mesaj: „Să cumpărăm șobolani, șerpi și porci de pluș și să îi aruncăm spre cei care și-au vândut demnitatea pentru câțiva bani murdari”. Aflând planul acestora, președintele Slaviei a pornit o altă campanie. Umanitară. „Pentru fiecare jucărie de pluș aruncată pe teren, clubul nostru va dona 100 de coroane”, a anunțat Jaroslav Tvrdík, cerându-le propriilor suporteri să participe la această inițiativă caritabilă. Tvrdík a anunțat că întreaga sumă va fi donată pentru tratarea copiilor bolnavi de leucemie la Spitalul Universitar Motol. Și jucătorii Slaviei au purtat tricouri albe cu această campanie „Plușuri pentru Motol” când au ieșit pe gazon. 

„Am discutat cu Nico săptămâna trecută despre atmosfera de la Sparta. Mi-a spus că vrea să joace. S-a închis în lumea lui înaintea meciului și s-a concentrat numai pe jocul său”
- Jindřich Trpišovský, antrenor Slavia 

„A alergat mult și a făcut exact ce i-am cerut”

Fluierat, insultat, șeptarul Slaviei le-a răspuns prin joc. „Îmi scot pălăria în fața lui Nico, pentru cum a rezistat în acest meci. Nu-mi amintesc să fi fost cineva până acum, în campionatul Cehiei, care să aibă o partidă mai dificilă emoțional, mental”, a declarat antrenorul Jindřich Trpišovský, care l-a înlocuit în minutul 70, când echipa sa conducea cu 2-0.

„La început a fost un pic nervos, apoi a început să joace. Nu spun că a fost cel mai bun de pe teren, dar a avut acțiuni bune. A alergat mult și a făcut exact ce i-am cerut”, a mai spus antrenorul.

VEZI ȘI:

VIDEO Dorin Rotariu, Adi Petre și Bogdan Stancu, goluri pentru echipele lor

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
badeadorian
badeadorian  •  23 Septembrie 2019, 16:23
Postat de emil1986 pe 23 Septembrie 2019, 14:34

Să înțeleg că ești la fel prost ăla sau ești clonă ăluia?

dOMNULE eMIL .... observ ca vorbiti ca la dumneavoastra in familie ... asta e ! ..asta auziti , asta vorbiti . Mai ieri va framanta grija de golurile Rapidului ... Stati pe site si va tot luati de toata lumea . Cedez in disputa cu dOMNIA vOASTRA ,sunteti prea tare si prea dESTEPT !!!

emil1986
emil1986  •  23 Septembrie 2019, 14:34
Postat de badeadorian pe 23 Septembrie 2019, 12:21

Dar tu ?

Să înțeleg că ești la fel prost ăla sau ești clonă ăluia?

1626497344230564
Nicolae Grecu  •  23 Septembrie 2019, 14:21

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează